Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
jasiu86
Gaduła
Gaduła

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: jasiu86 »

witam :)

wiele osób nastawia się na spadki na edku, ale czy patrząc na D1, nie wygląda to bardziej na kolejne podejscie pod 1.38-1.39? jutro wiadomo - dzień mącenia, więc różnie może być, ale dla mnie mimo wszystko L-ki wciąż bardziej prawdopodobne :)

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Obiecane EG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

ZielonaMgielka pisze: Warto tez rzucic okiem na lire turecka bo tam sie aktualnie przetaczaja niezle sumy. Wyglada na to ze interwencje banku centralnego moga przyniesc skutek w ciagu nadchodzacych dni / tygodni.

https://www.tradingview.com/x/gABOVtf9/
IMO najlatwiejszy setup w tym roku :). Nawet nie sugerujac sie interwencja banku , PA nie pozostawialo wiekszych watpliwosci. Okolice 2.05 -2.1 (zrodlo pojawienia sie silnego popytu podczas wybicia z formacji) wygladaja na dobry ostateczny cel.

https://www.tradingview.com/x/PAzn2XBH/

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

ZielonaMgielka pisze:
ZielonaMgielka pisze: Warto tez rzucic okiem na lire turecka bo tam sie aktualnie przetaczaja niezle sumy. Wyglada na to ze interwencje banku centralnego moga przyniesc skutek w ciagu nadchodzacych dni / tygodni.

IMO najlatwiejszy setup w tym roku :). Nawet nie sugerujac sie interwencja banku , PA nie pozostawialo wiekszych watpliwosci. Okolice 2.05 -2.1 (zrodlo pojawienia sie silnego popytu podczas wybicia z formacji) wygladaja na dobry ostateczny cel.

Mocno dyskusyjne jest stwierdzenie o tym, że interwencja banku centralnego nie była potrzebna do tego ruchu, Już samo ogłoszenie faktu że odbędzie się jego posiedzenie dało spore spadki.
Kwestią otwartą pozostaje co jeżeli to tylko chwilowe umocnienie liry ? Dalsze podniesienie stóp to raczej samobójstwo..
Wystarczy optymistyczny przekaz z USA dzisiaj i umocnienie liry może nie być długotrwałe, pomijając już wpływ takiej podwyżki stóp na samą gospodarkę Turcji

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Wuza pisze:
ZielonaMgielka pisze:

Mocno dyskusyjne jest stwierdzenie o tym, że interwencja banku centralnego nie była potrzebna do tego ruchu, Już samo ogłoszenie faktu że odbędzie się jego posiedzenie dało spore spadki.
Kwestią otwartą pozostaje co jeżeli to tylko chwilowe umocnienie liry ? Dalsze podniesienie stóp to raczej samobójstwo..
Wystarczy optymistyczny przekaz z USA dzisiaj i umocnienie liry może nie być długotrwałe, pomijając już wpływ takiej podwyżki stóp na samą gospodarkę Turcji
Wuza ja nie pisze o tym czy interwencja byla potrzebna czy nie. Oczywiscie ze miala ogromny wplyw na psychologie graczy zwlaszcza ze zbliza sie FOMC. Prawda jest taka ze setup ktory przedstawilem na D1 statystycznie potwierdzil swoja skutecznosc i w duzej wiekszosci przypadkow skutkuje kontynuacja ruchu. Czy to chwilowe spadki?.. niewiem i raczej mnie to nie obchodzi... nie spekuluje na temat tego co zrobi dzisiaj fed bo moim zdaniem w krotszym terminie to tylko strata czasu. Ostatecznie to PA odzwierciedla aktualny sentyment i daje wskazowki do tego kiedy sie ewakuowac.

Pozdrawiam :)

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Reagowanie a nie przewidywanie to chyba najlepsza z zasad o jakiej często zapominamy :)

Masz rację, że to PA zdecyduje do dalej, nie gram USD/TRY więc ciężko mi się wypowiedzieć na ten temat wartościowo, po prostu patrząc na wykres nie widzę tam tak oczywistych spadków, mam nadzieje że się mylę i Twoje TP wpadnie gładko :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Wuza pisze:Reagowanie a nie przewidywanie to chyba najlepsza z zasad o jakiej często zapominamy :)

Masz rację, że to PA zdecyduje do dalej, nie gram USD/TRY więc ciężko mi się wypowiedzieć na ten temat wartościowo, po prostu patrząc na wykres nie widzę tam tak oczywistych spadków, mam nadzieje że się mylę i Twoje TP wpadnie gładko :)
Tez mam taka nadzieje ale na wszelki wypadek wyskalowalem polowe na dolkach. Przy tak silnym trendzie gornym raczej ciezko nie spodziewac sie pullbacku tych spadkow.

Mam nadzieje ze dzisiejszy fomc stworzy gdzie okazje do wejscia w srednim terminie. :564:

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Chyba odwrotnie? Optymistyczny przekaz powinien przyczynić się do umocnienia liry...

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Baton pisze:
Chyba odwrotnie? Optymistyczny przekaz powinien przyczynić się do umocnienia liry...
Say What ?

Optymistyczny dla dolara scenariusz raczej doprowadzi do dalszej deprecjacji wartości nowej liry tureckiej i umocnienia się dolara. Pomijając fakt, że ograniczanie drukowania i ewentualność podwyżki stóp procentowych w USA to cios we wszystkie rynki wschodzące więc także w Turcję.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Wuza pisze:
Baton pisze:
Say What ?

Optymistyczny dla dolara scenariusz raczej doprowadzi do dalszej deprecjacji wartości nowej liry tureckiej i umocnienia się dolara. Pomijając fakt, że ograniczanie drukowania i ewentualność podwyżki stóp procentowych w USA to cios we wszystkie rynki wschodzące więc także w Turcję.
Zgadza się, ja za 'optymistyczny scenariusz' uważam brak kolejnego ograniczania skupu obligacji, lub ograniczenie + gołębi komunikat. To powinno zaowocować osłabieniem dolara...

ODPOWIEDZ