mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

eddek
Gaduła
Gaduła

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Proszę kogoś o podanie kilku informacji z realnego konta.
1. Jaki jest realny spread na parach USDPLN, EURPLN, CHFPLN, GBPLN oraz EURTRY i EURHUF? Jak to wygląda np. w święta?
2. Jaki jest SWAP dla tych par dla obu kierunków?
3. Czy jest problem z realizacją zleceń, np. w ułamku sekundy rozszerza się spread, abyśmy mieli stratę?

W dokumentacji na stronie nie ma takich informacji.
Z góry dzięki i daję plusa. :-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

eddek pisze:Proszę kogoś o podanie kilku informacji z realnego konta.
1. Jaki jest realny spread na parach USDPLN, EURPLN, CHFPLN, GBPLN oraz EURTRY i EURHUF? Jak to wygląda np. w święta?
2. Jaki jest SWAP dla tych par dla obu kierunków?
3. Czy jest problem z realizacją zleceń, np. w ułamku sekundy rozszerza się spread, abyśmy mieli stratę?

W dokumentacji na stronie nie ma takich informacji.
Z góry dzięki i daję plusa. :-)
Ad.1) Poobserwuj na demie jak się kształtuje. Ja nie widzę rozbieżności. Wiadomo, że w okresie niskiej płynności czyli np. święta czy godziny nocne dla wspomnianych instrumentów, będą skutkowały rozszerzeniem spreadów ale nie da się z góry określić ile to będzie. Taki urok rynku ECN. Handlujesz na rynku, a nie na podwórku brokera MM, gdzie to on kształtuje spready.

Ad.2) http://www.mforex.pl/Media/Default/Spec ... wych-1.pdf

Ad.3) Spread rozszerza się tylko w momencie, gdy spada płynność/zwiększa się zmienność, czyli we wspomnianych godzinach nocnych, świętach lub po publikacji istotnych danych makro.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Janus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Janus »

To fajnie że przeliczacie swapy na złotówki ale nigdy nie mogłem zrozumieć dlaczego swap na niektórych instrumentach jest dla pozycji długich i krótkich ujemny? Raposo, mógłbyś to wytłumaczyć?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Do swapu zawsze doliczana jest marża brokera. Jeśli rynkowe stopy procentowe są na zbliżonym poziomie (np. w Szwajcarii < 0,25%, w USA < 0,25%) to doliczając marżę dla obu stron swap będzie ujemny choć bliski zeru. W przypadku dużej rozbieżności w stopach w jedną stronę swap będzie dodatni (choć pomniejszony o marżę), a dla drugiej strony ujemny (i dodatkowo powiększony o marżę).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Porównując swap do Aliora muszę przyznać, że dla pozycji długich jest nieco gorszy, ale dla krótkich lepszy. W pewien sposób wyrównuje się. Jedynie dla GBPPLN jest dużo gorszy, chociaż to dziwne, bo stopy w UK to tyko 0.5%. Widocznie wysoka marża i granie na L mija się z celem (dla S bardzo niski swap dodatni).

Złożyłem wniosek, bo generalnie widzę sporo plusów dla tego brokera. Rozumiem, że nie ma takich problemów z dostępnością jak w Aliorze, np. wielogodzinny restart serwera?
Z tego co widzę w MT4 to są aż 4 serwery, więc nie powinno być problemów.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Akurat mForex pod względem niezawodności jest niekwestionowanym liderem. Od początku działalności (wrzesień 2012?) mieli tylko dwie bardzo krótkie awarie, po których reklamacje zostały uznane więc myślę, że będziesz zadowolony i oszczędzisz tu sobie sporo nerwów... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

krzysztof1021
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzysztof1021 »

Po ostatniej aktualizacji platforma zawiesza sie po kilka razy zanim odpali.W czasie dnia tez potrafi sie kilka razy zawiesić. Czy ktoś jeszcze ma też takie problemy czy tylko u mnie coś nie zagrało ???

Pozdrawiam

Edit

....i znowu....!!!!!!
[Window Title]
MetaTrader

[Main Instruction]
Program MetaTrader przestał działać.

[Content]
System Windows może wyszukać rozwiązanie tego problemu w trybie online.

[V] Pokaż szczegóły problemu [Wyszukaj rozwiązanie w trybie online i zamknij program] [Zamknij program]

Może ten komunikat pomoże w rozwiązaniu mojego problemu ?

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: terminal.exe
Wersja aplikacji: 4.0.0.600
Sygnatura czasowa aplikacji: 0076e600
Nazwa modułu z błędem: clr.dll
Wersja modułu z błędem: 4.0.30319.586
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 50483ee3
Kod wyjątku: c0000005

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie spotkałem się z czymś takim. To bardziej wygląda na problem na linii system operacyjny - platforma. Spróbuj całkowicie odinstalować MT4 mForex (wraz z usunięciem katalogu i wyczyszczeniem rejestru) i zainstalować ponownie. Możesz też spróbować zainstalować wersję bez Smart Orders i później dodać je osobno, o ile planjesz używać tego narzędzia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

krzysztof1021 pisze:Po ostatniej aktualizacji platforma zawiesza sie po kilka razy zanim odpali.W czasie dnia tez potrafi sie kilka razy zawiesić. Czy ktoś jeszcze ma też takie problemy czy tylko u mnie coś nie zagrało ???
u mnie podobnie , może nie kilka razy z rzędu, ale zawiesza się, uruchomienie ponowne pomaga

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Damian77 pisze:
krzysztof1021 pisze:Po ostatniej aktualizacji platforma zawiesza sie po kilka razy zanim odpali.W czasie dnia tez potrafi sie kilka razy zawiesić. Czy ktoś jeszcze ma też takie problemy czy tylko u mnie coś nie zagrało ???
u mnie podobnie , może nie kilka razy z rzędu, ale zawiesza się, uruchomienie ponowne pomaga
Korzystasz z wersji z SO? Spróbuj zainstalować drugą gdzieś w innym katalogu i daj znać czy też się zawiesi...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