Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

witajcie moi kochani,
Dobre rady po fakcie sa jak mleko na zapojke. Zachowajcie to dla siebie, bylo podzielic kapital, bylo zamykac szybciej bla bla bla. Dlaczego nikt nie powiedzial tego przed dzisiejszym zdarzeniem?
Wuza nie boj zaby, sieknij ze dwie sety i do dziela 20% odrobisz w tydzien z palcem w uchu. Aha i odpal explorera nie ma co sie zamykac w sobie.
Na czym poplynales? u/j czy e/u bo nie patrzylem.

ps. te goofer juz cie tu kiedys widzialem na tym forum. Przestan mieszac malolacie. Jak masz takie bzdury pisac to idz do dziennika Zloty Graal a nie tu
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

popłynął pewnie na tym porannym longu na ujku gdzie nie ustawił stopa ;) jeżeli tylko w tym błąd to cóż - Wuza może obwiniać tylko siebie samego, a jeśli nie to może warto pomyśleć o grze na wyższych interwałach? bo widzę zadatki na popełnianie tych samych błędów co przy koncie konkursowym ;)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

jezeli na u/j to po prostu wszedl w zlym momencie - nic wielkiego. Liczyl ze cena odbije w gore i mial racje.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

niestety, takie jest ryzyko gry pod prąd ;) gdyby zmienił taktykę i budował piramidy zgodnie z trendem to zamiast tych -20% byłoby +20% :) no ale to już jest do przemyślenia tylko i wyłącznie dla samego Wuzy - jego depo, jego gra :)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

ehh tak mozna sobie gdybac. Mogl tez trzymac troche dluzej a wyszedlby z plusem z drugiej strony mogloby teraz byc 101 i wtedy byloby minus 60%. Taki jest forex. Freaky biznes panie kolego freakout
ps. tez macie ta reklame xtb na gorze? "Zapraszam" - dr Alexander Elder :lol: jakby zarabial gruba kase na forex to by nie marnowal czasu na zapraszanie hehe

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Cześć Wuza. Jeśli taki zimny prysznic miał Ci się przytrafić to dobrze że stało się to już teraz. Krytykować nie mam najmniejszego zamiaru bo pewnie sam zafundowałeś sobie zakiś rodzaj pręgierza więc po wystarczającym dla Ciebie czasie odpoczynku wracaj z czystym umysłem. Powodzenia.
Sky is the limit

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Kimkolwiek pisze: Dobre rady po fakcie sa jak mleko na zapojke. Zachowajcie to dla siebie, bylo podzielic kapital, bylo zamykac szybciej bla bla bla. Dlaczego nikt nie powiedzial tego przed dzisiejszym zdarzeniem?
Normalnie dno, zacznij człowieku myśleć, nikt nie pisze co było zrobić, tylko czego unikać w przyszłości.
Widzisz Wuza teraz sobie musi przemyśleć całą sytuację i wyciągnąć wnioski by przy następnej,
takiej sytuacji wyjść bez większego szwanku na depo. Być może słowo rozwój jest Ci obce ale bez
tego prędzej czy później kończy się jak się kończy z MC zresztą sam dobrze wiesz, pokazywałeś już fason.
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

beyond

Nieprzeczytany post autor: beyond »

Zabawne jest, jak szybko niektórzy przechodzą z roli ucznia do mentora. Po fakcie to każdy jest mądry, pisze rzeczy oczywiste (bo już jesteśmy po sesji). Szkoda, że nie byliście tak aktywni wczoraj, w trakcie sesji. Moim zdaniem (mogę się mylić) Wuza po to usunął konto z explorera, żeby mieć chwilę spokoju na przemyślenia. Wasze rady nic merytorycznego nie wnoszą.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Ten sposób trajdingu po prostu z zasady charakteryzuje sie wysokim spadkiem equity, skoro system zakłada dokładanie do powiększającej sie straty kolejnej pozycji to logicznym jest ze ta strata będzie powiększać się szybciej, tak samo wygląda equity adrianno. myślenie i medytacja tutaj niestety nic nie pomoże bo system jest bardzo dobry ale do pełni szczęścia potrzeba nam jeszcze rynku w trendzie bocznym lub z wyrazistymi HH, HL itp co dość często sie zdarza

Darek_2000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Darek_2000 »

Leonardo
Popieram

Dla mnie wczorajszy dzień był nieocenioną lekcją psychologi tradingu. Zapisałem sobie w dzienniku całą sytuację jako przestrogę że nawet mając wiele lat doświadczenia na rynku mogę popełnić ten sam błąd co Wuza. Jak sam napisał nie zawiodła strategia tylko człowiek. Wiele razy Wuza w swoich postach podkreślał że dobry system to taki który ma żelazne zasady a jego skuteczność zależy tylko od tego czy tych zasad nie będę łamał. Jestem wdzięczny Wuza za to co robisz. Życzę Ci jak najlepiej. Sam wiele razy w bolesnych momentach sięgam do twoich sugestii że błędy były są będą a ja mam z tych błędów wyciągnąć wnioski.
Podkreślam - dla wszystkich nowicjuszy jest to praktyczna lekcja jak można się zdekoncentrować i jak ważny w tradingu jest element psychologii. Wielu o tym słyszało, wielu pisze a tu był praktyczny przypadek. Tomek z pewnością zapamięta tą lekcję i obym ja też ją zachował.

Tomek pozdrawiam i życzę samych sukcesów

ODPOWIEDZ