DayTrading: Wtorek 18.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lut 2014, 00:00

Wzrost
17
52%
Bez zmian
3
9%
Spadek
13
39%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 18.02.2014

Nieprzeczytany post autor: as28 »

lepiej zacząć od mikrosukcesu jak od megakatastrofy
a mikroloty już w jakimś stopniu pozwalają oswoić z emocjami
później pozostaje dopracować zarządzanie kapitałem (jeżeli ktoś nie jest hazardzistą to obędzie się bez katastrof :))
no i wtedy jest już duży sukces
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Janek_W

Nieprzeczytany post autor: Janek_W »

haniaaa1 pisze:witam. jestem nowa na forum i swiezutka w inwestycjach na forexie. byc moze to o co spytam wyda sie idiotyczne znawcom, ale mam taki problem... postanowilam zadzialac wg zasady im dluzej cos jest nisko tym wieksze szanse na wzrost, bez faktycznej znajomosci rynku :oops: kupilam wczoraj usd/nok i jak na razie odnotowuje duze spadki i strate... moze ktos mi moze wyjasnic jakie szanse sa na wzrost w najblizszym czasie?
W okresie 8-10 dni będziesz na plusie.

haniaaa1
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: haniaaa1 »

Ciapul pisze:
haniaaa1 pisze:witam. jestem nowa na forum i swiezutka w inwestycjach na forexie. byc moze to o co spytam wyda sie idiotyczne znawcom, ale mam taki problem... postanowilam zadzialac wg zasady im dluzej cos jest nisko tym wieksze szanse na wzrost, bez faktycznej znajomosci rynku :oops: kupilam wczoraj usd/nok i jak na razie odnotowuje duze spadki i strate... moze ktos mi moze wyjasnic jakie szanse sa na wzrost w najblizszym czasie?
a kupiłas za całe depo ?
nie za cale, mialam zabezpieczenie z poprzednego kupna, na ktorym tez nienajlepiej wyszlam bo sprzedalam za wczesnie. korony leca ciagle w dol i jak tak dalej pojdzie to strace wszystko. cienka jestem jeszcze w te klocki i nie potrafie za dobrze ocenic sytuacji, dlatego pytam. wiadomo, ze najlepiej samemu analizowac bo opinie innych sa subiektywne i wcale nie gwarantuja sukcesu, ale skoro ktos jest bardziej doswiadczony to moze rozjasni mi jakos sytuacje...

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

as28 pisze:lepiej zacząć od mikrosukcesu jak od megakatastrofy
od dawna powtarzam, że fx to nie zabawa dla gołodupców... to jest tak jakbyś otworzył market a w nim miał jeden produkt
brokerzy tylko czekaja na takich co wpłacą minimalny depozyt a potem pierwsze lepsze dane i żegnaj... a jeszcze najlepiej jak klient zdecyduje sie na lewar 1:500 :)

fx to impreza dla takich jak krinvest...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

ta zasada na forexie nie bardzo działa - tu obowiązuje "jak jest coś nisko to może być jeszcze niżej, a jak wysoko to może być wyżej" mówiąc inaczej - graj z trendem a nie "pod prąd". Jeśli masz duży margin call możesz próbować przeczekać - ew. stosować hedge - ale gwarancji sukcesu nie ma...

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

fx to impreza dla takich jak krinvest
dlaczego go dajesz za przykład?
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

as28 pisze:fx to impreza dla takich jak krinvest
dlaczego go dajesz za przykład?
bo gość wie co to znaczy stracić wszystko... i to jest podstawa jego sukcesu... a jego poczynania na forum śledzę od początku z zainteresowaniem i choć z wieloma jego teoriami sie nie zgadzam, uwazam ze jest wlasciwa osobą na wlaściwym miejscu...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

Janek_W pisze:
W okresie 8-10 dni będziesz na plusie.
o ile nie złapie MC - nie sledze USDNOK ale to może spaść do 5,90

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

ujek

proszę nie patrzeć na oznaczenia fal jedynie na te czerwone i granatowe abc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, 16:25 przez harymilloki, łącznie zmieniany 1 raz.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Janek_W pisze:W okresie 8-10 dni będziesz na plusie.
śpieszmy sie kochać Rysia - tak szybko go banują :))

Zablokowany