korekta może być do 1,6520 - 1,6470 przy jeździe up na 280pipek,ale ja bym w "S" się nie pchał, raczej czekał na koniec ewentualnej korekty i wtedy "L"grz3siek pisze:Stwierdziłem ze 130 pip w jedna stronę to dobra okazja do nawrotki, tym bardziej ze miałem L ale mizerne ;/
od 1.6565 mam tez s na kablu ;/
DayTrading: Środa 22.01.2014
Re: DayTrading: Środa 22.01.2014
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
- Matthew414
- Pasjonat
Też gram małymi stawkami i się nie wstydzę. Jak nie będe miał DD na poziomie 75% i linii kapitału wzrostowej ( a nie spadku pod kątem 45 stopni ) to za duże pozycje się nie biorę. Spokojnie poczekam, aż zdobędę doświadczenie.xPabloo pisze:to ja z mikro i nano lotami wysiadam

Jakie pozycje macie w podziale na sell i buy ? Ja zrobilem analizę i robię w 85% BUY. To jest dobrze czy źle ? jakoś nie potrafię swingować

pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

-
- Pasjonat
grz3siek- gdzie masz SL na kablu? myślę że 6600-6620 to dobry miejsce na SL, ja też mam eske ale troche niżej
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
To raczejźle że masz ciągle buy (zakłądając że były różne trendy na badanym okresie) ponieważ możesz zbyt mocno zbaczać na bycze nastroje i anwet gdy analiza wskazuje sell to szukasz arguentó za buy.Matthew414 pisze:Też gram małymi stawkami i się nie wstydzę. Jak nie będe miał DD na poziomie 75% i linii kapitału wzrostowej ( a nie spadku pod kątem 45 stopni ) to za duże pozycje się nie biorę. Spokojnie poczekam, aż zdobędę doświadczenie.xPabloo pisze:to ja z mikro i nano lotami wysiadam
Jakie pozycje macie w podziale na sell i buy ? Ja zrobilem analizę i robię w 85% BUY. To jest dobrze czy źle ? jakoś nie potrafię swingować
Pamietaj - trejder nie prognozuje - trejder gra!
Co do wielkosci pozycji - jesli amsz problemy z dyscypliną - a pewnie masz jak 95% graczy

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Przyjmuje ze 66 nie przejdzie, SL na 6605MaciejWLKP pisze:grz3siek- gdzie masz SL na kablu? myślę że 6600-6620 to dobry miejsce na SL, ja też mam eske ale troche niżej
Grzegorz
cos dla zarbiajacych w UK 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Matthew414
- Pasjonat
Max gram 0,5 a na indexach 0,1. Dopóki nie zaczne zarabiać nie zwiększam pozycji. Nie widzę sensu. Aktywnie już rok na rynku.yeahman pisze:To raczejźle że masz ciągle buy (zakłądając że były różne trendy na badanym okresie) ponieważ możesz zbyt mocno zbaczać na bycze nastroje i anwet gdy analiza wskazuje sell to szukasz arguentó za buy.Matthew414 pisze:Też gram małymi stawkami i się nie wstydzę. Jak nie będe miał DD na poziomie 75% i linii kapitału wzrostowej ( a nie spadku pod kątem 45 stopni ) to za duże pozycje się nie biorę. Spokojnie poczekam, aż zdobędę doświadczenie.xPabloo pisze:to ja z mikro i nano lotami wysiadam
Pamietaj - trejder nie prognozuje - trejder gra!
Co do wielkosci pozycji - jesli amsz problemy z dyscypliną - a pewnie masz jak 95% graczyTo duża pozycja realnej kasy jest naprawdę skutecznym przypominaczem. Na 1 locie czase mwejdzie się dla jaj, ale jak masz kliknąć 10 lotó to uwierz że głupie pomysły nie przychodzą do głowy
Sterowania wielkością pozycji juz nie omawjamy bo temat rzeka. Tylko tak ogólnikowo.

pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 

-
- Pasjonat
Nowy123-grasz na tym ustrojstwie? jakie masz spread? u mnie sie wacha w przedziale 20-30 pips teraz (mforex)
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
Ja rok tylko obserwowałem, potem 4 pity na minusie, potem 3 pity że wyżyć by sienie dało, a potem jest gitMatthew414 pisze:Max gram 0,5 a na indexach 0,1. Dopóki nie zaczne zarabiać nie zwiększam pozycji. Nie widzę sensu. Aktywnie już rok na rynku.Powoli do celu. Liczę że max za 5 lat zrezygnuje z etatu. Taki mam mały plan

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
MaciejWLKP pisze:Nowy123-grasz na tym ustrojstwie? jakie masz spread? u mnie sie wacha w przedziale 20-30 pips teraz (mforex)
u mnie w takich godzina 15 20 na lodyjskiej sesji schodzi nieraz ponizej 10 pipsa a w nie kiedy to 30 zahaczy podbnie jak USD TRY