jak zobaczysz za 20 min lagę wzrostową na edku to uwierzysz że może hahahahaBemowo1 pisze:z tym się zgodzę 4 nie zachodzi na 1roberttheus pisze:wierzę Sławkowi:-)
-- Dodano: 29 sty 2014, 20:43 --
przykro mi znowu bzdury 3 nie może być najkrótszą faląroberttheus pisze:Edek idzie jak po maśle zgodnie z moją analizą nieco się wyłamując na odchyłkach
DayTrading: Środa 29.01.2014
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 29.01.2014
windsurfing na falach trendu
zupełnie się nie zdziwię - wcześniej wrzuciłem mój punkt widzeniaroberttheus pisze:jak zobaczysz za 20 min lagę wzrostową na edku to uwierzysz że może hahahahaBemowo1 pisze:z tym się zgodzę 4 nie zachodzi na 1roberttheus pisze:wierzę Sławkowi:-)
-- Dodano: 29 sty 2014, 20:43 --
przykro mi znowu bzdury 3 nie może być najkrótszą faląroberttheus pisze:Edek idzie jak po maśle zgodnie z moją analizą nieco się wyłamując na odchyłkach
Gdzie zobaczyć Ben show?
W jednym z maili od Państwa poruszona została interesująca kwestia, o której warto wspomnieć w kontekście zbliżającego się wydarzenia, czyli decyzji Fedu ws. QE. Otóż zakładając, że zgodnie z planem program luzowania ilościowego zostałby ograniczony o kolejne 10 mld USD, można sobie zadać pytanie, jak wpłynie to na rynek jena. W standardowych warunkach reakcja byłaby raczej jednoznaczna, czyli każde cięcie QE w USA tworzy presję umacniającą dolara, eksponując przy okazji analogiczny program w wykonaniu BoJ, a że kierunek BoJ jest odwrotny, jen winien się dalej osłabiać, zwłaszcza w relacji do dolara. Sęk w tym, że obecnie mamy do czynienia z jeszcze jednym elementem, czyli rosnącym ryzykiem w ostatnich dniach na emerging markets. Wzrost globalnej awersji do ryzyka wiąże się zawsze z poszukiwaniem przez kapitał "safe haven", czyli bezpiecznych przystani, a za jedną z nich uważana jest japońska waluta, co zresztą widać po wykresach jena z ostatnich dni, który się umacnia do większości głównych walut. Reakcja na decyzję Fedu może więc pokazać, co jest w tej chwili dla jena ważniejsze. Bezpośredni impuls ze strony Fedu, czy też jego konsekwencje w postaci reakcji rynków wschodzących i związanej z nią zmiany poziomu globalnej awersji do ryzyka.
nie ma konferencji dzisiaj
-- Dodano: śr 29-01-2014, 19:54 --
Marcin30 pisze:nie ma konferencji dzisiaj
że co?!
edit - a no tak...