Brak niedzielnej swiecy na D1.
Brak niedzielnej swiecy na D1.
Witam,
Czy zna ktos moze sposob jak pozbyc sie malej niedzielnej swieczki na wykresie D1, najlepiej zeby zostala wlaczona do swieczki piatkowej - wtedy sesja jest krotsza. Najlepiej w platformie MT4.
Czy zna ktos moze sposob jak pozbyc sie malej niedzielnej swieczki na wykresie D1, najlepiej zeby zostala wlaczona do swieczki piatkowej - wtedy sesja jest krotsza. Najlepiej w platformie MT4.
Re: Brak niedzielnej swiecy na D1.
Cześć brokerów jej nie ma - np. większość cypryjskich.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Raczej nie bede zmienial brokera tylko po to. Przynaje ze mi troche przeszkadza bo nic nie wnosi.
Jeśli tylko D1, to możesz wrzucić jakiegoś customcand, świeczki up/down ustawić pod kolor tła i tyle.
Widok D1 z H4.
Widok D1 z H4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
szantilas pisze:Raczej nie bede zmienial brokera tylko po to. Przynaje ze mi troche przeszkadza bo nic nie wnosi.
Pod warunkiem, że nie robisz analiz na D1 ani H4. Bo te są "prawidłowe" właśnie kiedy nie ma 6 świecy D1 i kiedy H4 rysują się tak jak możnym tego świata

Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
- Janek Trader
- Pasjonat
Admiralsi chyba mieli przesunąć czas na swojej platformieszantilas pisze:Raczej nie bede zmienial brokera tylko po to. Przynaje ze mi troche przeszkadza bo nic nie wnosi.
poza tym można analizy robić na "cypryjskim brokerze", a tradingować na innym
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Załóż konto demo np. w FxPro. Możesz mieć u nich konto demo beztermionowo, i tak jak pisze kolega wyżej, robisz analizę na ich platformie a zlecenia składasz u swojego brokera. Sam tak robię i się sprawdza. Dzienna świeca zamyka się o 23 naszego czasu, co pokrywa się z zamknięciem amerykańskiego rynku, następna świeca dzienna otwiera się o 23 gdy rusza Australia.
Trochę to uciążliwe ale można usuwać ręcznie w centrum histori
Szczyt impulsu nie jest szczytem fali
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu
Nie widzisz z bliska spójrz z daleka
Strach jest zabójcą umysłu
Ale nie musisz zmieniać brokera, możesz używać drugiej platformy tylko do analizy a grać na swojej.szantilas pisze:Raczej nie bede zmienial brokera tylko po to. Przynaje ze mi troche przeszkadza bo nic nie wnosi.
W przypadku Ea też można to osiagnąć używając kopiarki, Ea może być na demku na którym dobrze działa a zlecenia mogą być kopiowane na real,
będą wtedy minimalne poślizgi ale jeśli to nie skalping to moim zdaniem nie ma znaczenia.
Zresztą w przypadku EA można zaprogramować aby nie brał niedzielnej świecy pod uwagę.
Możesz też tworzyć swój własny wykres, dowolnie przesunięty o dowolnym TF.
http://forex-nawigator.biz/forum/ciekaw ... ml#p558596
Pozdrawiam
Uzywam Admiral Markets i od 01.01.14 zmienili czas na platformie - jak ktos otym wspomnial, wiec problem rozwiazany.