DayTrading: Wtorek 11.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 lut 2014, 00:00

Wzrost
14
41%
Bez zmian
3
9%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 11.02.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

highend pisze:
rafmax pisze:U/PLN - nie przegapcie... :)
3,0570
a gdzie obiecane 3,25 ? no i że po co mam trzymać moje eSki od 3,11 (pisane w momencie 3,14 gdy były dość stratne - pozamykać.... stracić.... po co zarobić? ;)) zamknąłem je na 3,08 anyway.
nikt nic nie obiecywal ; ) ale fakt, sam liczylem na 3.23 ... i sie przejechalem, na mało, ale miało byc dalej góra. . .
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:
Nowy123 pisze:
ja nie widze jeszcze z kresek drogi otwartej na 2000 a tym bardziejna 1900 i S jedziemy domykac luke
nie o kreskach pisze, tylko o fundamentach w jakich osadzona jest pejsata giełda : )

przyznasz chyba, że kraj z bezrobociem 6,3% - PKB 3.2% i inflacją na poziomie +/- 1,5% jest idealnym miejscem do dalszego rozwoju gospodarczego - czyli wzrostu wartości przedsiębiorstw = wzrostu indeksów ;) :) :564: :564:
jakie fundamenty :lol: :lol: jakie PKB w nowej metotologi liczenia :)) fundamenty = DURKOWANIE FEDU :lol: :lol: akcje do tanich nie naleza,teraz liczynie ze babacia golebio sie wypowie nie zamknie drukarki bo zle dane to dobre dane = BANKA a babacia jej nie widze jak i Bernanke ale tez jej nie widziala w 2008 jedna i druga marionetka wiec luzik skonczy sie jak zawsze historia sie powtarza ale tym wieksze bedzie rozczarowanie jak ryneczek nie dostanie tego czego chce czyli drukowania dalszego od babaci

http://stooq.pl/n/?f=846343

-- Dodano: wt 11-02-2014, 11:25 --

http://www.zerohedge.com/news/2014-02-1 ... net-yellen
ahahahah

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

yeahman pisze:
rafmax pisze:U/PLN - nie przegapcie... :)
3,0570
Najarałęś sięz wuzą na tego dolara że hej, wystarczy że dziś o 16 jeleń powie coś o odłożeniu podnoszenia stopy procentowaj i wpada SL murowany :)
Nie pale wuzy wiec nie wiem o co kaman :lol:
Nie strasz mnie 16sta, lepiej zadbaj o swoje pozycje w tym czasie.

@highend
ale ze o co chodzi...? :)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

ale tym wieksze rozczarownie bedzie jak nie dostana prezentu od babaci YELL

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Nowy123 pisze:
pedro pisze:
Nowy123 pisze:
ja nie widze jeszcze z kresek drogi otwartej na 2000 a tym bardziejna 1900 i S jedziemy domykac luke
nie o kreskach pisze, tylko o fundamentach w jakich osadzona jest pejsata giełda : )

przyznasz chyba, że kraj z bezrobociem 6,3% - PKB 3.2% i inflacją na poziomie +/- 1,5% jest idealnym miejscem do dalszego rozwoju gospodarczego - czyli wzrostu wartości przedsiębiorstw = wzrostu indeksów ;) :) :564: :564:
jakie fundamenty :lol: :lol: jakie PKB w nowej metotologi liczenia :)) fundamenty = DURKOWANIE FEDU :lol: :lol: akcje do tanich nie naleza,teraz liczynie ze babacia golebio sie wypowie nie zamknie drukarki bo zle dane to dobre dane = BANKA a babacia jej nie widze jak i Bernanke ale tez jej nie widziala w 2008 jedna i druga marionetka wiec luzik skonczy sie jak zawsze historia sie powtarza ale tym wieksze bedzie rozczarowanie jak ryneczek nie dostanie tego czego chce czyli drukowania dalszego od babaci

ahahahah
Ty to widzisz, ja to zauwazam, wielu tez... a giełda i tak swoje zrobi :) .... i jestem zdania, ze dalej będą rosnąc i bańke pompowac... bo co ich zatrzyma?... w chu! wielki bilans FED'u ? :) a co tam, za 20-30 lat, zrobią przeniesienie jak nasi obligacji z ofe do zus - i się umorzy :) ... jedyne co wg mnie może ich 'zabic' to inflacja : )... bo jak by to całe wpompowane siano zaczęło wyciekac do realnej gospodarki w formie pożyczek - kredytów, itp to jak pisałem już nieraz, czisburger kosztował będzie 5 milionów dolarów, zamiast 50 centów : ) siedzą na tykającej bombie, którą jest hiperinflacja ... bless,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

jak jeleń tego nie dwróci, to lecim z kablem na 1,68 i edkiem na 1,4
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

zeuss pisze:
yeahman pisze:Dzięki Padro :564: to generalnie temat zjanomy ale niemiałem pojecia co mówi ten skrót.
Generalnie na skalpowaniu to wolumen jest bardzo zlożoną kwestią. Najczęściecj wchdzę 5-8 lotami. 5 lotow ma TP5 1 lot TP8 0.5 TP15 0.5 TP20 1 lot TP - do przeciwnstawnego sygnału. Te powyżej TP15 usatwiam od razu SL w zero jak tylko jest taka możliwośc. Na wszystkih SL18 startowo. W skalpie modelowanie wolumenu jest w zasdzie kluczowe. Ale czasem (tak jak teraz) wchodze sobie na tak zwaną "pałe" i zazwyczaj źle na tym wychodze więc polecam wam L (moja odwrotność) :d
co to jest modelowanie wolumenu ???
????????

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

pedro pisze:
Nowy123 pisze:
pedro pisze:

ahahahah
Ty to widzisz, ja to zauwazam, wielu tez... a giełda i tak swoje zrobi :) .... i jestem zdania, ze dalej będą rosnąc i bańke pompowac... bo co ich zatrzyma?... w chu! wielki bilans FED'u ? :) a co tam, za 20-30 lat, zrobią przeniesienie jak nasi obligacji z ofe do zus - i się umorzy :) ... jedyne co wg mnie może ich 'zabic' to inflacja : )... bo jak by to całe wpompowane siano zaczęło wyciekac do realnej gospodarki w formie pożyczek - kredytów, itp to jak pisałem już nieraz, czisburger kosztował będzie 5 milionów dolarów, zamiast 50 centów : ) siedzą na tykającej bombie, którą jest hiperinflacja ... bless,[/quote]

girlda idzie ta mgdzie algorytmy i pod co prbuja pograc czyli pod BABACIE i dalsze drukowanie i nic wiecej :)))

kredytow - lewarow na akcjach jest nieporownywalnie wiecej niz 2008 ale to maly szczegol dadza rade i znowu gra czy bedzie druk i jego zwiekszenie lub nie zaciesnianie czy jednak konsekwetnie do konca 2014 wygasnie calkowicie

tak jak wciskanie obywatela obligacji USA czyli nasze polskie OFE :)

-- Dodano: wt 11-02-2014, 11:42 --

http://stooq.pl/n/?f=846362

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

zeuss pisze: co to jest modelowanie wolumenu ???
????????[/quote]

ja też nie wiem ale fajnie brzmi :D :D :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

4ex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 4ex »

jak widzicie kiwi i kangura ? dokąd zmierzają i czy daleka droga przed nimi ?

Zablokowany