Droga do zwycięstwa - part 2
Re: Droga do zwycięstwa - part 2
A ja właśnie powstawiam buy na edku, myślę że do EBC nie pogłębimy spadków a możemy znowu testować 1,3680 co sadzisz? LT na H4 troszkę mnie skusiło, ale generalnie gram M5
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Mi to generalnie deko nie pasuje, teraz niby powinni spadać, ale na zbyt duże spadki sobie pozwolić nie mogą,
generalnie bym dał S żeby zrobić knocisza W1 a później L
Ale też mogą zrobić na odwrót w końcu mogą zacząć
grać pod knocisz na MN dość ciekawa sytuacja jak dla mnie
Marcin a ty jak wróżysz?
generalnie bym dał S żeby zrobić knocisza W1 a później L

grać pod knocisz na MN dość ciekawa sytuacja jak dla mnie

"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
- klonmarcin
- Maniak
Ja bym chciał aby już zaczęli jechać ostro w dół, ewentualnie po lekkim wzroście. Właściwie to na MN1 górny knot już by wystarczył. Dodatkowo d1 prawd. zamknie się w strefie sprzedaży. Ale zobaczymy, my możemy sobie chcieć, rynek i tak zrobi swoje.
Wysłane za pomoca Tapatalk
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
- klonmarcin
- Maniak
Dzisiejsze podsumowanie - skromnie, bo tylko 1/4 stawki - ale nie zawsze mniej lotów oznacza mniej PLN.
Dziękuję za wszystkie wpisy - na pewno przeprowadzę dogłębną analizę podanych przykładowych rozwiązań.
Jeszcze co do dzisiejszego trade - bardzo lubię gdy cena ładnie i zdecydowanie przebija moje TP - a nie np. tylko jednym czy dwoma pipsami. Wtedy zyskuję mocniejsze potwierdzenie słuszności swojej analizy.
Po wczorajszym wejście wieczornym w S na tzw. dobicie do poziomu cena ładnie zareagowała na wspomniane wczoraj zl d1 - wręcz idealnie - stąd ten dzisiejszy UP z rana - potem jeszcze jedno podbicie do góry w celu skasowana tych co powchodzili wcześniej i już zabezpieczyli BE
Gdybym ja nie wyłączył BE to mój trade skończyłby się na +1p. Ale przeczuwałem taki myk - dlatego zrobiłem jak zrobiłem
Aktualnie cena reaguje na poziom zl h1 i na m15 daje lekkie sygnały UP - na razie rysują standardowy układ występujący po takim strzale - występujący zwykle o takiej porze dnia jak teraz.
Mogli by jeszcze trochę zejść w dół i wtedy by ładnie się ustawili na UP na jutro.
cdn..

Dziękuję za wszystkie wpisy - na pewno przeprowadzę dogłębną analizę podanych przykładowych rozwiązań.
Ja mam z kolei czasem takie uczucie - najczęściej właśnie gdy zamykam ręcznie - pojawia się taka jakby "pustka" - czegoś brakuje. Ale np. kiedyś dawniej w weekend znacznie bardziej tą "pustkę" odczuwałem - teraz to już tylko czasemmaserati pisze:Twoje zagrania są bardzo dobrze widać, że czujesz rynek i to jest toGratuluje.
Ja często mam zamykane zbyt szybko pozycje, ale się z tego ciesze bo odczuwam pewną ulgę w momencie zamykania np z palca "że to już koniec". Też zastanawiałem się nad poprawieniem techniki wychodzenia z rynku ale jest to niewykonalneprzyjmuję każdy profit z mega uśmiechem. Nie zanosi się na armagedon i przed nami tysiące dni i okazji!

Jeszcze co do dzisiejszego trade - bardzo lubię gdy cena ładnie i zdecydowanie przebija moje TP - a nie np. tylko jednym czy dwoma pipsami. Wtedy zyskuję mocniejsze potwierdzenie słuszności swojej analizy.
Po wczorajszym wejście wieczornym w S na tzw. dobicie do poziomu cena ładnie zareagowała na wspomniane wczoraj zl d1 - wręcz idealnie - stąd ten dzisiejszy UP z rana - potem jeszcze jedno podbicie do góry w celu skasowana tych co powchodzili wcześniej i już zabezpieczyli BE

Aktualnie cena reaguje na poziom zl h1 i na m15 daje lekkie sygnały UP - na razie rysują standardowy układ występujący po takim strzale - występujący zwykle o takiej porze dnia jak teraz.
Mogli by jeszcze trochę zejść w dół i wtedy by ładnie się ustawili na UP na jutro.
cdn..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No pain - No gain
No pain - No gain
- klonmarcin
- Maniak
Idealnie - jak na razie....klonmarcin pisze:Ja bym chciał aby już zaczęli jechać ostro w dół, ewentualnie po lekkim wzroście. Właściwie to na MN1 górny knot już by wystarczył. Dodatkowo d1 prawd. zamknie się w strefie sprzedaży. Ale zobaczymy, my możemy sobie chcieć, rynek i tak zrobi swoje.
Ja codziennie ok 22 mam kilkukilometrową "przejażdżkę" samochodem przez las - dlatego nie mogę wtedy odpowiadać.Leonardo pisze:Marcin a ty jak wróżysz?
Ja wróżę co co widzę - po prostu rysuję strefy wg zasad s/r s/d i zl - a resztę roboty "odwala" moja strategia.
Nie szukam wejścia za 100 lotów i parę pipsów - jak co niektórzy

