Na co dzień nie oglądam TV, zwyczajnie nie mam na to czasu. Lewica nie najeżdża na prywatne środki przekazu, więc wybór opcji politycznej jest raczej wiadomy. Ale doskonale pamiętam komunę i z dużą dozą pewności mogę powiedzieć, że program gospodarczy PIS jest bardzo zbliżony. To żadna prawica. To lewica tylko z przymiotnikiem "smoleńska". Prawica to być może Korwin Mikke, jednak jego program gospodarczy, a właściwie zarysy są mocno eksperymentalne. Lewica? Jest bardziej prawicowa niż PIS. Aby wszystko było jasne. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem okręgów jedno mandatowych. Przykład Włoch pokazuje co sie wtedy dzieje. Zresztą nigdzie na świecie nie ma stabilnych rządów przy okręgach jednomandatowych.
jak dla mnie brakuje partii centrum, ale nakierowanej na program stricte gospodarczy i familijny, czyli mający na celu poprawienie dzietności w społeczeństwie. Jeśli to nie wypali to wielu z was, którzy pracują na emerytury na starość będzie biedakami.
Telewizja biznesowa
-
- Maniak
Re: Telewizja biznesowa
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Też mam mieszane uczuciu, co do ich programu politycznego, niestety nie ma alternatywy, chociaż jak piszesz niżej brakuje jednej partii na scenie politycznej.Adrianoforex pisze:Na co dzień nie oglądam TV, zwyczajnie nie mam na to czasu. Lewica nie najeżdża na prywatne środki przekazu, więc wybór opcji politycznej jest raczej wiadomy. Ale doskonale pamiętam komunę i z dużą dozą pewności mogę powiedzieć, że program gospodarczy PIS jest bardzo zbliżony. To żadna prawica. To lewica tylko z przymiotnikiem "smoleńska".
Korwin dalej się nie zorientował, że liberalizm gospodarczy się skompromitował.Adrianoforex pisze: Prawica to być może Korwin Mikke, jednak jego program gospodarczy, a właściwie zarysy są mocno eksperymentalne.
Gdyby lewica poddała się czystce z komunistów, to mógłbym ich jakoś przeżyć (bez ich farmozonów ideologicznych), ale w obecnej formie, gdzie co drugi członek SLD był w PZPR a większość albo agentami albo współpracownikami SB jest nie do przyjęcia. Oczywiście jest młode pokolenie, ale czyimi oni dziećmi są?Adrianoforex pisze: Lewica? Jest bardziej prawicowa niż PIS. Aby wszystko było jasne. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem okręgów jedno mandatowych. Przykład Włoch pokazuje co sie wtedy dzieje. Zresztą nigdzie na świecie nie ma stabilnych rządów przy okręgach jednomandatowych.
Najpierw musimy odebrać przemysł, które sprzedano za grosze. Nie mam w Polsce nic, albo sprzedali albo zniszczyli, żeby sprzedać. Wszystko, bo jakiś idiota wymyślił, że gospodarka opiera się na usługach.Adrianoforex pisze: jak dla mnie brakuje partii centrum, ale nakierowanej na program stricte gospodarczy i familijny, czyli mający na celu poprawienie dzietności w społeczeństwie. Jeśli to nie wypali to wielu z was, którzy pracują na emerytury na starość będzie biedakami.
-
- Maniak
Z tym przemysłem to pełna zgoda. Wielu wychwala Balcerowicza a gościu w USA by odsiadywał wieloletni wyrok. Sprzedaż wielu polskich przedsiębiorstw odbyła się na pirackich zasadach. Przy prywatyzacjach dorobili się ci co mieli się dorobić. Prywatyzacja Banku Śląskiego to najlepszy przykład wałka. Ja wtedy zartobiłem krocie. Rekordziści pootwierali po 100 rachunków na osoby trzecie iw pierwszym dniu notowań mogli realizować kokosowe zyski. Drobnica kupiła tylko po 3 akcje, które sprzedali gorzej niż my. Ale już wtedy Holendrzy zaproponowali za BS cenę 5 krotnie wyższe niż przy prywatyzacji. Czemu rządzący nie skorzystali z takiej okazji nie wiem do dziś.
Fakt jest taki, że TVN trochę zaczął przesadzać, ale ja nie o tym. TVN CNBC był genialną stacją, dla mnie dawał wszystko, co inwestorowi było potrzebne. Jednak od pewnego czasu można było zauważyć wypalenie, brak pomysłów na prowadzenie programów. Chociażby sam fakt, że w ciągu dnia odtwarzali kilkakrotnie te same wywiady, robiło się to już nudne. Jak wrażenia z nowej stacji?
-
- Maniak
paki pisze:Fakt jest taki, że TVN trochę zaczął przesadzać, ale ja nie o tym. TVN CNBC był genialną stacją, dla mnie dawał wszystko, co inwestorowi było potrzebne. Jednak od pewnego czasu można było zauważyć wypalenie, brak pomysłów na prowadzenie programów. Chociażby sam fakt, że w ciągu dnia odtwarzali kilkakrotnie te same wywiady, robiło się to już nudne. Jak wrażenia z nowej stacji?
Powinni po prostu trochę zmienić formułę. Np omawiać od strony fundamentalnej i technicznej poszczególne branże notowane na GPW, NC, potem poszczególne spółki. Do tego o wiele więcej informacji o rynku forex i o rynku opcji. To byłby strzał w dziesiątkę. FOREX ma jedna wielką przewagę nad GPW, zawsze są trendy i bez najmniejszych przeszkód można zarabiać i tracić na zagraniach w gorę i w dół.

Trudno było przez cały dzień podawać aktualności, ale przynajmniej były na bieżąco robione analizy danych (lepsze lub gorsze), transmisje z ważnych wystąpień szefów banków, częste wizyty na GPW wraz z informacjami ze spółek. Teraz dopiero są powtórki programów, porady w stylu: " żeby zarobić na lokacie trzeba najpierw zanieść pieniądze do banku ".paki pisze:Fakt jest taki, że TVN trochę zaczął przesadzać, ale ja nie o tym. TVN CNBC był genialną stacją, dla mnie dawał wszystko, co inwestorowi było potrzebne. Jednak od pewnego czasu można było zauważyć wypalenie, brak pomysłów na prowadzenie programów. Chociażby sam fakt, że w ciągu dnia odtwarzali kilkakrotnie te same wywiady, robiło się to już nudne. Jak wrażenia z nowej stacji?

TVN24 BiŚ wydaje się być gorszym od TVN24.
Patrz dwa posty wyżej
Było szerokie pole manewru, które nie do końca zostało wykorzystane. Btw, Biś gdzieś nadaje w streamingu? Próbowałem podłączyć się pod stare CNBC, to tylko reklamy mi wyświetlali 

te media mętnego nurtu - jak one kłamią!...