Arbitraż na parze eur/usd.

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
projektzulu
Bywalec
Bywalec

Arbitraż na parze eur/usd.

Nieprzeczytany post autor: projektzulu »

Od ponad roku testuje wykorzystanie arbitrażu na parze eur/usd.
Przez rok na koncie demo a od września również na koncie rzeczywistym z depozytem 1000$, testy przeprowadzam na mkrolotach. Zdecydowałem się na próbę na koncie rzeczywistym po bardzo dobrych wynikach na demo (po roku podwojony depozyt) jeżeli przez rok na realnym koncie uda mi się powtórzyć rezultat z konta demo to zainwestuje większą kwotę.
Jak dokładnie wykorzystuje arbitraż opisałem już tu więc nie powtarzał :)
Wszystkie wyniki dotychczasowe prezentowałem http://projektzulu.blogspot.com/search/ ... itra%C5%BC
następne będę opisywał również w tym wątku.

Czekam na wszystkie sugestie i opinie.

Silezia

Re: Arbitraż na parze eur/usd.

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

demo a real 2 inne sprawy. Brokerom może się on nie podobać ponieważ niektórzy dostawcy płynności sobie nie życzą bo sami zjadają zysk ;)

projektzulu
Bywalec
Bywalec

Zdaje sobie sprawę że na koncie realnym nie uda się powtórzyć wyników z konta demo. Ale od września na koncie rzeczywistym wszystko idzie dobrze i na razie nie było żadnych sygnałów że brokerowi się to nie podoba. Ale muszę poczekać ponieważ ten arbitraż zyski zacznie dopiero generować (na początku cały zysk jest równoważony przez otwarte pozycje) w tej chwili oczywiście zysk jest większy od otwartych pozycji ale w wielkościach wymiernych (w $) jest tak niewielki że na pewno nie zwraca na siebie uwagi (biorąc pod uwagę że operuje na minilotach i przy niedużym depozycie to nawet jego podwojenie nie powinno rzucać się w oczy...)

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

zależy jak broker Cie zaagregował. Jeśli jako słabego gracza to podobnie jak przy danych w pewnym momencie agregacja i się popsuje.
PA + SD + SR + LT + FIBO + formacje świecowe w tym kierunku idź :)

projektzulu
Bywalec
Bywalec

Mam nadzieje że tak nie będzie. Ale właściwie na wszystko trzeba być gotowym, zamierzam inwestowaniem na Forex zainteresować się na poważnie bo naprawdę widzę duży potencjał.

projektzulu
Bywalec
Bywalec

Będę tu wrzucał miesięczne podsumowania z mojego konta i inne ważne informacje o arbitrażu.
Dziś dostałem podsumowanie grudnia od mojego brokera. Zysk wyniósł tylko ~55 co jest wynikiem dużo gorszym niż w listopadzie.
Różnica jest spowodowana tym że z powodu silnego trędu wzrostowego więcej wysiłku włożyłem w utrzymanie równowagi pozycji co odbyło się kosztem zysku.

Obrazek

Czekam na dużą korektę na której zarabiam najwięcej i po której równowaga wraca na moje konto. Bo na razie pozycje nie są z równoważone, stosunek 8:2 na korzyść pozycji Sell.
spowodowało to wzrost "straty" na otwartych pozycji do 253$ (gdy pozycje są w równowadze ta pozycja wynosi -170$).
W styczniu równowaga powróci...

Obrazek

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Linki do bloga proszę podawać wyraźnie a nie ukryte w tekście

projektzulu
Bywalec
Bywalec

ok ewentualne linki będę podawał w nawiasie jako adres.
Przyzwyczajenie z bloga, jak o czymś pisze to od razu linkuje żeby można było łatwo znaleźć/sprawdzić.
Tak jak w tym przypadku pisząc o wynikach z listopada od razu podlinkowałem do właściwego wpisu.
Teraz wszystko będę wrzucał do wątku więc nawet nie będzie konieczności odwoływać się do wpisów z bloga.

projektzulu
Bywalec
Bywalec

Dostałem maila z podsumowaniem wyników więc wrzucam nowe screeny.

Obrazek

Zysk ze stycznia jest niemal identyczny jak w grudniu.
Zamknąłem 14 pozycji na łączną kwotę ~57$.
Co przy depozycie ~800$ jest całkiem dobrym wynikiem.

Obrazek

Otwarte pozycje wyglądają już lepiej niż w poprzednim miesiącu: 5pozycji Sell i 6pozycji Buy.
Ponieważ na moje konto wróciła równowaga to i obniżyła się "straty" na otwartych pozycji do 190$

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Tak się zastanawiam ...
- albo ja czegoś tu nie kumam albo to co robisz nie bardzo ma sens.
We wrześniu wpłaciłeś 1000 USD. Teraz mamy luty, minęło więc prawie 5 miesięcy a equity Twojego konta wynosi 935 USD. Więc jak dla mnie to Twoje straty są całkiem realne - straciłeś 6.5% depo. Dlaczego więc bierzesz je w cudzysłów ?
No i pytanie numer 2 kiedy strategia zacznie przynosić zyski ?
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