"Łapacz trendów"
Re: "Łapacz trendów"
A no i słusznie zauważyłeś, że to gra na pałę tak jak ZL i potrzeba czegoś więcej. ;-)
Autorowi nie zaśmiecam już wątku i znikam stąd, nie mniej trzeba to czymś podeprzeć, bo pullback kończy się w pewnych miejscach i to od nich zależy, czy fala przeholuje, czy pociągnie pierwotny kierunek.
Nie mniej koncepcja jest słuszna, bo wchodzisz (próbujesz wejść) po jak najlepszej cenie a nie w momencie BO.
Pozdr.
Autorowi nie zaśmiecam już wątku i znikam stąd, nie mniej trzeba to czymś podeprzeć, bo pullback kończy się w pewnych miejscach i to od nich zależy, czy fala przeholuje, czy pociągnie pierwotny kierunek.
Nie mniej koncepcja jest słuszna, bo wchodzisz (próbujesz wejść) po jak najlepszej cenie a nie w momencie BO.
Pozdr.
Dziś tak naprawdę nie było prawidłowego wejścia. Po przebiciu jak pisał Adrian świece muszą na chwile oderwać się od średnich. Poniżej wklejam screena na którym takie coś wystąpiło ale również na późną porę nie do zagrania.
Szczerze mówiąc nie widzę się z tym systemem, chociaż może gdyby faktycznie zarabiał...
Ariano, wracaj do zdrowia!
Szczerze mówiąc nie widzę się z tym systemem, chociaż może gdyby faktycznie zarabiał...

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.
Na drugiej stronie Adrian odpisal na mojego posta z jego odpowiedzi mozna wywnioskowac ze jednak cena nie musi sie oderwac od srednich. Wszedlem w to co pokazales, pora nie ta ale kierunek na noc taki jaki chcialem.pozytyw pisze:Dziś tak naprawdę nie było prawidłowego wejścia. Po przebiciu jak pisał Adrian świece muszą na chwile oderwać się od średnich. Poniżej wklejam screena na którym takie coś wystąpiło ale również na późną porę nie do zagrania.
Szczerze mówiąc nie widzę się z tym systemem, chociaż może gdyby faktycznie zarabiał...![]()
![]()
![]()
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
@pozytyw Twoje wejście jest zbyt późne. Powinieneś wchodzić na 1 zielonej świecy (w licząc tą która przebija średnie).
Pozdrawiam
//edit: dzisiaj 20 pipsów na EUR/JPY oraz USD/JPY
-- Dodano: 24 sty 2014, 12:41 --
Dzisiaj z tego systemu wyciągnąłem 40 pips (4xTP). Pozdrawiam
-- Dodano: 24 sty 2014, 14:29 --
+10 jeszcze weszło
http://img690.imageshack.us/img690/7666/qrzo.png

Pozdrawiam
+10 jeszcze weszło

No pain, no gain
-
- Maniak
wczoraj od rana na usd/chf byl sygnal, kto skorzystal mogl zgarnac 200 pipsow
-- Dodano: 24 sty 2014, 22:03 --
bravo, wkrotce bedziesz wyciagal tego systemu wiecej bo zbliza sie okres wiekszej zmiennosci na walutach, bedzie sie dzialo, ruchy po 200-300 pipsow bez wytchnienia
-- Dodano: 24 sty 2014, 22:03 --
arek2 pisze:@pozytyw Twoje wejście jest zbyt późne. Powinieneś wchodzić na 1 zielonej świecy (w licząc tą która przebija średnie).
Pozdrawiam
+10 jeszcze weszło
bravo, wkrotce bedziesz wyciagal tego systemu wiecej bo zbliza sie okres wiekszej zmiennosci na walutach, bedzie sie dzialo, ruchy po 200-300 pipsow bez wytchnienia
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Adrianoforex na jakiej podstawie przewidujesz taki wzrost zmienności? Ja szczerze mówiąc ruchów większych od 200 pipsów na edku przez ostatnie 2- 2,5 roku widziałem pewnie nie więcej jak palców na jednej ręce. Tak więc trochę mnie dziwi przewidywanie takiej zmienności, bo to co teraz mamy to trochę sieczka w miejscu.Adrianoforex pisze:bravo, wkrotce bedziesz wyciagal tego systemu wiecej bo zbliza sie okres wiekszej zmiennosci na walutach, bedzie sie dzialo, ruchy po 200-300 pipsow bez wytchnienia
Znalazłem kalkulator zmienności

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
+7 pipsów i zamknąłem

-- Dodano: 27 sty 2014, 08:58 --
// w domu zostawiłem EA pod ten system i zobaczymy czy sobie poradzi z tym zleceniem (nie pamiętam tez czy włączyłem tą pare walutową.
-- Dodano: 27 sty 2014, 10:01 --
Kolejne wejście i koniec dnia

-- Dodano: 27 sty 2014, 08:58 --
// w domu zostawiłem EA pod ten system i zobaczymy czy sobie poradzi z tym zleceniem (nie pamiętam tez czy włączyłem tą pare walutową.
-- Dodano: 27 sty 2014, 10:01 --
Kolejne wejście i koniec dnia

No pain, no gain
-
- Maniak
Gratulki. Jak już się przyzwyczaisz do systemu to wyniki będą jeszcze lepsze. I stabilnie do przodu. Co do zmienności to barziej chodziło mi o co raz większe problemy Ameryki Płd (Argentyna) a co za tym idzie innych, pomniejzych walut. To wpłynie na te większe.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
A czy prawidłowe było by wejście wcześniej na sell gdzie czerwona świeca przebija średnie, potem mamy reset i pięknego czerwonego pina?
O ten moment chodzi na EUR/USD?A czy prawidłowe było by wejście wcześniej na sell gdzie czerwona świeca przebija średnie, potem mamy reset i pięknego czerwonego pina?

Jeśli tak to ja tam nie wchodziłem ponieważ jak dla mnie za mało się działo. Ale jeśli chodzi o sam system to tak, wejście było i zakończyło by się z SL 4pips. Pozdrawiam
-- Dodano: 27 sty 2014, 16:59 --
Na EUR/USD wejście kolejne:

No pain, no gain