DayTrading: Wtorek 28.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 sty 2014, 00:00

Wzrost
16
39%
Bez zmian
4
10%
Spadek
21
51%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 28.01.2014

Nieprzeczytany post autor: pedro »

szczudlo6 pisze: a na kablu ładny trójkąt nam się utworzył zobaczymy w którą strone pójdzie...

https://www.tradingview.com/v/Q0JyQLj1/
prędzej diament/rombik... https://www.tradingview.com/x/5Fp2mM1l/ :564: piękny zasięg
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

u mnie to tak wygląda na kablu :)
grubo będzie niewątpliwie ale byłbym ostrożny z wskazywaniem kierunku... większość liczy na S ale... stonkę przeważnie się tępi ;)

https://www.tradingview.com/x/51xb64eO/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

jeśli w ostatnio szef BoE mówił że nie podniesie to znaczy że jutro powinien to powtórzyć i wtedy mamy zjazd tak wynika z danych makro a z AT też mamy pin bara weekendowego na oporze i to tez oznacza zjazd. To jak AT i AF mówią tak to chyba trzeba w coś wierzyć :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P3rkoz »

krinvest pisze:Przypominam , że decyzja o cięciu czy jego braku zapada dzisiaj , wiec jak ktoś szuka miejsca warto wypatrywać jakis ruchów ,może ktoś zauwazy pod co sie ustawia czy coś , przecieki są nei tylko w rurach kanalizacyjnych :564:

No cóż, zważywszy na kiepskie dane z USA, i fakt, że kurs nie poszedł aż tak wysoko jak by to wskazywało (nawet jeśli uwzględniamy mocną zimę jako czynnik tak kiepskich danych o czym wspominałem) To można założyć, że ktoś duży dokłada S.

Nawet GPBUSD się trzyma, pomimo dobrych danych z UK, i kiepskich z USA.

Ja trzymam S z poziomów 1.37. Ben nie może odwalić fuszerki na koniec, zbyt duży burdel by się zrobił, bo każdy się pod to cięcie ustawia, i edek mógł by poszybować bardzo wysoko, a nie wiem, czy to dobrze dla gospodarek.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ale tu życzeniowo... ładnie wszyscy załadowani jak TIRY na świecku w S... i jak 70% Oandian... Jutro zapewne zarobi większość jak zawsze... jak bym jeszcze S dołożył żeby nie przegapić... :509:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

Większość nie zarobi. Bo edek zrobi przed zjazdem rajd o 100-150 pips pewnie aby wyciąć ludzi ;)

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

co do fomc jutrzejszego i fed, to wczoraj u wuzy w wątku pisałem... że tak to widze ;)

1. To jest pierwsze posiedzenie fomc z Yellen, która jest uważana za jedną z twórców (matka wręcz) projektu luzowania ilościowego.
2. Wierna uczennica Bena Drukary Bernankego.
3. Jako gołębica skrajna, aby pokazać swoje podejście do polityki monetarnej, a właściwie jako potwierdzenie swojego podejścia do polityki monetarnej, wydaje mi się że nie ograniczy skupu obligacji i już podpisuje kolejne kontrakty na dostawe farby drukarskiej ;)

Dlaczego?

Ano dlatego, że stanom grozi to, przed czym póki co QE ich ustrzegło czyhli.... Deflacja :) Deflacja spowoduje zastój gospodarczy jak w Japonii... Gdyby nie te tryliony dolarów wpompowanych w giełde i obligacje (bo tam poszły zamiast kredyty w gospodarke), to już dawno byłaby deflacja, przy bardzo niskim wzroście PKB.

Co za tym idzie... potrzeba więcej dolarów :) Więcej, aby wyprodukować chociaż troche inflacji... Poza tym, są jeszcze inne strony tej całej układanki... To są rynki wschodzące (Argentyna, Turcja, cała w zasadzie ameryka płd) gdzie popłynęły amerykańskie dolary, szukać stopy zwrotu... Bo u nich w kraju, nie ma szans aby ją osiągnąć zadowalając jednocześnie inwestorów :) Naciski międzynarodowe, oraz brak jakiejkolwiek skoordynowanej akcji banków centralnych, mfw, banku światowego i onz - rozbierzność ich interesów, oraz fakt że trwa trzecia wojna walutowa, powodują że wg mnie, Yellen na życzenie i rządanie Barracka, i swoich rodaków nie ograniczy qe ;)

Tak jak wcześniej tu napisano, że ograniczenie QE jest w cenie... Impulsy cenowe, powstają z informacji, których w cenie nie ma... Zatem wg mnie, i mojej pokrętnej logiki w cenie nie ma nie ograniczania qe ;)

Jedno co im zaczyna przeszkadzac w ograniczaniu qe, to spadające bezrobocie (bo nowa metodologia liczenia, i starzejące się społeczeństwo, mniej pracujących itp, itd)... Gdzieś ostatnio wyczytałem (chyba na zerohedge), że przy najbliższym odczycie bezrobocia, może ono wynieść 5,9% :lol: .... znaczyłoby to, totalne zakręcenie kurka z dolarami płynącymi z fedu.... Bo przecież warunek postawiony przed fed i komitet otwartego rynku został osiągnięty... Ale nie zrobią tego, ponieważ doprowadziłoby to do mega umocnienia dolara... a to z koleji, do przekroczenia magicznej bariery 3% za 10 letnie obligacje... Co zdławiłoby rząd z wydatkami, i spełniłaby się najczarniejsza wizja... że usa by zbankrutowały ; ) ... a złoto wtedy, byłoby po 9 tyś usd za uncje ;) ....

