Dlatego trzeba byc czujnym i modyfikowac strategie. Trza byc elastycznym jak rynek. Jezeli Twoja strategia zarabiala to z jakiej paki nie dostosowales jej do aktualnego rynku?paki pisze:Pytałem o strategię, bo długo grałem w ten sam sposób jak Ty i do dziś mam ochotę otworzyć pozycję, jak RSI/Stoch wpada w strefę wyprzedania/wykupienia. Nie kręciło mnie "kiszenie" pozycji po kilkadziesiąt pip. Szybkie wejście, szybkie wyjście i po sprawie. Teraz się chyba starzejęZwróć tylko uwagę na jedno: są tu osoby, które zęby i sztuczne szczęki zjadły na foreksie, więc są w stanie wyłapać błędy w strategii i skorygować je zawczasu. Moja strategia scalpingowa była banalna: RSI 7 i Stoch 9,12,18 plus MA 2 i 7 na H1 do wyznaczania krótkoterminowego trendu. Działała kiedyś pięknie. Wchodziło się za jednego lota, 3 minuty i +150 PLN. Były dni, że potrafiła zrobić 200% w 4 godziny. Dziś kompletnie by sobie nie poradziła
Nie "te" ruchy na Edku
hahaha, jaki desperatKimkolwiek pisze:Ja to powiedzialem pierwszy nie yenrafmax pisze:Pewnie i tak nie posłuchasz ale kolega Yenn dobrze radzi.Yenn pisze:Wypłać ten depozyt 4900. Graj zyskiem. Naprawdę, posłuchaj kogoś kto obchodzi za miesiąc 10 rocznicę na forex i widział wszystko. Max dźwignia jaką powinieneś grać to 10k Euro 0,1 lota na 1000zł depo to jest dźwignią 1:42, ale nie 1:250 jak teraz, to przerażające, stracisz cały kapitał. Życzę ci dobrze, masz teraz stosunek zyskownych do stratnych 2:1 czyli potrafisz skalpować, tylko nie tą dźwignią!
Powodzenia!![]()
![]()
![]()