Ale każdy robi co chce - nie jest to w żadnym razie atak - po prostu piszę co myślę o takiej metodzie gry.
Druga sprawa to "systemy" bez SL - wchodzimy - być może i bardzo dobrze - dokładnie - perfekcyjnie - ale brak SL to proszenie się o kłopoty - czy ktoś świadomie godzi się na jazdę samochodem bez hamulców ??? - analogia do FX bez SL.
cdn...
No pain - No gain
No pain - No gain
- klonmarcin
- Maniak
Czy możesz napisać dlaczego tak myślałeś ??? owszem lekki UP był - tak jak wcześniej pisałem - ale to tylko reakcja na zl - dodatkowo wyższe TF pokazywały DOWN - także D1 i wczorajsze FBO w górnej części strefy sprzedaży - gdyby wczoraj zamknęli D1 wyżej to myślę, że dzisiaj wykres mógł wyglądać inaczej - a prawdopodobnie wpadłby w konsolidację przynajmniej na jeden dzień ponieważ sytuacja na d1 wyglądałaby na zmyłkę - dlatego większość traderów przyjęłaby pozycję oczekiwania na dane itp. itd...yeahman pisze:A ja właśnie powstawiam buy na edku, myślę że do EBC nie pogłębimy spadków a możemy znowu testować 1,3680 co sadzisz? LT na H4 troszkę mnie skusiło, ale generalnie gram M5

No pain - No gain
No pain - No gain
Co prawda to prawda, ale rynek na prawdę dał zarobić, wszystkie interwały się świetnie ułożyły, wystarczyło się dostosować do tego co mówił wykres,a dawał sygnały jasne i klarowne.... Można było się wcisnąć z na prawdę nie wielkim ryzykiem mi się udało 10 pips SLa postawić 
RR wyszedł 1:11
Jeśli mogę wtrącić, myślę że mocniejsza jazda czeka nas w przyszłym tygodniu, ponieważ świeca tygodniowa musi stać się przyszłą bazą, a ta dobrze wygląda jak jest wąska (obecnie W1 jest kaszana, ale tak wyglądająca świeczka jak dziś była by idealna)
Dla mnie mogą konsolidować już ten tydzień, miałbym dość klarowną sytuacje na przyszły tydzień
Ale co ma być to będzie, wystarczy obserwować i cierpliwie czekać, rynek powie kiedy.
pozdr.

RR wyszedł 1:11
Jeśli mogę wtrącić, myślę że mocniejsza jazda czeka nas w przyszłym tygodniu, ponieważ świeca tygodniowa musi stać się przyszłą bazą, a ta dobrze wygląda jak jest wąska (obecnie W1 jest kaszana, ale tak wyglądająca świeczka jak dziś była by idealna)
Dla mnie mogą konsolidować już ten tydzień, miałbym dość klarowną sytuacje na przyszły tydzień

Ale co ma być to będzie, wystarczy obserwować i cierpliwie czekać, rynek powie kiedy.
pozdr.
- rysiekmilioner
- Stały bywalec
Przyszly tydzien faktycz ie moze byc ciekawy ale jeszcze mamy dwa dni do uksztaltowania nowej swiecy
- klonmarcin
- Maniak
Odnośnie screena 2_13 i mojej wcześniejszej analizy:
- późna godzina
- d1 czerwone
cdn...
Dzisiaj już chyba więcej się nie wydarzy - wg mnie idealne ustawienie na UP - tzn. było lepsze gdy cena była głębiej w zielonej strefie - ale nadal na m15 dostaję potw. - oczywiście trzeba być ostrożnym ponieważklonmarcin pisze:Aktualnie cena reaguje na poziom zl h1 i na m15 daje lekkie sygnały UP - na razie rysują standardowy układ występujący po takim strzale - występujący zwykle o takiej porze dnia jak teraz.
- późna godzina
- d1 czerwone
cdn...
No pain - No gain
No pain - No gain
Mam na myśli wybicie poza linię oporu po szczytach na H4. Ale jak się oakzało dostałem wciry. Dziś stwierdziłem że idę w Twoje ślady i zasugeruję się tym co piszesz bo jesteś jednym z nielicznych trejderów którzy w mojej ocenie maja na prawdę powalającą skuteczność i co ważniejsze - ściśle określony plan zdolny do powtarzania plan działania.
Tak w ogóle to czytałem o tej technice gry ale nie zrozumiałem tego, masz może jakiś łopatologiczne materiały jak to ogranąć ale tak od podsatw bo chętnie bym sięnauczył tej metody.
Zgodnie z prognozą postawiłem sell z 1,3630
zobaczymy co z tego będzie 
Tak w ogóle to czytałem o tej technice gry ale nie zrozumiałem tego, masz może jakiś łopatologiczne materiały jak to ogranąć ale tak od podsatw bo chętnie bym sięnauczył tej metody.
Zgodnie z prognozą postawiłem sell z 1,3630

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.