A podałby ktoś listę prawdziwych ECNów? wpłata minimalna nie ma znaczenia, byleby był ECN. Szukałęm troche na forum ale czytać po 300 stron o brokerze...
Zapewne ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów poda listę prawdziwych ECN-ów.
Ze swojej strony mogę wskazać FXCM jako brokera No Dealing Desk. Model działania NDD różni sie od ECN tym, że drugą strona każdej transakcji jest dostawca kwotowań - nie są zawierane transakcje bezpośrednio między Klientami brokera.
W przypadku mniejszych depozytów kosztem transakcji jest markup pobierany w spreadzie, a przy depozytach powyżej 25 tys. jednostek waluty dostępna jest platforma Active Trader z podglądem na głebokość rynku oraz spreadami rynkowymi i prowizją od transakcji.
Ja niedawno rozpocząłem przygodę z inwestycjami, zadzowniono do mnie z firmy bloomfx jak sie nie myle, założyłem u nich konto i moj start to była mała kwota.
Poki co jestem zadowolony, co dla mnie jest najbardziej istotne to ze maja wsparcie jeśli chodzi o sama MT4 i w co wejść w danym momecie. Gdy publikowane są jakieś wskaźniki to do mnie dzwonią i proponuja rozwiązania.
Szczerze, nie żałuje
Bardzo odradzam firmę BLOOMFX. Zadzwonili do mnie z propozycją kupienia akcji na debiucie GOPRO. Wpłaciłem kasę 2000$, ale akcji nie kupiono. Przez długi czas nikt się do mnie nie odezwał. To mnie zaniepokoiło. Dopiero po moim telefonie przypomniano sobie o mnie. Pan Mateusz zaczął dzwonić z ofertami kupna/sprzedaży walut i akcji. Przez parę tygodni środki powoli rosły. Do momentu , kiedy zgłosiłem, że chcę wycofać środki. Wtedy pan Mateusz, wbrew logice inwestycyjnej, w trzech transakcjach stracił wszystkie środki!!! Nie mogłem w to uwierzyć. Od tego czasu już się nie odzywał. Kiedy ja zadzwoniłem z pytaniem o co chodzi, usilnie nakłaniał mnie do przelania kolejnych środków, aby mógł się bawić dalej.
Wiem, że rynek kapitałowy wiąże się z ryzykiem. Dlatego powierzyłem swoje środki (wydawało się) profesjonalistom. Wcześniej pan Mateusz też nie trafiał, ale tracił jednorazowo max 70$. Po ostatniej jego transakcji straciłem prawie 1000$, a na koncie zostało 15$. Moim zdaniem było to działanie z premedytacją.
Jeszcze raz ODRADZAM FIRMĘ BLOOMFX.