DayTrading: Czwartek 23.01.2014
Re: DayTrading: Czwartek 23.01.2014
Z czego w ogóle wynika twój kanał, bo nie bardzo to rozumiem?
"Widzimy zachęcające sygnały i pierwsze oznaki ożywienia gospodarczego w strefie euro, ale ożywienie to jest wciąż słabe i nierównomierne", powiedział Draghi w wywiadzie dla szwajcarskiego dziennika Neue Zürcher Zeitung. "Ogólnie rzecz ujmując, ryzyko niepowodzenia jest wielkie." PREZES EBC
-- Dodano: czw 23-01-2014, 19:19 --
-- Dodano: czw 23-01-2014, 19:19 --
Jego kanał wynika z tego ze zamiast rysować kanał ma maksimach, to on narysował go po mnimach, też tak czesto robiłem i dawało dobre efektyP3rkoz pisze:Z czego w ogóle wynika twój kanał, bo nie bardzo to rozumiem?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
W trendzie spadkowy łącze dwa pierwsze dołki. Góra to kopia. Gdzieś tak wyczytal i tak robię ale specem w tym nie jestemP3rkoz pisze:Z czego w ogóle wynika twój kanał, bo nie bardzo to rozumiem?

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
to ja zapytam gdzie zelazna zasada SLmuezzin pisze:Wypluj to, to może zabić portfel wuzy !Nowy123 pisze:na U J skosne jeszcze moze doprawia temat do 103
Jankesi testują moją cierpliwość. Spaliłem już pół paczki fajek mimo że rok temu rzuciłem palenie...
co ziekawsze z http://macronext.pl/pl/komentarze/czy-e ... iej-golebi
Wiemy jedynie, że ECB nie jest zbyt skłonny do uruchomienia kolejnej transzy tanich pożyczek w ramach LTRO.
Draghi, ale i także inni członkowie zarządu ECB, zwracali ostatnio uwagę, że sytuacja gospodarcza zaczyna się stabilizować, a nawet nie wykluczali rewizji w górę oczekiwań, co do jej odbicia w kolejnych kwartałach
stawki rynkowe wciąż faworyzują wspólną walutę, kosztem dolara. Jest to jednak w dużej mierze efekt spadającej nadpłynności w sektorze bankowym (wcześniejszych spłat pożyczek z LTRO, co miało miejsce w grudniu). Teoretycznie ECB powinien, zatem podjąć działania, które zwiększą wspomnianą płynność. Ale czy to zrobi?
tóra powinna doprowadzić do wzrostu w okolice 1,3680-1,3700 (to strefa oporu na bazie styczniowych maksimów). Dopiero tam można zastanawiać się nad tym, czy rynek nie spróbuje zbudować średnioterminowej fali spadkowej. Motorem dla niej będą oczekiwania związane z decyzją FED ws. QE3, jaką poznamy 30 stycznia. Zwłaszcza, gdyby zaczęły pojawiać się spekulacje, co do zwiększenia skali redukcji tego programu na kolejnych posiedzeniach (w kontekście danych makro za styczeń, jakie zaczną napływać w końcu miesiąca).
najgorzsze ze te artykułu to wszytko Rogal piszę....
Wiemy jedynie, że ECB nie jest zbyt skłonny do uruchomienia kolejnej transzy tanich pożyczek w ramach LTRO.
Draghi, ale i także inni członkowie zarządu ECB, zwracali ostatnio uwagę, że sytuacja gospodarcza zaczyna się stabilizować, a nawet nie wykluczali rewizji w górę oczekiwań, co do jej odbicia w kolejnych kwartałach
stawki rynkowe wciąż faworyzują wspólną walutę, kosztem dolara. Jest to jednak w dużej mierze efekt spadającej nadpłynności w sektorze bankowym (wcześniejszych spłat pożyczek z LTRO, co miało miejsce w grudniu). Teoretycznie ECB powinien, zatem podjąć działania, które zwiększą wspomnianą płynność. Ale czy to zrobi?
tóra powinna doprowadzić do wzrostu w okolice 1,3680-1,3700 (to strefa oporu na bazie styczniowych maksimów). Dopiero tam można zastanawiać się nad tym, czy rynek nie spróbuje zbudować średnioterminowej fali spadkowej. Motorem dla niej będą oczekiwania związane z decyzją FED ws. QE3, jaką poznamy 30 stycznia. Zwłaszcza, gdyby zaczęły pojawiać się spekulacje, co do zwiększenia skali redukcji tego programu na kolejnych posiedzeniach (w kontekście danych makro za styczeń, jakie zaczną napływać w końcu miesiąca).
najgorzsze ze te artykułu to wszytko Rogal piszę....

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
niesamowity jest ten edek dzisiaj z goldem , zaraz znowu zrobią psikusa
- krzychu3_1989
- Pasjonat
gdzie jest ten koleś co mówił że brać L na kangurze od tamtego czasu spadł pond 60 pipsów
- nielegalny
- Stały bywalec
Zamknęli bimbera i rynek szaleje... 
A tak na poważnie, jak w piątek pisałem, że spadki na edku to nic pewnego to jeden futrzasty jegomość straszył mnie lustrem, że niby jak Alicja jesteśmy po drugiej stronie (żart,żeby nie było spiny)

A tak na poważnie, jak w piątek pisałem, że spadki na edku to nic pewnego to jeden futrzasty jegomość straszył mnie lustrem, że niby jak Alicja jesteśmy po drugiej stronie (żart,żeby nie było spiny)
Na us.30 gram 2 lata i wiem że wchodzenie na "moich" sygnałach jest mocno przedwczesne.Nowy123 pisze:to ja zapytam gdzie zelazna zasada SLmuezzin pisze:Wypluj to, to może zabić portfel wuzy !Nowy123 pisze:na U J skosne jeszcze moze doprawia temat do 103
Jankesi testują moją cierpliwość. Spaliłem już pół paczki fajek mimo że rok temu rzuciłem palenie...
Lepiej grać M30 na który to okres mam ustawione wskaźniki. Jednak zlekceważyłem sobie H4 i to mnie słono kosztuje.
Głowna pozycja się trzyma ponieważ M30 generuje właśnie sygnał kupna. Cierpliwość... to podstawa.
Cierpliwości mi brakuje, teraz powinien brać L.
To trudny przeciwnik i Nowy123 wiesz o tym jak mało kto.
EDIT:
mały Doble Down na us.30 zobaczmy czy wybije te kilkanaście punktów.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2014, 18:48 przez muezzin, łącznie zmieniany 1 raz.
ale dzisiaj ponownie nad lustremnielegalny pisze:Zamknęli bimbera i rynek szaleje...