Sensus Capital Markets
Re: Sensus Capital Markets
Dla wszystkich nowych klientów dodaje 20% bonusu do depozytu ... więcej info na PW
Ps.
Rozpoczęliśmy współpracę z Comparic.pl
Ps.
Rozpoczęliśmy współpracę z Comparic.pl
Broker FOREX i CFD Sensus Capital Markets Ltd.
Witam
Jak wyglądają wasze spready w stosunku do innych brokerów? Jak wyglądają u was spready na innych parach niż eur/usd? Na jakim koncie macie najkorzystniejszy spread?
Pozdrawiam
Jak wyglądają wasze spready w stosunku do innych brokerów? Jak wyglądają u was spready na innych parach niż eur/usd? Na jakim koncie macie najkorzystniejszy spread?
Pozdrawiam
Spready wyglądają na bardzo niskie. Czy ktoś kto ma real mógłby wypowiedzieć się jak to wygląda w praktyce? Nadrabiają poślizgami?
Witam wszystkich!
Współpracujemy z ponad piętnastoma bankami dostarczającymi płynność więc poślizgi zdarzają się rzadziej, gwarantuję również, iż nasi klienci otrzymują poślizgi POZYTYWNE (z korzyścią dla klienta) co raczej rzadko zdarza się u innych brokerów.
Jeśli chodzi o spready zapraszam do lektury tego porównania http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads
Pozdrawiam
Bartek Gawroński
Współpracujemy z ponad piętnastoma bankami dostarczającymi płynność więc poślizgi zdarzają się rzadziej, gwarantuję również, iż nasi klienci otrzymują poślizgi POZYTYWNE (z korzyścią dla klienta) co raczej rzadko zdarza się u innych brokerów.
Jeśli chodzi o spready zapraszam do lektury tego porównania http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads
Pozdrawiam
Bartek Gawroński
Dzień dobry.
Mam kilka pytań.
1. Na początek prowizje. Dla przykładu konto Classic.
"raw + 6,50 EUR (HT)
raw + 9,00 USD(HT)
raw + 8,00 CHF(HT)"
a) Co oznacza HT?
b) Prowizja ta pobierana jest zarówno przy otwarciu, jak i przy zamknięciu pozycji (a więc cały koszt to 13 euro), czy może jest to zsumowana wartość prowizji w obie strony?
c) Czy pobierane jest te 6,5 euro prowizji niezależnie od tego, jaka jest waluta bazowa transakcji? Czyli i na np. EUR/PLN, i na GBP/USD, i na USD/JPY?
2. Waluta rachunku. Czy planujecie wprowadzić konta w PLN?
3. Zasilanie konta.
a) Czy dobrze rozumiem, że jest (pomijając Neteller) bezpłatne (zarówno jeśli chodzi o brokera, jak i bank)?
b) Czy to samo tyczy się wypłat?
4. Gwarancje depozytów. "W przypadku odszkodowania, klient otrzyma maksymalnie 90% kapitału, z maksimum 20.000 €."
a) Czy kapitał oznacza wpłaconą kwotę czy saldo rachunku (jeśli jest wyższe niż suma wpłat)?
b) Maksymalnie 90%... a minimalnie? Wydaje się, że ma to nieco większe znaczenie.
5. Czy posiadacie polskojęzyczny support techniczny (poza przedstawicielem na tym forum)?
6. Czy oferujecie wgląd w Market Depth?
7. Na czym polega Wasza współpraca z Comparic?
Na razie tyle.
Pozdrawiam.
PS. Jeśli mógłbym prosić o odpowiedzi zgodnie z moimi numerkami (1.a), 1.b), 2 itd.), ułatwi mi to zrozumienie szczegółów (na pierwszy rzut oka bardzo konkurencyjnej) oferty. Dzięki!
Mam kilka pytań.
"raw + 6,50 EUR (HT)
raw + 9,00 USD(HT)
raw + 8,00 CHF(HT)"
a) Co oznacza HT?
b) Prowizja ta pobierana jest zarówno przy otwarciu, jak i przy zamknięciu pozycji (a więc cały koszt to 13 euro), czy może jest to zsumowana wartość prowizji w obie strony?
c) Czy pobierane jest te 6,5 euro prowizji niezależnie od tego, jaka jest waluta bazowa transakcji? Czyli i na np. EUR/PLN, i na GBP/USD, i na USD/JPY?
2. Waluta rachunku. Czy planujecie wprowadzić konta w PLN?
3. Zasilanie konta.
a) Czy dobrze rozumiem, że jest (pomijając Neteller) bezpłatne (zarówno jeśli chodzi o brokera, jak i bank)?
b) Czy to samo tyczy się wypłat?
4. Gwarancje depozytów. "W przypadku odszkodowania, klient otrzyma maksymalnie 90% kapitału, z maksimum 20.000 €."
a) Czy kapitał oznacza wpłaconą kwotę czy saldo rachunku (jeśli jest wyższe niż suma wpłat)?
b) Maksymalnie 90%... a minimalnie? Wydaje się, że ma to nieco większe znaczenie.
