mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

krzysztof1021
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: krzysztof1021 »

Skąd najlepiej pobrać mt4wraz ze SO ? Sprubuję zainstalować od nowa w innym katalogu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Instalki są tutaj:
http://mforex.pl/mforex-trader
oraz
http://mforex.pl/platformy-narzedzia

Najlepiej spróbuj każdej wersji i zobacz czy będzie jakaś poprawa. Trzeba poeksperymentować...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

krzysztof1021
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzięki. Po instalacji dam znać co z tego wyszło.

pzdr.

EDIT:
Niestety, ponowna instalacja nie pomogła, a do tego nie można uruchomić SO. Czy na demo SO jest niedostępne? Na starej wersji którą mam SO chodzi, tylko te zwiechy.....Do ostatniej aktualizacji ( nie pamiętam w tym lub poprzednim tygodniu )wszystko było Ok :evil:

rem
Gaduła
Gaduła

"last look" w mForex ECN ?

Nieprzeczytany post autor: rem »

Mam pytanie do przedstawiciela mForex na tym Forum:
- Czy w mForex dopuszczalne jest stosowanie tzw. "last look" ? ( http://forex-nawigator.biz/forum/biznes ... ml#p634069 )

Oraz pytanie do użytkowników mForex:
- Czy zauważyliście jakieś symptomy, sugerujące, że w mForex może być stosowane "last look" ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

krzysztof1021 pisze:Dzięki. Po instalacji dam znać co z tego wyszło.

pzdr.

EDIT:
Niestety, ponowna instalacja nie pomogła, a do tego nie można uruchomić SO. Czy na demo SO jest niedostępne? Na starej wersji którą mam SO chodzi, tylko te zwiechy.....Do ostatniej aktualizacji ( nie pamiętam w tym lub poprzednim tygodniu )wszystko było Ok :evil:
Serwer mForex na razie działa w wersji 509 i aktualizacja nastąpi dopiero niebawem jednak to nie powinno mieć znaczenia dla 'wieszania' się platformy. Przy uruchomieniu nowej wersji MT4 może być problem z SO ale na to jest tymczasowe rozwiązanie proponowane przez mForex:
należy:
-otworzyć folder, gdzie zainstalowany jest mForex Trader (najczęściej będzie to C:\Program Files (x86)\mForex Trader\)
-następnie otwieramy folder experts (C:\Program Files (x86)\mForex Trader\experts\) i tam tworzymy nowy folder o nazwie “files” (C:\Program Files (x86)\mForex Trader\experts\files)
Niestety nie wiem co jeszcze mogę Ci poradzić...

-- ndz 16-02-2014, 16:31 --
rem pisze:Mam pytanie do przedstawiciela mForex na tym Forum:
- Czy w mForex dopuszczalne jest stosowanie tzw. "last look" ? ( http://forex-nawigator.biz/forum/biznes ... ml#p634069 )

Oraz pytanie do użytkowników mForex:
- Czy zauważyliście jakieś symptomy, sugerujące, że w mForex może być stosowane "last look" ?
Hm z tego co wiem to last look jest elementem modelu ECN, aczkolwiek nie wyolbrzymiałbym "szkód", które za tym idą, bo skala poślizgów wg mnie wynika przede wszystkim z innych rzeczy, czyli z ilości (i wielkości) dostawców płynności do których mamy dostęp oraz pingu do serwera brokera. Oczywiście jutro postaram się jeszcze o zdanie mForex w tej sprawie.

Podeślę Ci też artykuł na PW.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

krzysztof1021
Stały bywalec
Stały bywalec

Witaj.

Problem usunięty. Przyczyna musiała tkwić w samym systemie lub też aplikacji MT4 ponieważ zwykłe przywrócenie systemu tydzień do tyłu załatwiło całą sprawę.

Dzięki za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam
Krzysztof

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Czyli tak jak myślałem - coś z samą konfiguracją systemu operacyjnego... Ale najważniejsze, że problem udało się rozwiązać. Gdyby występował problem z SO to rozwiązanie jest wyżej ;).

Otrzymałem też oficjalną odpowiedź na wcześniej zadane pytanie:
- Czy w mForex dopuszczalne jest stosowanie tzw. "last look" ?
mForex nie stosuje 'last look'.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
raposo pisze:
- Czy w mForex dopuszczalne jest stosowanie tzw. "last look" ?
mForex nie stosuje 'last look'.
Bo 'last look' przeznaczone jest dla LP's a nie dla mForex.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

hmm..
Jak powinniśmy interpretować odpowiedź: "mForex nie stosuje 'last look'"
na zadane pytanie: Czy w mForex dopuszczalne jest stosowanie tzw. "last look" ?

Bo nie jest to odpowiedź, na TO pytanie, a w zestawieniu z faktem, że nie można znaleźć na stronach tego brokera, żadnej (zapewne pozytywnej dla wizerunku Firmy) wzmianki typu "Nie dopuszczamy stosowania 'last look' przez naszych dostawców płynności", można zacząć snuć przeróżne spiskowe(a może nie spiskowe?) teorie..

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
rem pisze:pytanie: Czy w mForex dopuszczalne jest stosowanie tzw. "last look" ?
Problemem jest pytanie, mało precyzyjne, dlatego odpowiedź jaka została udzielona przez Raposo (zapewne po konsultacji z mForex) jest prawdziwa.

Ale tak jak powiedział Raposo, nie demonizowałbym "last look" na ECN, choć też nie jestem fanem tego narzędzia :)Jeżeli jednak bardzo Ci ono przeszkadza możesz wybrać LMAX Exchange i sprawę będziesz miął z głowy. Forex Club jest IB giełdy LMAX, także z pewnością Ci we wszystkim pomogą.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