DayTrading: Wtorek 28.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 sty 2014, 00:00

Wzrost
16
39%
Bez zmian
4
10%
Spadek
21
51%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 28.01.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

pedro pisze:co do fomc jutrzejszego i fed, to wczoraj u wuzy w wątku pisałem... że tak to widze ;)

1. To jest pierwsze posiedzenie fomc z Yellen, która jest uważana za jedną z twórców (matka wręcz) projektu luzowania ilościowego.
2. Wierna uczennica Bena Drukary Bernankego.
3. Jako gołębica skrajna, aby pokazać swoje podejście do polityki monetarnej, a właściwie jako potwierdzenie swojego podejścia do polityki monetarnej, wydaje mi się że nie ograniczy skupu obligacji i już podpisuje kolejne kontrakty na dostawe farby drukarskiej ;)

Dlaczego?

Ano dlatego, że stanom grozi to, przed czym póki co QE ich ustrzegło czyhli.... Deflacja :) Deflacja spowoduje zastój gospodarczy jak w Japonii... Gdyby nie te tryliony dolarów wpompowanych w giełde i obligacje (bo tam poszły zamiast kredyty w gospodarke), to już dawno byłaby deflacja, przy bardzo niskim wzroście PKB.

Co za tym idzie... potrzeba więcej dolarów :) Więcej, aby wyprodukować chociaż troche inflacji... Poza tym, są jeszcze inne strony tej całej układanki... To są rynki wschodzące (Argentyna, Turcja, cała w zasadzie ameryka płd) gdzie popłynęły amerykańskie dolary, szukać stopy zwrotu... Bo u nich w kraju, nie ma szans aby ją osiągnąć zadowalając jednocześnie inwestorów :) Naciski międzynarodowe, oraz brak jakiejkolwiek skoordynowanej akcji banków centralnych, mfw, banku światowego i onz - rozbierzność ich interesów, oraz fakt że trwa trzecia wojna walutowa, powodują że wg mnie, Yellen na życzenie i rządanie Barracka, i swoich rodaków nie ograniczy qe ;)

Tak jak wcześniej tu napisano, że ograniczenie QE jest w cenie... Impulsy cenowe, powstają z informacji, których w cenie nie ma... Zatem wg mnie, i mojej pokrętnej logiki w cenie nie ma nie ograniczania qe ;)

Jedno co im zaczyna przeszkadzac w ograniczaniu qe, to spadające bezrobocie (bo nowa metodologia liczenia, i starzejące się społeczeństwo, mniej pracujących itp, itd)... Gdzieś ostatnio wyczytałem (chyba na zerohedge), że przy najbliższym odczycie bezrobocia, może ono wynieść 5,9% :lol: .... znaczyłoby to, totalne zakręcenie kurka z dolarami płynącymi z fedu.... Bo przecież warunek postawiony przed fed i komitet otwartego rynku został osiągnięty... Ale nie zrobią tego, ponieważ doprowadziłoby to do mega umocnienia dolara... a to z koleji, do przekroczenia magicznej bariery 3% za 10 letnie obligacje... Co zdławiłoby rząd z wydatkami, i spełniłaby się najczarniejsza wizja... że usa by zbankrutowały ; ) ... a złoto wtedy, byłoby po 9 tyś usd za uncje ;) ....

pozdro!
teoretycznie wszystko sie zgadza ale jednak 1,5 % http://macronext.pl/pl/raport/698 jest dalekie od deflacji, a tym bardziej przy porównaniu z europejskim 0.9. Moze na koniec rządów bena jakies fajerwerki w postaci zrownania, stop procentowych USA ze stopami w europie, bodajze pierwszy raz w historii. Jesli taka sytuacja bedzie miala miejsce to mega zwala, ale wczesniej ciekawe byloby wyciecie stopow eskowiczom, na taki scenariusz licze, jesli sie nie potwierdzi pozostane poza eurusd.

Pozdrawiam :564:
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Stragan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Stragan »

a co sądzicie o DAX dokąd dzisiaj może zawędrować?? czy to juz koniec jego podróży??

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

A wiecie kto już dziś będzie wiedział co zrobi Ben z Yelleniową ? Turasy ,niby po co zbierają się w nocy ? Bo w dzień zapracowani i nie mają czasu , nawet jak im się Lira sypie ? Nie . 24 godz. w Turcji a u nas 23 a w U.S 17 i niejaki Ahmed czy inny Mustafa dryndie na komóre do Benka lub Żanety i tyle. Jak ostro dzwigną stopy Turasy to znaczy że w U.S bedą cieli 10 lub 15 , jak Turasy symbolicznie dzwigną stopy to znaczy że w US nie ma ciecia :p
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:co do fomc jutrzejszego i fed, to wczoraj u wuzy w wątku pisałem... że tak to widze ;)

1. To jest pierwsze posiedzenie fomc z Yellen, która jest uważana za jedną z twórców (matka wręcz) projektu luzowania ilościowego.
2. Wierna uczennica Bena Drukary Bernankego.
3. Jako gołębica skrajna, aby pokazać swoje podejście do polityki monetarnej, a właściwie jako potwierdzenie swojego podejścia do polityki monetarnej, wydaje mi się że nie ograniczy skupu obligacji i już podpisuje kolejne kontrakty na dostawe farby drukarskiej ;)

Dlaczego?

