OK przykład : depo 1000 EUR , 1:500 dźwignia , Para EUR/GBP , zajmuję pozycje ( dowolną ) 500 000 jednostek ( 5 lot ) , zmiana wyrażana jest w GBP czyli 0,0020 to zmiana o 2/10 pensa ( dwie dziesiąte ) . 500 000 x 0.2 = 100 000 pensów , czyli 1000 GBP , a to więcej niż depo . Co do hazardu tej wielkości to pełna zgoda , ale dyskusja dotyczyła pytania ; czy można stracic więcej niż depoatlanticos pisze:jak to policzyłeś? Czy będziesz miał pozycje 1 lot przy dzwigni 1:100 czy 1.500 wartość pipsa masz taka sama... a jeśli ktoś przy jakiejkolwiek dźwigni gra taka wielkością ze 20 pipsow zeruje mu depo to tylko pogratulować żyłki hazardzisty i dobrego samopoczucia...wrongWay pisze:Przeczytaj dokładnie umowę i regulamin broka . To TY ponosisz całe ryzyko inwestowania , a broker nie odpowiada za luki cenowe na danych makro . Ktoś tutaj ostatnio pisał o swoim SL i poślizgu 60 pips . Przy lew. 1: 500 - 20 pip to po depo . Gdyby tak się zapakować wychodzi dopłata 2x większa i nie wierzę , że broker dopłaci![]()
Nauczcie się wreszcie że to nie dźwignia jest ważna tylko głowa
DayTrading: Piątek 24.01.2014
Re: DayTrading: Piątek 24.01.2014
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
highend pisze:popieram z tym złotem, ale na początku stycznia mówili, że złoto nadal będzie spadać<°)))))>< pisze:naczytałem się dużo gupot o złocie to normalne na tym forum
wyprzedaż akcjii sprzyja tej wizjii
teraz wszyscy myślą, że urośnie więć?
dostałem po łapkach last week i trzeba odrobić....
najgorsze słowo hazardzisty "musze się odkuć".
czy Wy też czasami tak macie, że zakładacie pewien plan, chcecie tak zrobić, ale finalnie robicie całkowicie odwrotnie i wtopa? Bo mi się to za często zdarza. Chyba, że to domena początkującego. Albo widocznie należę do grona 90%, które tracą na Fx
Najlepsze, że jak na koncie demo wrzucę jakieś pozycje "na pałę" to następnego dnia +50% zysku
Sorry , że sie wtrące , ale kto na początku stycznia mówił , że złoto będzie spadać? już w grudniu kilka osób mówiło o wzrostach do 1260. Ale jak czytasz prognozy tych co zmieniaja je co 15 min to czego sie spodziewać. Zobacz na prognozy pedra np. juz 31 grudnia na koniec roku po zaliczeniu podwójnego dna szły Lki noworoczne jak oszalałe.
(masz to zresztą w postach ) Nie można mieć pretensji jak ktoś idzie na doczepke pod koniec całej zabawy

Co do reszty , co to niby za plan jak jak ktos myśli tak , a robi inaczej. Chyba , że jesteś kobietą to wtedy wszystko wyjaśnia.

strzelanie na pałe jak to ująłeś to zwyczajnie zdarzenie losowe - 50/50 ( teoretycznie , żeby nie było ) przy określaniu jakiegoś planu dokładasz wiele czynników , które to zmieniają na twoją korzyść lub nie. Tworząc zarys jakiegoś planu możesz w nim umieścić czynniki ktore które zaniżą , albo zawyżą twoje prawdopodobienstwo trafienia.
Ale po tym co napisałes wychodzi łącznie dwóch w jedną całość takie jakby "planowane strzelanie na pałe" u podstaw widać , ze to nie zadziała bo zawiera błąd logiczny.
pozdrawiam.
potwierdzam pedro ma głowe ze złotakrinvest pisze:highend pisze:popieram z tym złotem, ale na początku stycznia mówili, że złoto nadal będzie spadać<°)))))>< pisze:naczytałem się dużo gupot o złocie to normalne na tym forum
wyprzedaż akcjii sprzyja tej wizjii
teraz wszyscy myślą, że urośnie więć?
dostałem po łapkach last week i trzeba odrobić....
najgorsze słowo hazardzisty "musze się odkuć".
czy Wy też czasami tak macie, że zakładacie pewien plan, chcecie tak zrobić, ale finalnie robicie całkowicie odwrotnie i wtopa? Bo mi się to za często zdarza. Chyba, że to domena początkującego. Albo widocznie należę do grona 90%, które tracą na Fx
Najlepsze, że jak na koncie demo wrzucę jakieś pozycje "na pałę" to następnego dnia +50% zysku
Sorry , że sie wtrące , ale kto na początku stycznia mówił , że złoto będzie spadać? już w grudniu kilka osób mówiło o wzrostach do 1260. Ale jak czytasz prognozy tych co zmieniaja je co 15 min to czego sie spodziewać. Zobacz na prognozy pedra np. juz 31 grudnia na koniec roku po zaliczeniu podwójnego dna szły Lki noworoczne jak oszalałe.
(masz to zresztą w postach ) Nie można mieć pretensji jak ktoś idzie na doczepke pod koniec całej zabawy![]()
Co do reszty , co to niby za plan jak jak ktos myśli tak , a robi inaczej. Chyba , że jesteś kobietą to wtedy wszystko wyjaśnia.( bez urazy panie ) .Inaczej to troche dziwne , Zakładać jedno ,robić drugie, wiedzieć trzecie , a czwarte przeczuwać
To zabawa wtedy , a nie plan działania
![]()
strzelanie na pałe jak to ująłeś to zwyczajnie zdarzenie losowe - 50/50 ( teoretycznie , żeby nie było ) przy określaniu jakiegoś planu dokładasz wiele czynników , które to zmieniają na twoją korzyść lub nie. Tworząc zarys jakiegoś planu możesz w nim umieścić czynniki ktore które zaniżą , albo zawyżą twoje prawdopodobienstwo trafienia.
Ale po tym co napisałes wychodzi łącznie dwóch w jedną całość takie jakby "planowane strzelanie na pałe" u podstaw widać , ze to nie zadziała bo zawiera błąd logiczny.
pozdrawiam.