pozdro!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

P3rkoz pisze:
krinvest pisze:Przypominam , że decyzja o cięciu czy jego braku zapada dzisiaj , wiec jak ktoś szuka miejsca warto wypatrywać jakis ruchów ,może ktoś zauwazy pod co sie ustawia czy coś , przecieki są nei tylko w rurach kanalizacyjnych :564:

No cóż, zważywszy na kiepskie dane z USA, i fakt, że kurs nie poszedł aż tak wysoko jak by to wskazywało (nawet jeśli uwzględniamy mocną zimę jako czynnik tak kiepskich danych o czym wspominałem) To można założyć, że ktoś duży dokłada S.

Nawet GPBUSD się trzyma, pomimo dobrych danych z UK, i kiepskich z USA.

Ja trzymam S z poziomów 1.37. Ben nie może odwalić fuszerki na koniec, zbyt duży burdel by się zrobił, bo każdy się pod to cięcie ustawia, i edek mógł by poszybować bardzo wysoko, a nie wiem, czy to dobrze dla gospodarek.
Nie patrzyłbym tutaj na gospodarkę tylko na to kto komu wytnie SL. Dlatego w momencie ogłaszania tak ważnych danych pozostaję poza rynkiem. Wolę nie zarobić kilku pips aby potem ładnie wejść jak sytuacja się wyklaruje.
Banki od tygodnia robią nagonkę na Kowalskich serwując coraz to bardziej pomysłowe zajmowanie pozycji od skrajnych buy do skrajnych sell. Paranoja sięga zenitu. :lol: Jutro łapki pod dupkę :p
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
P3rkoz
Gaduła
Gaduła

pedro pisze:co do fomc jutrzejszego i fed, to wczoraj u wuzy w wątku pisałem... że tak to widze ;)

1. To jest pierwsze posiedzenie fomc z Yellen, która jest uważana za jedną z twórców (matka wręcz) projektu luzowania ilościowego.
2. Wierna uczennica Bena Drukary Bernankego.
3. Jako gołębica skrajna, aby pokazać swoje podejście do polityki monetarnej, a właściwie jako potwierdzenie swojego podejścia do polityki monetarnej, wydaje mi się że nie ograniczy skupu obligacji i już podpisuje kolejne kontrakty na dostawe farby drukarskiej ;)

Dlaczego?

Ano dlatego, że stanom grozi to, przed czym póki co QE ich ustrzegło czyhli.... Deflacja :) Deflacja spowoduje zastój gospodarczy jak w Japonii... Gdyby nie te tryliony dolarów wpompowanych w giełde i obligacje (bo tam poszły zamiast kredyty w gospodarke), to już dawno byłaby deflacja, przy bardzo niskim wzroście PKB.

Co za tym idzie... potrzeba więcej dolarów :) Więcej, aby wyprodukować chociaż troche inflacji... Poza tym, są jeszcze inne strony tej całej układanki... To są rynki wschodzące (Argentyna, Turcja, cała w zasadzie ameryka płd) gdzie popłynęły amerykańskie dolary, szukać stopy zwrotu... Bo u nich w kraju, nie ma szans aby ją osiągnąć zadowalając jednocześnie inwestorów :) Naciski międzynarodowe, oraz brak jakiejkolwiek skoordynowanej akcji banków centralnych, mfw, banku światowego i onz - rozbierzność ich interesów, oraz fakt że trwa trzecia wojna walutowa, powodują że wg mnie, Yellen na życzenie i rządanie Barracka, i swoich rodaków nie ograniczy qe ;)

Tak jak wcześniej tu napisano, że ograniczenie QE jest w cenie... Impulsy cenowe, powstają z informacji, których w cenie nie ma... Zatem wg mnie, i mojej pokrętnej logiki w cenie nie ma nie ograniczania qe ;)

Jedno co im zaczyna przeszkadzac w ograniczaniu qe, to spadające bezrobocie (bo nowa metodologia liczenia, i starzejące się społeczeństwo, mniej pracujących itp, itd)... Gdzieś ostatnio wyczytałem (chyba na zerohedge), że przy najbliższym odczycie bezrobocia, może ono wynieść 5,9% :lol: .... znaczyłoby to, totalne zakręcenie kurka z dolarami płynącymi z fedu.... Bo przecież warunek postawiony przed fed i komitet otwartego rynku został osiągnięty... Ale nie zrobią tego, ponieważ doprowadziłoby to do mega umocnienia dolara... a to z koleji, do przekroczenia magicznej bariery 3% za 10 letnie obligacje... Co zdławiłoby rząd z wydatkami, i spełniłaby się najczarniejsza wizja... że usa by zbankrutowały ; ) ... a złoto wtedy, byłoby po 9 tyś usd za uncje ;) ....

pozdro!
Przecież to cięcie nie spowoduje mega umocnienia dolara. Jak każdy się nastawia pod te 10 mld, to aż takiego umocnienia nie będzie.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

GBP CAD 4 raz odbil od szczytow :D :D ma ktos jakas koncepcje na niego

Zablokowany