Tylko podglądowy, kiedyś się z nim męczyli i widocznie nie przynosił im dochodu. Nie można na nim zawierać transakcji.Baton pisze:PLNCASH
XTB
"Ze względu na bardzo dużą zmienność na rynku walutowym obserwowaną w ostatnim czasie XTB zmuszony jest podnieść poziom stop/limit dla zleceń oczekujących w okresach poprzedzających publikację głównych danych makroekonomicznych oraz decyzji banków centralnych dotyczących wielkości stóp procentowych. Szczegółowe informacje dotyczące poziomów stop/limit oraz spreadów na stronie"
Grałem tam kiedyś na dane i do tej pory odchylenie na 10 minut przed danymi wynosiło 30 pipsów. Ciekawe do ilu teraz zwiększyli. Mogli napisać wprost żeby wypieprzać od nich z tą strategią
Grałem tam kiedyś na dane i do tej pory odchylenie na 10 minut przed danymi wynosiło 30 pipsów. Ciekawe do ilu teraz zwiększyli. Mogli napisać wprost żeby wypieprzać od nich z tą strategią

W dniu dzisiejszym po zakończeniu handlu na instrumenatch W20PLN, NATGAS, GASOLINE, HEATINGOIL i COTTON nastąpi zmiana daty dostawy konteraktów futures, na których cenie oparte są wspomniane instrumenty. W chwili obecnej różnice między cenami kolejnych kontraktów są równe:
- dla instrumentu W20PLN ok. -15pkt
Ciekawe skąd im się wzieła ta róznica, skoro na zamknięciu jest tylko -5 i w ciągu dnia taka sama się utrzymywała. Chore jest te xtb. Dobrze, że już dawno od nich uciełem.
Ciekawe skąd im się wzieła ta róznica, skoro na zamknięciu jest tylko -5 i w ciągu dnia taka sama się utrzymywała. Chore jest te xtb. Dobrze, że już dawno od nich uciełem.
dzisiaj przed 14.30 odchylenie bylo 60pipsow.natraj pisze:"Ze względu na bardzo dużą zmienność na rynku walutowym obserwowaną w ostatnim czasie XTB zmuszony jest podnieść poziom stop/limit dla zleceń oczekujących w okresach poprzedzających publikację głównych danych makroekonomicznych oraz decyzji banków centralnych dotyczących wielkości stóp procentowych. Szczegółowe informacje dotyczące poziomów stop/limit oraz spreadów na stronie"
niezle pojechali.... hehe
kant06 pisze:W dniu dzisiejszym po zakończeniu handlu na instrumenatch W20PLN, NATGAS, GASOLINE, HEATINGOIL i COTTON nastąpi zmiana daty dostawy konteraktów futures, na których cenie oparte są wspomniane instrumenty. W chwili obecnej różnice między cenami kolejnych kontraktów są równe:
Zanim napiszemy jakiś komentarz proponowałbym się dokłądnie zapoznać z informacjami, które xtb zamieszcza na stronie, wiele niewłaściwych sądów wyrażanych jest na podstawie wyrwanych z kontekstu i szczątkowych indformacji.
Powyższy przykład świadczy o tym dobitnie, wczorasjza wiadomość po zamknięciu FW20 została zaktualizowana:
Punkty te wynoszą:
- dla instrumentu W20PLN: +4 pkt swapowych dla pozycji długiej i -4 pkt swapowych dla pozycji krótkiej
także nawet nie -5 a -4 dla krótkiej
W momencie gdy pisałem post informacja była aktualna i bardzo "dziwna". Do 19:15 mieli chyba wystarczająco dużo czasu od zamknięcia fw, by ją zmienić. O tej godzinie osoby mające otwarte pozycje mogły być lekko zaskoczone tą wartością. Więc nie mów mi, że piszę głupoty!!!!!!!TM pisze:Zanim napiszemy jakiś komentarz proponowałbym się dokłądnie zapoznać z informacjami, które xtb zamieszcza na stronie, wiele niewłaściwych sądów wyrażanych jest na podstawie wyrwanych z kontekstu i szczątkowych indformacji.
Powyższy przykład świadczy o tym dobitnie, wczorasjza wiadomość po zamknięciu FW20 została zaktualizowana
-
- Bywalec