DayTrading: Piątek 24.01.2014
-
- Gaduła
Re: DayTrading: Piątek 24.01.2014
Przepraszam że się wtrącę...ale jest możliwość utraty większego kapitału niż się zainwestowało?? tzn mam depo 1000zł i mogę stracić np 1300zł??
Co wtedy? Muszę dopłacić te 300zł?? Kiedy się takie sytuacje zdarzają?
Istnieje powiedzenie "zarobić można 1000% a stracić tylko 100%" jak widać można stracić więcej...
Istnieje powiedzenie "zarobić można 1000% a stracić tylko 100%" jak widać można stracić więcej...
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
zdążają sie jesli np kurs sie otwiera LUKAforexkiller pisze:Przepraszam że się wtrącę...ale jest możliwość utraty większego kapitału niż się zainwestowało?? tzn mam depo 1000zł i mogę stracić np 1300zł??
Co wtedy? Muszę dopłacić te 300zł?? Kiedy się takie sytuacje zdażają?

np masz pozycje otwarta a tu wychodzi luka 100 czy 80 pipsa a depozyt maly margin call roznie rozni brokrzy maja ale przy luce nic nie da

Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 21:31 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
najlepiej zapytaj brokera. Ja mam 3 konta i na 2 z nich (np. admiral) stracić możesz więcej niż zainwestowałeś....forexkiller pisze:Przepraszam że się wtrącę...ale jest możliwość utraty większego kapitału niż się zainwestowało?? tzn mam depo 1000zł i mogę stracić np 1300zł??
sam wykonuję mission impossible - odrobić depo z małej kwoty

tylko ja jeszcze gram na CFD na akcjach paru spółek z USA - mnie to bardziej kręci niż granie na walutach bo chyba jest bardziej przewidywalne (tak jak na gpw)
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 21:33 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Gaduła
No rozumiem...i co w sytuacji gdy straty przekraczają nasz depozyt? Musimy dopłacić ten minus?
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".
umnie na USD JPY dziwnym trafem dzis spory volumen przez sesji USA dawno takiego nie mialem przy 102 102 40 jak by ta konsola byla jakas akumulacja z mysla ze SP%00 sie odbije w POniedzialek
myślę, że trzeba dopłacić - ale tak jak pisałem, zapytaj brokera.forexkiller pisze:No rozumiem...i co w sytuacji gdy straty przekraczają nasz depozyt? Musimy dopłacić ten minus?
Taka sytuacja moze się zdarzyć jak jest np strzała jak była na złocie - i depo wyleci na minus, a broker nie zdąży zamknąć margin calla na 30%.....
forexkiller pisze:No rozumiem...i co w sytuacji gdy straty przekraczają nasz depozyt? Musimy dopłacić ten minus?
na kontraktach terminowych na GPW masz wezwanie do uzpelnienie depo

a to teraz nie ma konsoli? od pół dnia ujek i rzeźnik w miejscu stoją praktycznie..Nowy123 pisze:umnie na USD JPY dziwnym trafem dzis spory volumen przez sesji USA dawno takiego nie mialem przy 102 102 40 jak by ta konsola byla jakas akumulacja z mysla ze SP%00 sie odbije w POniedzialek
sp500 miał obronić 1800 punktów i pękł.... myślisz, że odbije?
highend pisze:najlepiej zapytaj brokera. Ja mam 3 konta i na 2 z nich (np. admiral) stracić możesz więcej niż zainwestowałeś....forexkiller pisze:Przepraszam że się wtrącę...ale jest możliwość utraty większego kapitału niż się zainwestowało?? tzn mam depo 1000zł i mogę stracić np 1300zł??
sam wykonuję mission impossible - odrobić depo z małej kwotyza wczorajsze złoto na S..... (a poszło z 1233 na 1263)
tylko ja jeszcze gram na CFD na akcjach paru spółek z USA - mnie to bardziej kręci niż granie na walutach bo chyba jest bardziej przewidywalne (tak jak na gpw)
pewnie sa bardzie jprzewidywalne ale nie gralem jeszcze
http://www.day-trader.pl/
http://www.day-trader.pl/narzedzia/platformy
-- Dodano: pt 24-01-2014, 22:43 --
highend pisze:a to teraz nie ma konsoli? od pół dnia ujek i rzeźnik w miejscu stoją praktycznie..Nowy123 pisze:umnie na USD JPY dziwnym trafem dzis spory volumen przez sesji USA dawno takiego nie mialem przy 102 102 40 jak by ta konsola byla jakas akumulacja z mysla ze SP%00 sie odbije w POniedzialek
sp500 miał obronić 1800 punktów i pękł.... myślisz, że odbije?
1780 okolice zaliczyli na futach miejsce jeszcze jest do spadku potrzeba jakiegos mloteczka na dziennym na razie ta gromina odstrasza i shorciarze DT beda tez domykac pozycje
Przeczytaj dokładnie umowę i regulamin broka . To TY ponosisz całe ryzyko inwestowania , a broker nie odpowiada za luki cenowe na danych makro . Ktoś tutaj ostatnio pisał o swoim SL i poślizgu 60 pips . Przy lew. 1: 500 - 20 pip to po depo . Gdyby tak się zapakować wychodzi dopłata 2x większa i nie wierzę , że broker dopłaci
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono