Czas na wyższe interwały

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
rysiekmilioner
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Czas na wyższe interwały

Nieprzeczytany post autor: rysiekmilioner »

Z pewnoscia to nie jest monolog. Pisz bo fajnie sie czyta inny punkt widzenia.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Fajnie wiedzieć że jest ktoś kto się interesuje moimi wpisami ;-) od razu chce się pisac;-) a więc tak jeśli chodzi o dziś zamknięte pozycję to: rano zająłem pozycję oczywiście przy standardowym założeniu czyli wybiciu z chmury. Z góry ustawiłem tp ponieważ najbliższe wsparcie było dość blisko i jak widać dość szybko zalapalo tp. Jestem mało przekonany do ustawiania tp ale akurat w takich warunkach jest to niezbędne. Jak widać na screenie cena idealnie zareagowała na nie, co nie oznacza ze para dalej nie spadnie ;-)
Obrazek
Druga z moich zamkniętych dziś pozycji to pozycja długa na AUD JPY. Jak widać cena nie ma siły przebić oporu i dlatego też postanowiłem zamknąć pozycję. W nocy są bardzo ważne dane i w zależności jak się to potoczy możliwe ze go przebija. Możliwe ze wtedy po je decyzję o ponownym wejściu chociaż jestem dość sceptycznie nastawiony po tak dużych wzrostach. W końcu to dolar australijski;-)
Obrazek

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

A jednak coś się zmienilo:-D zamknąłem AUD Nzd na małym minusie ponieważ wszystkie linie Ichimoku przyciąga cena a to oznacza jedno-wąska konsola.... Jak coś wybije wtedy będę podejmował decyzję.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Dodatkowo zająłem mała pozycję na USD CAD. Ładnie ta para wygląda z perspektywy d1.
Obrazek
Nie jest to może idealne miejsce na zajęcie pozycji ale wydaje mi się ze istnieje duże prawdopodobieństwo że powracamy do trendu po dość głębokiej korekcie. Zapewne jutrzejsze dane pomogą nam w obraniu odpowiedniego kierunku. Fakt ze para z perspektywy h4 znajduje się pod chmura wzrostową co teoretycznie oznacza słaby sygnał na sell ale jak widać cena ma wyraźne problemy z wsparciem i możliwe ze cena się od niego odbije po czym wyskoczy nad chmurę i będzie ładny trade;-) zobaczymy ci jutrzejszy dzień nam zaoferuje

Obrazek

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Sorry zaccny ale to ichimoku zawsze mnie zastanawiało. Tam prawie nic nie widać. :mrgreen: najważniejsze, że zarabia.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Właśnie widać wszystko jak na dloni:-D to jest właśnie fenomen Ichimoku. Trzeba po prostu wiedzieć co konkretna linia oznacza i wszystko się rozjasnia:-D

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Dziś jedna pozycja zamknięta na minusie jak na razie;-) EUR JPY - 76 pips. No cóż działaniem zgodnie z systemem stąd ta strata:-) jako ciekawostkę dodam że pozycję ponowilem przy ponownym wyjściu z chmury.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

"nowa" pozycja.
Obrazek
Powrót do chmury i wyraźna reakcja na nią. Zobaczymy co się z tego urodzi;-)

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Witam. Z racji tego iż mamy koniec tygodnia postanowiłem podsumować mijający tydzień inwestycyjny. Ogólnie jestem zadowolony i ze swojej gry i z wyniku. Nie było większych komplikacji i rynek oferował bardzo wiele okazji do zarobku. W piątek postanowiłem zamknąć wszystkie pozycje ponieważ zarobek z nich satysfakcjonowal mnie w pełni i po prostu go zrealizowalem. Jest to kolejny tydzień na plus juz chyba 3 z rzędu i mam nadzieje ze ta passa się utrzyma;-) zadowolony jestem również z mojego podejścia. Mimo iż trzepie grube pipsiory nie w głowie mi zwiększanie lata w celu szybkiego dorobienia się milionow;-) moje dotychczasowe doświadczenia i obserwacja spekulacji innych zaowocowała takimi właśnie przemyśleniami. Dodatkowo nauczyłem się konsekwentnie zamykać pozycję gdy widzę ze sygnał jest już nie ważny i strata wynikła z tego zamknięcia nie zostawia uszczerbku na mojej psychice;-) pewnie dlatego ze to ze jestem cały czas do przodu daje komfort mojej psychice. A oto SS z podsumowaniem mojego trading
Obrazek
Pozdrawiam i życzę góry pipsow w nowym tygodniu;-)

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Gratuluję :D 600pips
mom_please.jpg
tak trzymać :)

Pozdrawiam,
Leo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

ODPOWIEDZ