Ciekawe wskaźniki do MT4
Ostatnio sciagnalem sobie wskaznik Solar Wind. Wstecz wszystko wyglada super, ale repainty sa oslabiajace. Jaki jest sens tego wskaznika (wiele osob nim sie zachwyca) skoro ma taka wade lub jak kto woli przypadlosc?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.
to nie zupelnie wskaznik w calem sense slowa, raczej dodatkowa funkcja, ktora zezwala oceniac taki parametry konta jak balance i equity, rysowa ten linii w oknie nizej okresu, w ten sposob mozna wiekszy widziec jakosc handlu i drawdown ktore byli w przeciagu tego handlu;
wiadomo, ze eguity jest wiekszy wazny parametr niz balance;
przed tym jak zainstalowac go, trzeba w oknie "Deposit" ustawic pozmiar depozytu poczatkowiego (initial balance)
mozna analizowac swoje handel albo rachunki innych traderow, dla analizowania drugi kontow trzeba miec haslo inwestora
pozdrawiam
wiadomo, ze eguity jest wiekszy wazny parametr niz balance;
przed tym jak zainstalowac go, trzeba w oknie "Deposit" ustawic pozmiar depozytu poczatkowiego (initial balance)
mozna analizowac swoje handel albo rachunki innych traderow, dla analizowania drugi kontow trzeba miec haslo inwestora
pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
moze i idzie ale ja nie wiem jak.gucio pisze: Idzie zrobic aby on byl z lewej strony

solar wind jest odmiana fishera / liczy prawdopodobienstwo/ mozna na niego wrzucic lwma3 i badac live zachowanie po przebiciu 0.ale generalnie nienajlepszy.ja przestalem go uzywac. natomiast zamiast tego zdecydowanie lepszy jest filtr fncd stosowany przez skydarta.iwan pisze:Ostatnio sciagnalem sobie wskaznik Solar Wind. Wstecz wszystko wyglada super, ale repainty sa oslabiajace. Jaki jest sens tego wskaznika (wiele osob nim sie zachwyca) skoro ma taka wade lub jak kto woli przypadlosc?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2008, 20:20 przez nasreddin, łącznie zmieniany 1 raz.