Fibo i Harmonia Rynku.
-
- Pasjonat
Re: Fibo i Harmonia Rynku.
Cześć
EURJPY
Cena po raz kolejny wybiła nowy dołek może nie zbyt mocno ale jednak, w chwili obecnej reaguje na na zniesienie całego ruchu spadkowego do 38,2 oraz ekspansje 61,8 a wszystko to na ostatnim lokalnym dołku, [ cena może już tu ostro zawrócić ] ja czekam jak cena dojdzie do
1. niesienie całego ruchu spadkowego 50%
2. korekta AB=CD
3. zniesienie zewnętrzne 161,8
AUDUSD
Po ostatnim silnym ruchu wzrostowym mamy opcje powrotu do silnego trendu spadkowego lub idziemy dalej w górę i tworzymy nowy trend wzrostowy, w drugim przypadku te 2 miejsca mogą być kluczowe,
1 to 78,6 \ 2 to 88,6
w miejscu pierwszym nakładają się następujące potwierdzenia
1. korekta całego ruchu spadkowego do 78,6
2. ekspansja 100
2. mniejsza ekspansja 100
4. okrągła liczba
Miejsce 2 to 88,6
w tym miejscu mamy ostatnie lokalne dołki, jak wiadomo cena lubi testować takie miejsca więc tu również uważamy
EURJPY
Cena po raz kolejny wybiła nowy dołek może nie zbyt mocno ale jednak, w chwili obecnej reaguje na na zniesienie całego ruchu spadkowego do 38,2 oraz ekspansje 61,8 a wszystko to na ostatnim lokalnym dołku, [ cena może już tu ostro zawrócić ] ja czekam jak cena dojdzie do
1. niesienie całego ruchu spadkowego 50%
2. korekta AB=CD
AUDUSD
Po ostatnim silnym ruchu wzrostowym mamy opcje powrotu do silnego trendu spadkowego lub idziemy dalej w górę i tworzymy nowy trend wzrostowy, w drugim przypadku te 2 miejsca mogą być kluczowe,
1 to 78,6 \ 2 to 88,6
w miejscu pierwszym nakładają się następujące potwierdzenia
1. korekta całego ruchu spadkowego do 78,6
2. ekspansja 100
2. mniejsza ekspansja 100
4. okrągła liczba
Miejsce 2 to 88,6
w tym miejscu mamy ostatnie lokalne dołki, jak wiadomo cena lubi testować takie miejsca więc tu również uważamy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
Małe podsumowanie.
Chyba czas przeprosić się z EURUSD bo oprócz EURJPY który ładnie zareagował na opisane miejsce to AUDUSD jakoś nie chce wejść mi w punkt.
Na szczęście dziś EURUSD pięknie weszło w punkt szubki zysk zabezpieczenie pozycji i cena poszła w przeciwną stronę ale pozycja na plus.
Co mnie cieszy, to szybkość trejdu bo nie lubię sie godzinami gapić w wykres i zastanawiać będzie pierwszy tp. czy przestawić stopa już czy czekać, jest miejsce jest reakcja szybki trejd krótki stop
a tak to wyglądało
1. korekta całego ruchu spadkowego do 61,8
2. okrągła liczba
3. równość korekt
4. zniesienie zewnętrzne 161,8
Chyba czas przeprosić się z EURUSD bo oprócz EURJPY który ładnie zareagował na opisane miejsce to AUDUSD jakoś nie chce wejść mi w punkt.
Na szczęście dziś EURUSD pięknie weszło w punkt szubki zysk zabezpieczenie pozycji i cena poszła w przeciwną stronę ale pozycja na plus.
Co mnie cieszy, to szybkość trejdu bo nie lubię sie godzinami gapić w wykres i zastanawiać będzie pierwszy tp. czy przestawić stopa już czy czekać, jest miejsce jest reakcja szybki trejd krótki stop

