DayTrading: Wtorek 11.02.2014
Re: DayTrading: Wtorek 11.02.2014
@yeahman. dobry jestes, trzeba przyznac : ) pozycje po kilka lotów, bez zadnego MM 

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Sp500 z poziomu 1800-1813 powinien odbić w dół[/quote]pedro pisze:?? idzie na retest 167.17 zobaczymy co pozniej... https://www.tradingview.com/v/HS3bOUQ1/seaman pisze:[quote="pedroquote="yeahman"]GBP/JPY 169,20 a poza tym to w sumie wszędzie zagadka.![]()
jak kabel ruszy w gore, to wtedy moze, ale jest dużo zasieków pozniej. . .
dobry,,,
złoto się wybija.. i dziwnie jest, sp500 up, złoto up, srebro up ? ... ktoś tu ściemnia
1810 - 1817 wg mnie powinni czapke dostac. . . ale ciężko cokolwiek mówic, bo na zdrowy rozsadek, to droga do 2000 stoi otworem... dlaczego? a bo dlatego, że sytuacja gospodarcza w usa (ta drukowana i statystyczna) jest na wypasie... 6.3% bezrobocie, 3,2% PKB, coraz tańsze surowce (gaz, ropa) inflacja na stabilnym poziomie... nic, tylko inwestowac w gielde, bo fundamenty (te drukowane ) są na wypasie ; )[/quote]
ja nie widze jeszcze z kresek drogi otwartej na 2000 a tym bardziejna 1900 i S jedziemy domykac luke
Dzięki Padro
to generalnie temat zjanomy ale niemiałem pojecia co mówi ten skrót.
Generalnie na skalpowaniu to wolumen jest bardzo zlożoną kwestią. Najczęściecj wchdzę 5-8 lotami. 5 lotow ma TP5 1 lot TP8 0.5 TP15 0.5 TP20 1 lot TP - do przeciwnstawnego sygnału. Te powyżej TP15 usatwiam od razu SL w zero jak tylko jest taka możliwośc. Na wszystkih SL18 startowo. W skalpie modelowanie wolumenu jest w zasdzie kluczowe. Ale czasem (tak jak teraz) wchodze sobie na tak zwaną "pałe" i zazwyczaj źle na tym wychodze więc polecam wam L (moja odwrotność)

Generalnie na skalpowaniu to wolumen jest bardzo zlożoną kwestią. Najczęściecj wchdzę 5-8 lotami. 5 lotow ma TP5 1 lot TP8 0.5 TP15 0.5 TP20 1 lot TP - do przeciwnstawnego sygnału. Te powyżej TP15 usatwiam od razu SL w zero jak tylko jest taka możliwośc. Na wszystkih SL18 startowo. W skalpie modelowanie wolumenu jest w zasdzie kluczowe. Ale czasem (tak jak teraz) wchodze sobie na tak zwaną "pałe" i zazwyczaj źle na tym wychodze więc polecam wam L (moja odwrotność)

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
nie o kreskach pisze, tylko o fundamentach w jakich osadzona jest pejsata giełda : )Nowy123 pisze:
ja nie widze jeszcze z kresek drogi otwartej na 2000 a tym bardziejna 1900 i S jedziemy domykac luke
przyznasz chyba, że kraj z bezrobociem 6,3% - PKB 3.2% i inflacją na poziomie +/- 1,5% jest idealnym miejscem do dalszego rozwoju gospodarczego - czyli wzrostu wartości przedsiębiorstw = wzrostu indeksów

Jutro też jest dzień.
U/PLN - nie przegapcie... 
3,0570

3,0570
chyba złoto wiele mówi o tym? A mnie dziś u/jpy denerwujeNowy123 pisze: ja nie widze jeszcze z kresek drogi otwartej na 2000 a tym bardziejna 1900 i S jedziemy domykac luke

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- Tommy_Boss
- Pasjonat
Sp500 z poziomu 1800-1813 powinien odbić w dół[/quote]
1810 - 1817 wg mnie powinni czapke dostac. . . ale ciężko cokolwiek mówic, bo na zdrowy rozsadek, to droga do 2000 stoi otworem... dlaczego? a bo dlatego, że sytuacja gospodarcza w usa (ta drukowana i statystyczna) jest na wypasie... 6.3% bezrobocie, 3,2% PKB, coraz tańsze surowce (gaz, ropa) inflacja na stabilnym poziomie... nic, tylko inwestowac w gielde, bo fundamenty (te drukowane ) są na wypasie ; )[/quote]
ja nie widze jeszcze z kresek drogi otwartej na 2000 a tym bardziejna 1900 i S jedziemy domykac luke[/quote]
Tak popatrzyłem sobie na W1 i ????????
ja nie widze jeszcze z kresek drogi otwartej na 2000 a tym bardziejna 1900 i S jedziemy domykac luke[/quote]
Tak popatrzyłem sobie na W1 i ????????
Ostatnio zmieniony 11 lut 2014, 10:17 przez Tommy_Boss, łącznie zmieniany 1 raz.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
Najarałęś sięz wuzą na tego dolara że hej, wystarczy że dziś o 16 jeleń powie coś o odłożeniu podnoszenia stopy procentowaj i wpada SL murowanyrafmax pisze:U/PLN - nie przegapcie...
3,0570

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
co to jest modelowanie wolumenu ???yeahman pisze:Dzięki Padroto generalnie temat zjanomy ale niemiałem pojecia co mówi ten skrót.
a gdzie obiecane 3,25 ? no i że po co mam trzymać moje eSki od 3,11 (pisane w momencie 3,14 gdy były dość stratne - pozamykać.... stracić.... po co zarobić?rafmax pisze:U/PLN - nie przegapcie...
3,0570

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami