Sensus Capital Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
bartekgaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Sensus Capital Markets

Nieprzeczytany post autor: bartekgaw »

Spread Sensus Capital Markets
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Broker FOREX i CFD Sensus Capital Markets Ltd.

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Super,tylko prowizja jest astronomiczna więc nic to nie daje ;-)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No niestety coś kosztem czegoś. Prowizja 6,5 EUR za pół lota na EUR/USD to 1,75 pipsa? Dobrze liczę?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bartekgaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Prowizja jest wysoka, ale dla kont z niskim depozytem. W przypadkach dużych depozytów staje się już konkurencyjna. Warto też pamiętać, że jest to regulowana spółka córka niemieckiego funduszu inwestycyjnego.

Oczywiście każdy chce tradować jak najtaniej, tylko pytanie czy na pewno warto...?

Jeśli chodzi o negocjację prowizji to nie miałem na myśli jednego dolara ...

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Prowizja nie jest wysoka.Jest najwyższa na rynku.

Pytanie czy warto targować się o najniższą cenę...odpowiem więc też pytaniem - Po co w takim razie dawać zestawienia spreadów ? ;-)

Awatar użytkownika
bartekgaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Większość traderów niestety myśli że nie ma różnicy międzi spreadem a prowizją. Różnica jest ogromna - prowizja NIE wycina S/L a spread TAK. Jak już wcześniej wspomniałem wyskość prowizji na stronie jest wyjściowa, kontaktując się ze mną możecie liczyć na konkurencyje warunki handlowe.

Zestawienie pokazuje, iż nie tylko główne pary walutowe mają konkurencyjny spread ale również crossy, zapraszam do analizy naszej oferty.

Pozdrawiam Bartek Gawroński

skowyrnyksen
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: skowyrnyksen »

Posiadam konto i póki co nie narzekam , mam nadzieje że tak pozostanie ;)

Awatar użytkownika
KropkaCom
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: KropkaCom »

Jaki jest podział zysków w przypadku kont PAMM?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Muszę opisać sytuację wręcz niebywałą, która może niektórych urzeknie ale przede wszystkim ma ostrzec ;). Jeszcze nigdy nie miałem takich trudności z odzyskaniem swoich pieniędzy, a przerobiłem już z lekko 50-60 brokerów. Kwota nie z kosmosu ale też nie mała. Oto co się dzieje.

1. Założyłem rachunek w Sensusie - przesłałem komplet dokumentów, konto aktywne, przelew środków, zaakceptowano. Wszystko ładnie, można handlować.
2. Chcę wypłacić środki. Trzeba wypełnić formularz, wydrukować, podpisać i zeskanować, a następnie wysłać mailowo. Średniowiecze ale niektórzy tak mają, OK.
3. Formularz wysłany, po trzech dniach ciszy piszę na czacie "o co chodzi". Otrzymuję informację, że muszę dosłać pocztą oryginał potwierdzenia mojego adresu zamieszkania. Tadam... I robi się problem ale do przełknięcia. Nikt o tym wcześniej nie informował ale OK, może gdzieś małym druczkiem w umowie jest taka wzmianka. Moja wina.
4. Wysyłam jedyny wyciąg papierowy jaki obecnie przychodzi mi pocztą - jest to wyciąg z karty kredytowej.
5. Mija 1,5 tygodnia, cały czas środki na koncie FX i cisza ze strony brokera. Żadnego maila, telefonu. Piszę na czacie - informują, że otrzymali dokument ale jednak niestety nie akceptują wyciągu z karty. Dalej mam kontaktować się ze swoim Account Managerem.
6. Acc. Manager na żadnego maila nie odpisał, nigdy nie zadzwonił, mimo, że na czacie obiecywano dwukrotnie, że "do końca dnia na pewno to zrobi".
7. Więc dalej walka na czacie... Z listy dostępnych dokumentów są oczywiście rachunek za gaz, telefon stacjonarny i inne rzeczy, których nie ma człowiek, który nie posiada na siebie domu/mieszkania. Wydruki z kont oczywiście nie wchodzą w grę, tylko ofycialne dokumenty. Konsultant przesyła zatem "Bank letter", czyli ich formularz z którym mamy iść do banku żeby potwierdzili, że posiadamy tam konto. No to idę... W każdym banku usłyszałem, że nikt nie podpisze się na "obcym" druku. Mogą wystawić opinię własną - koszt 140 zł (Alior). Za jedną kartę papieru to dość sporo.
8. Kolejna sugestia brokera - Urząd miejski i potwierdzenie zameldowania. 31 zł i jakiś tam czas oczekiwania (jeszcze tego nie sprawdziłem). Oczywiście pojawia się kolejny wymóg o którym nikt wcześniej nigdzie nie wspominał. Nie są akceptowane żadne dokumenty w języku polskim. Zatem dochodzi koszt tłumacza przysięgłego, no i ponownej wysyłki.

Mija dziś równo 20 dni kiedy próbuję wypłacić środki. Konsultanci są pomocni jak @*#%, a mój account manager cały czas na żadnego maila nie odpowiedział. Czekam na kolejne rewelacje... ;) Oczywiście dojdzie 7 dni wysyłki + 2-3 dni na przelew, o ile zrealizują go w miarę szybko, czyli liczę, że przy dobrych wiatrach wypłata będzie pod koniec sierpnia (o ile w ogóle) i koszty dodatkowe wyniosą minimum ok. 100 zł. Brawo Sensus ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Dziwna firma.

2 lata temu wykupili u nas reklamę na jakiś krótki czas i okazało się, że nawet firmy nie mają zgłoszonej do VATu UE.

Pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

ODPOWIEDZ