Bez urazy - kolega musi najpierw sobie przyswoić podstawowe terminy i zasady dot. FX. Polecam w pierwszej kolejności słownik pojęć.bllixu pisze:KUPUJE SIE Z 4-RO tickowa roznica
http://forex-nawigator.biz/forum/s-owni ... t1663.html

Bez urazy - kolega musi najpierw sobie przyswoić podstawowe terminy i zasady dot. FX. Polecam w pierwszej kolejności słownik pojęć.bllixu pisze:KUPUJE SIE Z 4-RO tickowa roznica
bllixu pisze:dobra ziomeczek dzieki obiecuje ze przeczytam ale sama nazwa tego dzialu mowi "kazde pytanie dozwolone" wiec prosze mnie nie odsylac gdzies po innych tematach tylko w miare mozliwosci odpowiedziec. Dlaczego kupuje lub sprzedaje z 4 tickowa roznica w stosunku do kursu biezacego.I takie spostrzezenie po co te wszystkie wykresy , wskazniki skoro wystarczy 1 informacja makroekonomiczna ktora obala teorie wlasnie tych wskaznikow bo np. eur/usd chiny uderza na europe to wiadomo ze zaden wskaznik ci tego nie obliczy wiec wydaje mi sie ze wystarczy obserwowac dane makro i to wystarczy do sukcesywnej gry?
-- Dodano: 31 sty 2014, 10:42 --
jak mowilem jestem poczatkujacy wiec pytam dalej.
wychodzi na to ze na -0,5peeps sie traci pieniadze na 0 sie traci na +0,5 sie traci i dopiero na 1,0 sie wygrywa tak?
a moze to przez te platforme fxpro?
-- Dodano: 31 sty 2014, 10:49 --
bo jest np.
EURO/USD
SELL
Cena wejscia : 1.35437
Cena zamkniecia : 1.35433
pomimo ze sprzedalem po nizszej cenie to i tak jestem na -
ktos mi wytlumaczyc ocb?
Nie ma cen BUY i SELL. Za to są ceny Bid i Ask.mariusztrader pisze:Po niższej od BUY czyli po cenie SELL. Jak Cena idzie w górę to i tak cena SELL jest niżej niż BUY.