Bardzo cenne twierdzenia.andy11 pisze:witam...zaccny pisze:Nie chodzi mi o to ze chciałbym taki plan zobaczyć ale czy coś takiego posiadasz. Zastanawiam się czy to jest tak niezbędne jak inni pisza;-)
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
rozumiem...
tak posiadam cos takiego...
owszem jest to potrzebne
ale :
"Bycie traderem"gre na forexie trzeba traktowac jako prace czyli w przedsiebiorstwie gdzie pracuja pracownicy musza przestrzegac pewne zasady, normy, itd pewnie padnie pytanie dlaczego ano dlatego ze :
1)inaczej sie nie da
2)po to aby udzialowcy mieli zyski
3)po aby przedsiebiorsto moglo funkcjonowac inaczej zbankrutuje
4)etc (moglbym dalej wymieniac)
tak samo jest z forexem aby na nim funkcjonowac i miec z tego korzysci (nagrody) w postaci zyskow trzeba go traktowac
jako "fabryke""przedsiebiorstwo" i pracowac na nim wedlug odpowiednich zasad,norm, elementow,czynnikow zewnetrznych,wiedzy,etc padnie pytanie dlaczego ano dlatego ze:
1)inaczej sie nie da
2)po to aby trader mial "zyski"
3)po to aby trader mogl miec powtarzalne zyski,funkcjonowac
4)po to aby trader nie zbankrutowal
5)etc
teraz pewnie pytanie jak to "napisac"
ano to tak samo jak z tym przedsiebiorstwem jedno bedzie hulac poniewaz jest dobrze zarzadzane wedlug norm,zasad,etc ktore zostaly wdrozone pracownikom co pozniej przelozylo sie na zyski a inne bedzie sie krecic wokol a jeszcze inne zbankrutuje....
tak samo jest na forexie jeden bedzie zawierac transakcje wedlug norm ,zasad,elementow,zdarzen,etc i bedzie zarabiac $$$$ inny bedzie sie krecic wokol a jeszcze inny bedzie bankrutowac...
teraz pytanie ale jak:
ano wlasnie gdyby to bylo takie proste to sprzedawali by kioskach gotowe recepty na super przedsiebiorstwa
sadze ze zrozumiales ...
Ja bym jedynie dodał: wręcz regułą jest, że ryba zawsze psuje się od głowy. A co w niej siedzi to tylko sami możemy sobie odpowiedzieć. Słowa klucz to: stabilność emocjonalna, konsekwencja, zasady, skłonność do brawury, cierpliwość, odpowiedzialność.