5. Czy posiadacie polskojęzyczny support techniczny (poza przedstawicielem na tym forum)?
6. Czy oferujecie wgląd w Market Depth?
7. Na czym polega Wasza współpraca z Comparic?
Na razie tyle.
Pozdrawiam.
PS. Jeśli mógłbym prosić o odpowiedzi zgodnie z moimi numerkami (1.a), 1.b), 2 itd.), ułatwi mi to zrozumienie szczegółów (na pierwszy rzut oka bardzo konkurencyjnej) oferty. Dzięki!
Mam konto w sensus capital markets ze 100 euro bonusu powitalnego dlaczego moge grac tylko 0.01 lotem ? I jak mam sie zalogowac na swoje konto by np zmienic dzwignie za odp dziekuje

[/quote]ZomG pisze:Dzień dobry.
Mam kilka pytań.
"raw + 6,50 EUR (HT)
raw + 9,00 USD(HT)
raw + 8,00 CHF(HT)"
Witam serdecznie!
Odpowiadając na pytania:
1a. HT to Half Turn
1b. Prowizja jest pobierana jednorazowo, koszt w przypadku konta Classic to 13€ za 1 lot w przypadku konta w walucie euro. Istnieje możliwość negocjacji kosztów transakcji.
1c. Prowizja jest stała niezależnie od pary walutowej na jakiej inwestujesz.
2. W chwili obecnej waluty rachunku to EUR, USD, CHF. Tak planyjemy wprowadzenie PLN jako kolejnej waluty rachunku, jednak jest to długotrwały i skomplikowany proces.
3a. Zasilenie konta jest bezpłatne. Zwracamy koszty przelewu.
3b. Wypłata środków jest również bezpłatna.
4a. Jeśli chodzi o gwarnację depozytów to:
- jeśli klient nie będzie miał otwartych pozycji otrzymuje 100% środków z rachunku (saldo rachunku).
- w przypadku kiedy klient posiada otwarte transakcjie otrymuje max 90% nie więcej niż 20000€
4b. Kwota minimalna nie jest określona przez gwaranta.
5. W obecnej chwili jestem jedyną osobą w firmie z polski i służę również pomocą w sprawach technicznych.
6. Wgląd w Market Depth oferujemy na platformie Meta trader 5.
Jeśli masz więcej pytań proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Bartek Gawronski
-- 03 lut 2014, 15:43 --
Witam Serdecznie!kasta8584 pisze:Mam konto w sensus capital markets ze 100 euro bonusu powitalnego dlaczego moge grac tylko 0.01 lotem ? I jak mam sie zalogowac na swoje konto by np zmienic dzwignie za odp dziekuje
Jest to jeden z warunków promocji Tradimo 100€ deposit bonus. Dźwignia jest stała 200:1
załączam link do warunków promocji https://www.sensus-capital.com/servlet/ ... radimo.pdf
Dziękuję za odpowiedź.
Dziwi mnie trochę punkt 1c - nie wiem, czy to popularne podejście wśród brokerów, ale dla mnie to zaskakujące rozwiązanie.
Jeszcze jedno pytanie: czy MT5 jest dostępny na każdym koncie, bezpłatnie, bez żadnych pobocznych warunków?
Intrygująco brzmi informacja o możliwości negocjacji prowizji. Ciekawe, w jakim zakresie...
Ale wierzę, że jeden z naszych forumowych IB niedługo zainteresuje się tą ofertą i odwali to za nas
Będę się przyglądał. Powodzenia!
Dziwi mnie trochę punkt 1c - nie wiem, czy to popularne podejście wśród brokerów, ale dla mnie to zaskakujące rozwiązanie.
Jeszcze jedno pytanie: czy MT5 jest dostępny na każdym koncie, bezpłatnie, bez żadnych pobocznych warunków?
Intrygująco brzmi informacja o możliwości negocjacji prowizji. Ciekawe, w jakim zakresie...
Ale wierzę, że jeden z naszych forumowych IB niedługo zainteresuje się tą ofertą i odwali to za nas

Będę się przyglądał. Powodzenia!
Witam wszystkich!
MT5 jest dostępny na każdym koncie, bezpłatnie i bez żadnych dodatkowych warunków!
Jeśli chodzi o wysokość prowizji zachęcam do kontaktu bezpośrednio ze maną!
Pozdrawiam
Bartek Gawroński
MT5 jest dostępny na każdym koncie, bezpłatnie i bez żadnych dodatkowych warunków!
Jeśli chodzi o wysokość prowizji zachęcam do kontaktu bezpośrednio ze maną!
Pozdrawiam
Bartek Gawroński
Witam. Mam konto w Sensus ponad 3 miesiące. Jak na razie wszystko jest ok. Polecam skontaktować się bezpośrednio z panem Bartoszem, można wynogocjować bardzo konkurencyjne warunki handlowe. Broker ma jedne z najlepszych spreadów na rynku.
Pozdrawiam Czarny.
Pozdrawiam Czarny.