Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Rozumiem, że przeliczenie zamknietych pozycji wg kursu zamkniecia(forex) będzie błędne, wbrew ustawie. Czy tak?
Tu jest problem, bo interpretacji rozliczania transakcji jest co najmniej kilka. Jak skłaniam sie jednak ku tej, by traktować je jako wymianę, a tę już ustawa każe rozliczać wg kursu z dnia poprzedniego. Większość klientów w ten sposób postępuje.ANGAWE pisze:Rozumiem, że przeliczenie zamknietych pozycji wg kursu zamkniecia(forex) będzie błędne, wbrew ustawie. Czy tak?
Na naszej stronie www jest obszerny artykuł na temat rozliczenia zysków i strat z rynku forex. Zachęcam do lektury.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Witam,
Mam takie pytanie wszędzie mogę znaleźć informacje, że minimum wpłaty jest 100 USD, a ile wynosi minimum wypłaty?, bo szukam i znaleźć nie mogę ;(
Mam takie pytanie wszędzie mogę znaleźć informacje, że minimum wpłaty jest 100 USD, a ile wynosi minimum wypłaty?, bo szukam i znaleźć nie mogę ;(
Nie możesz znaleźć, bo nie ma takiego limitu
. Możesz wycofać ile chcesz.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Niedawno na rachunku demo otworzyłlem 2 pozycje: sell eurtry oraz buy usdtry kierując się punktami swapowymi ze strony Dukascopy. Z tabeli wynika iż suma swapów wychodzi na >0, jednak w Position Raport okazało się, że jednak nie. Czy ktoś moze wyjasnić dlaczego?
Załaczam screen'y

Załaczam screen'y

Ostatnio zmieniony 02 lut 2014, 13:55 przez ANGAWE, łącznie zmieniany 5 razy.
Screen się nie załączył - możesz go dodać normalnie z poziomu forum. Stawki swap w Dukascopy najlepiej sprawdzać tutaj:
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... overnight/
Z tym, że trzeba się do tej tabeli przyzwyczaić (zwracaj uwagę na znaki -/+ i ostatecznie wartości wyrażone w walucie).
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... overnight/
Z tym, że trzeba się do tej tabeli przyzwyczaić (zwracaj uwagę na znaki -/+ i ostatecznie wartości wyrażone w walucie).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Wytłumaczenie masz w moim powyższym poście. Nie korzystaj z kalkulatora tylko z tabeli do której link dałem wyżej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Wg danych ze strony Dukascopy suma swap powina być >0 Dlaczego na otwartych pozycjach wyszło inaczej?
Trzeci raz wspominam, że nie powinieneś patrzeć na dane z kalkulatora ale na tabelę ze swapami, gdzie widać, że wszystko jest poprawnie naliczane.ANGAWE pisze:Wg danych ze strony Dukascopy suma swap powina być >0 Dlaczego na otwartych pozycjach wyszło inaczej?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu