DayTrading: Środa 05.02.2014
Re: DayTrading: Środa 05.02.2014
a jak juro mario obetnie stopy, to edek S Euro-funt też S, ale kabel L?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
a po co ? ja trzymam się jednego kanału - wyszedł jednak nie potwierdził tego i wrócił do poprzedniego kanałuBOCZEK pisze:trzeba było kanał modyfikować na bierząco.
wszystkie sygnały świecowe (jak dla mnie) muszą być potwierdzone a tego brakBOCZEK pisze:do tego te dwa młoty,
nie ma tam czegoś takiego - sprawdź u nisona jakie są warunkiBOCZEK pisze: czy gwiazdy poranno-wieczorne...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
tam są dwa młoty, a własciwie jeden, ten zielony, ale ten czerwony też jest bardzo wymowny i podpowiada ze podłoga jest z litego dębu a nie z lichej sosny 
wiem ze trzeba czekać na powtierdzenie ale czytaj wyżej

wiem ze trzeba czekać na powtierdzenie ale czytaj wyżej
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Mam nową koncepcję:
Mario jutro nie obniży stóp procentowych. Goldman w jakiejś swojej notce o tym wspominał jakiś czas temu że nie powinni obniżyć, i dzisiejsze rajdy do góry dziwnie wyglądają. Duzi pewnie o tym wiedzą, co jutro ogłoszą (czyli bez zmian), i weszli Lkami w momentach, w których edek powinien spaść trochę, dlatego były dziwne wzrosty w momentach w których ich być nie powinno. Dynamika tych wzrostów pokazuje moim zdaniem, że do góry pociągnął ktoś duży, a potem pewnie detal zbijał zajmując "okazyjne" Ski.
W skrócie:
EBC pozostawia stopy niezmienione
piątkowe dane z USA będą kiepskie, i kurs znowu znajdzie się w górnym ograniczeniu kanału trendowego (okolice 1.365)
Osobiście wstrzymuję się z decyzją do jutra, ale tak bym to widział. Czemu? Sytuacja w EU jest całkiem spoko, a w USA taka sobie, i wiecznie na zimę zwalać nie będą. Edek zjedzie w dół, ale jeszcze nie teraz, podejrzewam że do rajdu na okolice 1.33 dojdzie, jak w USA zacznie się rozruch po zimie, i im statystyki mocno podbije po ostatnich słabych + następne cięcie qe3.
Mario jutro nie obniży stóp procentowych. Goldman w jakiejś swojej notce o tym wspominał jakiś czas temu że nie powinni obniżyć, i dzisiejsze rajdy do góry dziwnie wyglądają. Duzi pewnie o tym wiedzą, co jutro ogłoszą (czyli bez zmian), i weszli Lkami w momentach, w których edek powinien spaść trochę, dlatego były dziwne wzrosty w momentach w których ich być nie powinno. Dynamika tych wzrostów pokazuje moim zdaniem, że do góry pociągnął ktoś duży, a potem pewnie detal zbijał zajmując "okazyjne" Ski.
W skrócie:
EBC pozostawia stopy niezmienione
piątkowe dane z USA będą kiepskie, i kurs znowu znajdzie się w górnym ograniczeniu kanału trendowego (okolice 1.365)
Osobiście wstrzymuję się z decyzją do jutra, ale tak bym to widział. Czemu? Sytuacja w EU jest całkiem spoko, a w USA taka sobie, i wiecznie na zimę zwalać nie będą. Edek zjedzie w dół, ale jeszcze nie teraz, podejrzewam że do rajdu na okolice 1.33 dojdzie, jak w USA zacznie się rozruch po zimie, i im statystyki mocno podbije po ostatnich słabych + następne cięcie qe3.
P3rkoz - zgadzam sie 100%
na bank te strzały o 14 i 16 na edku to byli duzi gracze - więc jeśli oni zajmuą L to znaczy że wiedzą co robią - bo bankiet z dragim to bankiet że hej
na bank te strzały o 14 i 16 na edku to byli duzi gracze - więc jeśli oni zajmuą L to znaczy że wiedzą co robią - bo bankiet z dragim to bankiet że hej

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
logiczne i z sensem, ale jak bedzie to mario jutro powie
Tak myślę!
Tak myślę!
sytuacja w ue całkiem spoko?P3rkoz pisze:

2013:
ue
bezrobocie: 10.9% - - niemcy 5.2% - francja 10.9% - hiszpania: 26.7% - włochy 12.5% - Polska 13% (wg polskiej metodyki) 10.2% (wg ue metodyki)
pkb: wzrost 0,5% -
usa:
bezrobocie: 7%
pkb: +3.2%
hmm.... polemizowałbym ze spoko sytuacją

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
na kablu stopy pewnie bez zmian zobaczymy co zrobia czy znowu bedzie ze za drogi FUNT
-- Dodano: śr 05-02-2014, 20:12 --
luka domknieta na SP500 mozna odpadac
-- Dodano: śr 05-02-2014, 20:12 --
luka domknieta na SP500 mozna odpadac

dla mnie jak na razie spadek na edku i to z 70 pip sie szykuje
-- Dodano: śr 05-02-2014, 20:47 --

-- Dodano: śr 05-02-2014, 20:47 --
ciekawe jak wiesz czy w tym ruchu kupili czy szprzedali ?eurodolec pisze:i tego się trzymaj, że hejyeahman pisze:P3rkoz - zgadzam sie 100%

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek