DayTrading: Środa 05.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lut 2014, 00:00

Wzrost
8
24%
Bez zmian
9
26%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 05.02.2014

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

a jak juro mario obetnie stopy, to edek S Euro-funt też S, ale kabel L?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

BOCZEK pisze:trzeba było kanał modyfikować na bierząco.
a po co ? ja trzymam się jednego kanału - wyszedł jednak nie potwierdził tego i wrócił do poprzedniego kanału

BOCZEK pisze:do tego te dwa młoty,
wszystkie sygnały świecowe (jak dla mnie) muszą być potwierdzone a tego brak
BOCZEK pisze: czy gwiazdy poranno-wieczorne...
nie ma tam czegoś takiego - sprawdź u nisona jakie są warunki
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

tam są dwa młoty, a własciwie jeden, ten zielony, ale ten czerwony też jest bardzo wymowny i podpowiada ze podłoga jest z litego dębu a nie z lichej sosny ;)
wiem ze trzeba czekać na powtierdzenie ale czytaj wyżej
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

Mam nową koncepcję:

Mario jutro nie obniży stóp procentowych. Goldman w jakiejś swojej notce o tym wspominał jakiś czas temu że nie powinni obniżyć, i dzisiejsze rajdy do góry dziwnie wyglądają. Duzi pewnie o tym wiedzą, co jutro ogłoszą (czyli bez zmian), i weszli Lkami w momentach, w których edek powinien spaść trochę, dlatego były dziwne wzrosty w momentach w których ich być nie powinno. Dynamika tych wzrostów pokazuje moim zdaniem, że do góry pociągnął ktoś duży, a potem pewnie detal zbijał zajmując "okazyjne" Ski.

W skrócie:

EBC pozostawia stopy niezmienione
piątkowe dane z USA będą kiepskie, i kurs znowu znajdzie się w górnym ograniczeniu kanału trendowego (okolice 1.365)

Osobiście wstrzymuję się z decyzją do jutra, ale tak bym to widział. Czemu? Sytuacja w EU jest całkiem spoko, a w USA taka sobie, i wiecznie na zimę zwalać nie będą. Edek zjedzie w dół, ale jeszcze nie teraz, podejrzewam że do rajdu na okolice 1.33 dojdzie, jak w USA zacznie się rozruch po zimie, i im statystyki mocno podbije po ostatnich słabych + następne cięcie qe3.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

P3rkoz - zgadzam sie 100%

na bank te strzały o 14 i 16 na edku to byli duzi gracze - więc jeśli oni zajmuą L to znaczy że wiedzą co robią - bo bankiet z dragim to bankiet że hej :)
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

logiczne i z sensem, ale jak bedzie to mario jutro powie
Tak myślę!

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

P3rkoz pisze:
Osobiście wstrzymuję się z decyzją do jutra, ale tak bym to widział. Czemu? Sytuacja w EU jest całkiem spoko, a w USA taka sobie, i wiecznie na zimę zwalać nie będą. Edek zjedzie w dół, ale jeszcze nie teraz, podejrzewam że do rajdu na okolice 1.33 dojdzie, jak w USA zacznie się rozruch po zimie, i im statystyki mocno podbije po ostatnich słabych + następne cięcie qe3.
sytuacja w ue całkiem spoko? :) ...

2013:
ue
bezrobocie: 10.9% - - niemcy 5.2% - francja 10.9% - hiszpania: 26.7% - włochy 12.5% - Polska 13% (wg polskiej metodyki) 10.2% (wg ue metodyki)

pkb: wzrost 0,5% -

usa:
bezrobocie: 7%
pkb: +3.2%

hmm.... polemizowałbym ze spoko sytuacją ;) :lol: :lol:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

na kablu stopy pewnie bez zmian zobaczymy co zrobia czy znowu bedzie ze za drogi FUNT

-- Dodano: śr 05-02-2014, 20:12 --

luka domknieta na SP500 mozna odpadac :)

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

dla mnie jak na razie spadek na edku i to z 70 pip sie szykuje

-- Dodano: śr 05-02-2014, 20:47 --
eurodolec pisze:
yeahman pisze:P3rkoz - zgadzam sie 100%

na bank te strzały o 14 i 16 na edku to byli duzi gracze - więc jeśli oni zajmuą L to znaczy że wiedzą co robią - bo bankiet z dragim to bankiet że hej :)
i tego się trzymaj, że hej
ciekawe jak wiesz czy w tym ruchu kupili czy szprzedali ? :))
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Zablokowany