U mnie w xtb 50 na edku.krinvest pisze:Czy ktoś mi powie , który broker przyjmuje najwieksze zlecenia ? np 100 lot ? Przeskoczyło mi między oczami ostatnio tu na forum u kolegi spore pozycje , ale widziałem , ze na żadne pytanie gdzie takie można otworzyć nie odpowiedział. Czy ktoś zna takiego brokera ?
jak ktoś zna , podrzuci mi na PW ?
DayTrading: Piątek 24.01.2014
Re: DayTrading: Piątek 24.01.2014
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
krinvest pisze:Napisze w pon wszystkie ECN , które napisały "NIE". Problemem nie jest tutaj wielkość pozycji sama w sobie , tlyko możliwość jej dźwigniecia , nic mi nie daje otwarcie pozycji 1000 lotów bez dźwigania tego jakoś sensownie. Tutaj chodzi o taki strzał for fun np. 100 lot x 1:500 . Jak wskoczy to wskoczy , jak nie to płaczu nie będzie. Strzelimy to na walentynki rano jak wejdzie to kupi sie żonom po kolczykach i tyle.P4W3L pisze:
Alior Trader nie ma maksymalnego ograniczenia na waluty (czyli nawet i 1000 lotów można teoretycznie otworzyć, ecn nic nie ryzykuje, jest jedynie pośrednikiem i dostawcą płynności, po to są depozyty zabezpieczające i margin call aby uniknąć wtopy), ograniczenia są jedynie na CFD, np na indeks dax 1000 lotów, na US500 5000 lotów![]()
ps. Czy twój podpis to cytat P.C. Skądś ? wygląda jak plagiat słów Dalajlamy XIV![]()
Nowy123 pisze:http://parezja.pl/podatek-od-szybkiego-internetu/
Niedługo bedą musieli robić podatki od podatków bo nie wydoją z pomysłami. Dlatego sam u siebie jestem zatrudniony na śmieciówce i 90% dochodu rozliczam jako dodatki managerskie
ale konta ktore pozwalaja na duze transakcje sa z mniejsza dziwgnia nie 1:100 a 1:20 1:5 jak sie nie myle
dziwnie 1:500 sa kwotowo ograniczane
Nowy123 pisze:
ale konta ktore pozwalaja na duze transakcje sa z mniejsza dziwgnia nie 1:100 a 1:20 1:5 jak sie nie myle
tak , zdecydowanie na to wyglada.
Admiral tak samoyeahman pisze:U mnie w xtb 50 na edku.krinvest pisze:Czy ktoś mi powie , który broker przyjmuje najwieksze zlecenia ? np 100 lot ? Przeskoczyło mi między oczami ostatnio tu na forum u kolegi spore pozycje , ale widziałem , ze na żadne pytanie gdzie takie można otworzyć nie odpowiedział. Czy ktoś zna takiego brokera ?
jak ktoś zna , podrzuci mi na PW ?
Wielkość pojedynczej transakcji do 50 lot
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
dość słynny cytat Paulo Coelho z jego książki "Być jak płynąca rzeka"krinvest pisze:
ps. Czy twój podpis to cytat P.C. Skądś ? wygląda jak plagiat słów Dalajlamy XIV
"Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli."
doskonale obrazuje podejście młodych ludzi, w tym również moje, niestety
dodano: specyfikacja instrumentów Alior Trader http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 20:32 przez P4W3L, łącznie zmieniany 1 raz.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho
to juz lepiej jak masz duze depo na ECN otworzyc pare pozycji na piramidkę z taki lewarem 1:100krinvest pisze:Nowy123 pisze:

witaj tak co do pipsa idalna niereg z rx wiec jak dla mnie teraz f3 down z min zasiegiem 127,2 imax 161,8 chyba ze bedzie bonus i glebiej ( co ty na to )Jones pisze:@marker74
wczoraj komentowałem Twój wykres czy on już się zrealizował ?
hej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2014, 20:30 przez marker74, łącznie zmieniany 1 raz.
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
Raczej nie znajdziesz brokera który da dźwignie na 1000L, na czym polega dźwignia? że broker wykłada kasę za ciebie,krinvest pisze:Nowy123 pisze:
no i kwestia realizacji zleceń, 1000lotów x 100dźwignia x 100000 ??
może się zejść zanim to upłynnią
Pieniądz robi pieniądz.
dzięki! ... zamówiona,oloxolo pisze:
Ostatnio rzadko DT grywam, raczej wyższe TF to i nie udzielam się zbytnio.
Możesz łyknąć: Tharp Van K.-Giełda wolność i pieniądze

świenty dzień do tradingu i spekuły dzisiaj był...

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Ja nie lubie takich sesji, bankstera się bawi..
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.