a tak to wyglądało
1. korekta całego ruchu spadkowego do 61,8
2. okrągła liczba
3. równość korekt
4. zniesienie zewnętrzne 161,8
-
- Pasjonat
Witam, dziś na tapecie znowu EURJPY ponieważ cena tak pięknie się układa że trzeba to opisać
cena już 2 krotonie reagowała na równość odcinków i znowu jest w bardzo ciekawym miejscu
1. równość odcinków
2. mierzenie zewnętrzne 127,2
3. ekspansja 61,8 większa
4. ekspansja 100 mniejsza
5. okrągła liczba
bardzo ważna w tym zagraniu może być okrągła liczba gdyż cena lubi poruszać sie pomiędzy nimi dotykając każdej
Dziś spojrzenie trochę szersze bo na mniejszym interwale nic szczególnego nie widać, za to na większym TF możemy zaobserwować jak cena opiera się o line trendu oraz parę interesujących mierzeń, jeśli lina trendu zostanie złamana to tam szukam wejścia w pozycje długą.
1. równość odcinków [ zielone kwadraty ]
2. mierzenie większe niebieskie, cena zareagowała na 50 a kolejne mierzenie 61,8 wypada w pobliżu naszego zielonego prostokąta
3. mierzenie mniejsze zielone cena zareagowała na 61,8 kolejne mierzenie to 78,6 również na końcówce naszego prostokąta
4. okrągła liczba
5. ostatni lokalny dołek
cena już 2 krotonie reagowała na równość odcinków i znowu jest w bardzo ciekawym miejscu
1. równość odcinków
2. mierzenie zewnętrzne 127,2
3. ekspansja 61,8 większa
4. ekspansja 100 mniejsza
5. okrągła liczba
bardzo ważna w tym zagraniu może być okrągła liczba gdyż cena lubi poruszać sie pomiędzy nimi dotykając każdej
Dziś spojrzenie trochę szersze bo na mniejszym interwale nic szczególnego nie widać, za to na większym TF możemy zaobserwować jak cena opiera się o line trendu oraz parę interesujących mierzeń, jeśli lina trendu zostanie złamana to tam szukam wejścia w pozycje długą.
1. równość odcinków [ zielone kwadraty ]
2. mierzenie większe niebieskie, cena zareagowała na 50 a kolejne mierzenie 61,8 wypada w pobliżu naszego zielonego prostokąta
3. mierzenie mniejsze zielone cena zareagowała na 61,8 kolejne mierzenie to 78,6 również na końcówce naszego prostokąta
4. okrągła liczba
5. ostatni lokalny dołek
-
- Pasjonat
oj działo sie dziś.
Na pierwszy ognień idzie EURJPY [ znowu łapałem dołek pod prąd
] i w pewnym momencie myślałem że nic z tego nie będzie ale całkiem ładnie poszło.
Dlaczego brałem ten trejd opisałem w poprzednim poście, a tu jest wykonanie, cena prawie złapała mojego stopa po czym odbiła się od naszej strefy i poszła pięknie w górę
Część transakcji zamknąłem po wykonaniu slajdu, potem przeniosłem stopa i dało ładnie zarobić.
Pamięta ktoś analizę z 30 stycznia AUDUSD slajd AUDUSD 1
Po tym jak cena ostro poszła w górę myślałem że wybije się góra ale nie zrobiła nowego szczytu.
Wróciła by testować wyznaczony poziom i załapała się na ostatnie minuty gry dziś, jak by alarm zadzwonił trochę później to ze względu na piątek bym jej nie bram, na szczęście zrobiła mi mały bonus na koniec tygodnia slajd AUDUSD 2
pozycje zamknąłem nie trzymam na weekend
udanego weekendu
Na pierwszy ognień idzie EURJPY [ znowu łapałem dołek pod prąd

Dlaczego brałem ten trejd opisałem w poprzednim poście, a tu jest wykonanie, cena prawie złapała mojego stopa po czym odbiła się od naszej strefy i poszła pięknie w górę
Część transakcji zamknąłem po wykonaniu slajdu, potem przeniosłem stopa i dało ładnie zarobić.
Pamięta ktoś analizę z 30 stycznia AUDUSD slajd AUDUSD 1
Po tym jak cena ostro poszła w górę myślałem że wybije się góra ale nie zrobiła nowego szczytu.
Wróciła by testować wyznaczony poziom i załapała się na ostatnie minuty gry dziś, jak by alarm zadzwonił trochę później to ze względu na piątek bym jej nie bram, na szczęście zrobiła mi mały bonus na koniec tygodnia slajd AUDUSD 2
pozycje zamknąłem nie trzymam na weekend
udanego weekendu

Witaj Panie Piotrze. Mój mąż praktycznie zmusił mnie do zabawy na metatraderze. Moge prosić o jakieś rady dla początkującego? 

Co za okropny mążjakośtak pisze:Witaj Panie Piotrze. Mój mąż praktycznie zmusił mnie do zabawy na metatraderze. Moge prosić o jakieś rady dla początkującego?

http://forex-nawigator.biz/forum/poczat ... forex.html
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
-
- Pasjonat
jakośtak pisze:Witaj Panie Piotrze. Mój mąż praktycznie zmusił mnie do zabawy na metatraderze. Moge prosić o jakieś rady dla początkującego?
Cóż za tyran !!!!
nie do wiary, pani własny mąż !!!
Za to kara się należy, do piekła z nim !!! lub gorzej niech patrzy i nie dotyka !!!!

Albo to niech pani pokarze mu jak się to robi, i zafunduje mu wymarzony urlop.
A wcześniej proszę przejrzeć post kolegi, zasiąść na kanapie i zrelaksować się na przykład na bezpłatnym szkoleniu, a mąż niech zmywa, prasuje, gotuje i co tylko pani wymyśli w końcu to ten podły zimny i nieczuły drań zmusił panią do zabawy matatrarerem.
http://www.fiboteamschool.pl/szkolenia/ ... hni-basic/
tutaj ma pani również parę lekkich materiałów
http://www.fiboteamschool.pl/darmowe-materialy-forex/
ponadto przychylam sie do wypowiedzi kolegi, na forum mamy składnice wiedzy można tam znaleźć prawie wszystko.
Jak miała by pani pytanie odnośnie jakiejś analizy czy mojego wejścia w rynek proszę pytać, chętnie wyjaśnię wszystko krok po kroku.
Ps. niech mu pani pokaże, cóż potwór jestem oburzony!!!!

Przejrzałam to co w linku podanym dla mnie od bfx i stwierdzam ze wole posprzątać samochód
Widzę że muszę zacząć czytać podstawy podstaw i nauczyć się definicji mnóstwa słów jakie są urzywane. potem bede mogła wykrzykiwać je w łóżku by jeszcze bardziej podniecić męża
Będę wdzięczna za odpowiadanie na moje przyszłe pytania i jaką kolwiek pomoc, bo czego to się nie robi by zadowolić swojego mężczyznę. Dziękuję