Ano dlatego, że stanom grozi to, przed czym póki co QE ich ustrzegło czyhli.... Deflacja :) Deflacja spowoduje zastój gospodarczy jak w Japonii... Gdyby nie te tryliony dolarów wpompowanych w giełde i obligacje (bo tam poszły zamiast kredyty w gospodarke), to już dawno byłaby deflacja, przy bardzo niskim wzroście PKB.

Co za tym idzie... potrzeba więcej dolarów :) Więcej, aby wyprodukować chociaż troche inflacji... Poza tym, są jeszcze inne strony tej całej układanki... To są rynki wschodzące (Argentyna, Turcja, cała w zasadzie ameryka płd) gdzie popłynęły amerykańskie dolary, szukać stopy zwrotu... Bo u nich w kraju, nie ma szans aby ją osiągnąć zadowalając jednocześnie inwestorów :) Naciski międzynarodowe, oraz brak jakiejkolwiek skoordynowanej akcji banków centralnych, mfw, banku światowego i onz - rozbierzność ich interesów, oraz fakt że trwa trzecia wojna walutowa, powodują że wg mnie, Yellen na życzenie i rządanie Barracka, i swoich rodaków nie ograniczy qe ;)

Tak jak wcześniej tu napisano, że ograniczenie QE jest w cenie... Impulsy cenowe, powstają z informacji, których w cenie nie ma... Zatem wg mnie, i mojej pokrętnej logiki w cenie nie ma nie ograniczania qe ;)

Jedno co im zaczyna przeszkadzac w ograniczaniu qe, to spadające bezrobocie (bo nowa metodologia liczenia, i starzejące się społeczeństwo, mniej pracujących itp, itd)... Gdzieś ostatnio wyczytałem (chyba na zerohedge), że przy najbliższym odczycie bezrobocia, może ono wynieść 5,9% :lol: .... znaczyłoby to, totalne zakręcenie kurka z dolarami płynącymi z fedu.... Bo przecież warunek postawiony przed fed i komitet otwartego rynku został osiągnięty... Ale nie zrobią tego, ponieważ doprowadziłoby to do mega umocnienia dolara... a to z koleji, do przekroczenia magicznej bariery 3% za 10 letnie obligacje... Co zdławiłoby rząd z wydatkami, i spełniłaby się najczarniejsza wizja... że usa by zbankrutowały ; ) ... a złoto wtedy, byłoby po 9 tyś usd za uncje ;) ....

pozdro!

5 lat drukownia i mega deficyt wiecznie drukowac nie beda do 2014 zakonczenie tak czy inaczej efekt bogactwa sie sprawdzil BERNANKE ale tylko dla ELIT a co doporowdzi w dl mierze durkowanie wIDAC NA wykresie CHIN

-- Dodano: wt 28-01-2014, 20:16 --
Stragan pisze:a co sądzicie o DAX dokąd dzisiaj może zawędrować?? czy to juz koniec jego podróży??

jesli robia zabek to koreka moze dojechac nawet do 9550 9600

Awatar użytkownika
grz3siek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grz3siek »

uciekinier pisze:A wiecie kto już dziś będzie wiedział co zrobi Ben z Yelleniową ? Turasy ,niby po co zbierają się w nocy ? Bo w dzień zapracowani i nie mają czasu , nawet jak im się Lira sypie ? Nie . 24 godz. w Turcji a u nas 23 a w U.S 17 i niejaki Ahmed czy inny Mustafa dryndie na komóre do Benka lub Żanety i tyle. Jak ostro dzwigną stopy Turasy to znaczy że w U.S bedą cieli 10 lub 15 , jak Turasy symbolicznie dzwigną stopy to znaczy że w US nie ma ciecia :p
Dobrze prawisz!
Grzegorz

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

PODNIES MUSZA i podniosa pewnie w sporo

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Nowy123 pisze:PODNIES MUSZA i podniosa pewnie w sporo
Oczywiście że podniosą . Ale ile to jest sporo ? 1-1,5 % to sporo jak na choćby warunki PL nie mówiąc o US ale rynek oczekuje miedzy 2,5-3 % . Według mnie jak podniosą o 3 % to w US będą cieli.
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

Nie rozumiem po co się tak maltretujecie.
Przecież jeżeli strzeli do 1,40 to sell bo Mario się wkurzy a jak runie to i tak sell bo będzie lecieć przez tydzień.
Tak czy siak sell :564: Wykres prawdę Ci powie.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

paki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paki »

Czy tu cokolwiek się jeszcze stanie na rynku, czy kończymy handel na dziś?

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

paki pisze:Czy tu cokolwiek się jeszcze stanie na rynku, czy kończymy handel na dziś?

Turki jeszcze kombinują o 23, a tak to cisza przed burzą pewnie ;)

Zablokowany