System nie zyskujący i nie tracący

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

System nie zyskujący i nie tracący

Nieprzeczytany post autor: dioor »

Witam,
Czy ktoś posiada system,systemy które nie zyskują ale też nie tracą? Chodzi o to że wszyscy szukają systemów które przynoszą zyski a ja szukam systemów na indeksy,waluty, akcje które wychodzą na zero ani zysku ani straty...
Only the Best Trance Music-A State of Trance

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Re: System nie zyskujący i nie tracący

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Jak masz system, który wychodzi na 0 to wystarczy obniżyć koszty transakcyjne żeby zaczął wychodzić na plus. Nikt Ci takiego systemu nie udostępni, bo cena zyskownego systemu to pewnie minimum z kilkadziesiąt tysięcy złotych. Z tego też powodu na forum nie ma systemów zarabiających.

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

@pablo - chodzi o to żeby nie obniżać koszty transakcyjne tylko właśnie o to żeby jak najwięcej prowizji nabić ;)
a tak serio to chodzi o wystawianie opcji :)

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Pablo90 pisze:Jak masz system, który wychodzi na 0 to wystarczy obniżyć koszty transakcyjne żeby zaczął wychodzić na plus. Nikt Ci takiego systemu nie udostępni, bo cena zyskownego systemu to pewnie minimum z kilkadziesiąt tysięcy złotych. Z tego też powodu na forum nie ma systemów zarabiających.
Pozwolę się z tym nie zgodzić. Oczywiście, ze są. Pierwszy lepszy przykład z brzegu, choćby FxKris.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

tyler_durden pisze:Pozwolę się z tym nie zgodzić. Oczywiście, ze są. Pierwszy lepszy przykład z brzegu, choćby FxKris.
Spoko, ale nie o tym jest temat. Możesz się nie zgodzić, ale jak nie załączysz mi do Twojej wypowiedzi statementu albo chociaż backtestu z 3 ostatnich lat jak ostro trzepiesz pipsy na używając tych zasad to... sory, ale to niezbyt wiarygodna opinia XD

Wracając do tematu to jeśli strategie hedgingowe mają tutaj miejsce bytu (opcje to dla mnie czarna magia) to możesz zabezpieczyć pozycję na eur/usd za pomocą np. eur/jpy i usd/jpy. Rozumiem, że taki system miałby działać tak, że cena danego instrumentu się nie zmienia a Ty zgarniasz premię czasową?

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

Tak, chodzi o starzenie się opcji jeśli system nie traci to wystawiając opcję zgarniamy premię aczkolwiek strategia ta ma szansę powodzenia większą na indeksach niż na walutach i o to nam chodzi...

ODPOWIEDZ