-
- Pasjonat
Droga Pani.
Pani mąż, ten podły drań, to musi być prawdziwy szczęściarz, ale w końcu kobiety kochają drani szczególnie tych gorących. Ale cóż mogę powiedzieć skoro mnie samego uwiodła, i dalej uwodzi pewna niezwykła kobieta, swoją dzikością, szaloną namiętnością i tym wszystkim co sprawia że nie mogę oderwać od niej oczu, ani się jej oprzeć.
Wracając za tym do pani odpowiedzi pozwoli pani że jak pełno prawny facet, stanę troszkę po stronie tego nikczemnika, co i dla pani również okaże się niezwykle korzystne, tak dogłębna nauka tych wszystkich definicji może okazać się niezwykle skuteczna, i sprawić że mąż morze pani już z łózka nie wypuści, i zrobi pani takie rzeczy o których nie będzie pani mogła przestać śnic, tylko proszę dorobić dobrze te lekcje w końcu sam raz za kiepsko odrobione zadane dostałem linijką po paluchach od pani nauczycielki, co więcej doda pani to kolejny atut.
Mianowicie jak już pani mąż pozna pani wiedzę i wszystkie nabyte w tej dziedzinie atuty, to powinna pani jako jego powiedzmy . . . . trederka\egzaminatorka przetestować czy aby na pewno zna się na tym na czym powinien.
Skoro bawimy się już metatraderem proponuje popatrzeć na wygląd świeczek na ich ciała jak układa się linia raz zakryta na czarno raz na Biało czasem wo gule, ponadto niczym kobieca szafa, ciało naszej świeczki możemy ubrać w przeróżne kolory i fasony ale jako kobiecie potrafiącej tak zadbać o faceta nie będę tłumaczył że ten szczegół podkreśliłby tylko wagę definicji.
Pani mąż, ten podły drań, to musi być prawdziwy szczęściarz, ale w końcu kobiety kochają drani szczególnie tych gorących. Ale cóż mogę powiedzieć skoro mnie samego uwiodła, i dalej uwodzi pewna niezwykła kobieta, swoją dzikością, szaloną namiętnością i tym wszystkim co sprawia że nie mogę oderwać od niej oczu, ani się jej oprzeć.
Wracając za tym do pani odpowiedzi pozwoli pani że jak pełno prawny facet, stanę troszkę po stronie tego nikczemnika, co i dla pani również okaże się niezwykle korzystne, tak dogłębna nauka tych wszystkich definicji może okazać się niezwykle skuteczna, i sprawić że mąż morze pani już z łózka nie wypuści, i zrobi pani takie rzeczy o których nie będzie pani mogła przestać śnic, tylko proszę dorobić dobrze te lekcje w końcu sam raz za kiepsko odrobione zadane dostałem linijką po paluchach od pani nauczycielki, co więcej doda pani to kolejny atut.

Mianowicie jak już pani mąż pozna pani wiedzę i wszystkie nabyte w tej dziedzinie atuty, to powinna pani jako jego powiedzmy . . . . trederka\egzaminatorka przetestować czy aby na pewno zna się na tym na czym powinien.

Skoro bawimy się już metatraderem proponuje popatrzeć na wygląd świeczek na ich ciała jak układa się linia raz zakryta na czarno raz na Biało czasem wo gule, ponadto niczym kobieca szafa, ciało naszej świeczki możemy ubrać w przeróżne kolory i fasony ale jako kobiecie potrafiącej tak zadbać o faceta nie będę tłumaczył że ten szczegół podkreśliłby tylko wagę definicji.
-
- Pasjonat
Był weekend, i nie ma weekendu czas zabrać się do pracy.
Sytuacja na tej parze jest nie za ciekawa ponieważ wpadliśmy w konsolidacje już kilu dniową, cena może respektować stary trend ale nie musi, zobaczymy na razie na pierwszy plan rzuca się to miejsce slajd 1 AUDUSD
1. korekta całego ruchu spadkowego do 88,6
2. zniesienie zewnętrzne 127,2
3. kolejne mierzenie zewnętrzne 127,2
4. ostatni dołek
No i król wszystkich walut EURUSD trochę szerzej slajd 2 EURUSD
czekamy na korektę ruchu spadkowego
1. korekta do zniesienia całego ruchu 38,2
2. korekta do zniesienia ruchu mniejsza 61,8 [ co razem 38,2\61,8 daje na tzw. poziomy dinapolego]
3. równość korekt
4. ostatni dołek, miejsce gdzie cena pokazała znaczną reakcje
Sytuacja na tej parze jest nie za ciekawa ponieważ wpadliśmy w konsolidacje już kilu dniową, cena może respektować stary trend ale nie musi, zobaczymy na razie na pierwszy plan rzuca się to miejsce slajd 1 AUDUSD
1. korekta całego ruchu spadkowego do 88,6
2. zniesienie zewnętrzne 127,2
3. kolejne mierzenie zewnętrzne 127,2
4. ostatni dołek
No i król wszystkich walut EURUSD trochę szerzej slajd 2 EURUSD
czekamy na korektę ruchu spadkowego
1. korekta do zniesienia całego ruchu 38,2
2. korekta do zniesienia ruchu mniejsza 61,8 [ co razem 38,2\61,8 daje na tzw. poziomy dinapolego]
3. równość korekt
4. ostatni dołek, miejsce gdzie cena pokazała znaczną reakcje