W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

aż si ę kurwa zaruieniłem...
... a może to powt ej flasjhce? 

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
spoko loko my złotnicy musimy trzymać razempedro pisze:aż si ę kurwa zaruieniłem...![]()
... a może to powt ej flasjhce?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI 

USDJPY - Choć te korekty - wyglądają strasznie...nadal long w okolice 106-107
Longerm:
http://forex-nawigator.biz/forum/topic- ... ml#p647354
Intraday:
Spodziewam się wzrostu do 104.30

Longerm:
http://forex-nawigator.biz/forum/topic- ... ml#p647354
Intraday:
Spodziewam się wzrostu do 104.30
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
Orientujecie się może jak to jest z SL przez weekend i na otwarciu ?
Mam L na kablu, ustawiłem sobie SL na 1.6488, ale w ostatnich sekundach sesji pokazała się cena 1.6478, z racji ze broker nie przyjmuje zleceń już 5 min przed zamknięciem SL nie został zrealizowany ale teraz
xe.com pokazuje 1.6506. No i tak sie zastanawiam czy mam jakaś możliwość skasowania tego SL żeby mi nie zamknęło pozycji z piątku jak cena w poniedziałek będzie z zyskiem ;|
Mam L na kablu, ustawiłem sobie SL na 1.6488, ale w ostatnich sekundach sesji pokazała się cena 1.6478, z racji ze broker nie przyjmuje zleceń już 5 min przed zamknięciem SL nie został zrealizowany ale teraz

Grzegorz
@Jones
"...ale sie nie przebili i jest problem co dalej jak spadnie to dasz strzałke w dół a jak nie to niby normalne że w górę
sorki karnak ale ten wykres to żaden prognostyk raczej analiza historii
Pozdrawiam "
Oj tam, oj tam.
Prognozuję przebicie i dalszy ruch do góry, do ilu? teraz nie wiem, ale może być pokaźnie.
Teraz lepiej?
Ciekawym Twojej prognozy.
Pozdrawiam
"...ale sie nie przebili i jest problem co dalej jak spadnie to dasz strzałke w dół a jak nie to niby normalne że w górę
sorki karnak ale ten wykres to żaden prognostyk raczej analiza historii
Pozdrawiam "
Oj tam, oj tam.
Prognozuję przebicie i dalszy ruch do góry, do ilu? teraz nie wiem, ale może być pokaźnie.
Teraz lepiej?
Ciekawym Twojej prognozy.
Pozdrawiam
Oto co myślę o UJ.
UJ dotarł do dołu kanału korekty. Jednak nie dotarł jeszcze do dolnej LT kanału wzrostowego.
Kuriozalna sytuacja niemal identyczna jak tydzień temu na EDKU.
Może będzie chciał dotrzeć do dolnej LT bokiem a może uderzyć jeszcze fuckey do ostatniego bastionu 101,500.
Przebicie tego wsparcia w dół może oznaczać zmianę kierunku na dłuższy czas.
Myślę, że trzeba to monitorować aby wejść w L nie za wcześnie i nie za późno. Dzienne świece są jednak solidne.
Tak czy siak to flaga na wysokim maszcie. Dobrze rokuje.
UJ dotarł do dołu kanału korekty. Jednak nie dotarł jeszcze do dolnej LT kanału wzrostowego.
Kuriozalna sytuacja niemal identyczna jak tydzień temu na EDKU.

Może będzie chciał dotrzeć do dolnej LT bokiem a może uderzyć jeszcze fuckey do ostatniego bastionu 101,500.
Przebicie tego wsparcia w dół może oznaczać zmianę kierunku na dłuższy czas.
Myślę, że trzeba to monitorować aby wejść w L nie za wcześnie i nie za późno. Dzienne świece są jednak solidne.
Tak czy siak to flaga na wysokim maszcie. Dobrze rokuje.

Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.