DayTrading: Czwartek 16.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 sty 2014, 00:00

Wzrost
18
49%
Bez zmian
2
5%
Spadek
17
46%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 16.01.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.forexlive.com/blog/2014/01/1 ... o-do-more/

-- Dodano: czw 16-01-2014, 23:12 --

po sesji SP500 futy w dol :)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

rafmax pisze:
Bemowo1 pisze:
Marcin30 pisze:edek - potencjalny RGR na H1?
słabo to wygląda

od 1,3625 strefa podazy z h1... ;)
na Kolegi zdjęciu ten rgr słabo wygląda.

zerknąłem u mnie i to już lepiej widać

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

Nowy123 pisze:http://www.forexlive.com/blog/2014/01/1 ... o-do-more/

-- Dodano: czw 16-01-2014, 23:12 --

po sesji SP500 futy w dol :)
why?
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Ja na jutro plan mam taki : pozostać poza rynkiem.

W dniu dzisiejszym od rana miałem pozycie L z wygenerowanego w nocy sygnału kupna. Dzięki Bogu fajnie się zakończyła.
Natomiast moj system w dniu dzisiejszym wygenerował 6 sygnałów - wszystkie błędne. Tak czy inaczej mam filtr który informuje że sygnał należy zignorować ale sam fakt powstania 6 błędnych to jakaś masakra. Wniosek jeden - nie liczyłbym na sugerowanie się analizą techniczna grając DT czyli 1M lub 5M bo może się to źle skońćzyć. Wg mnie obecnie eur/usd jest pod mocnym wpływem dżilionów rzucanych z rękawa wiec może być sporo wypaczeń i anomalii.
To tyle ode mnie, ciekawe sesje są ostatnimi dniami (p@pieprz@ne w ch@j) przynajmniej coś się dzieje ale na takie coś to ja lubię patrzeć a nie grać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

kiwi 40 pipsow w setną sekundy tam i z powrotem :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

yeahman pisze: To tyle ode mnie, ciekawe sesje są ostatnimi dniami (p@pieprz@ne w ch@j) przynajmniej coś się dzieje ale na takie coś to ja lubię patrzeć a nie grać.
fajne masz na wykresie figurki: płomień, liść oraz lewe ucho ;) to jakieś nowe formacje w AT? ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

radeknl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: radeknl »

yeahman pisze:Ja na jutro plan mam taki : pozostać poza rynkiem.

W dniu dzisiejszym od rana miałem pozycie L z wygenerowanego w nocy sygnału kupna. Dzięki Bogu fajnie się zakończyła.
Natomiast moj system w dniu dzisiejszym wygenerował 6 sygnałów - wszystkie błędne. Tak czy inaczej mam filtr który informuje że sygnał należy zignorować ale sam fakt powstania 6 błędnych to jakaś masakra. Wniosek jeden - nie liczyłbym na sugerowanie się analizą techniczna grając DT czyli 1M lub 5M bo może się to źle skońćzyć. Wg mnie obecnie eur/usd jest pod mocnym wpływem dżilionów rzucanych z rękawa wiec może być sporo wypaczeń i anomalii.
To tyle ode mnie, ciekawe sesje są ostatnimi dniami (p@pieprz@ne w ch@j) przynajmniej coś się dzieje ale na takie coś to ja lubię patrzeć a nie grać.

Ładny Eliot. Która to fala ? :561:

dasiekk80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dasiekk80 »

yeahman pisze:Ja na jutro plan mam taki : pozostać poza rynkiem.

To jest to o czym pisalem wczesniej. Ostatnimi czasy wiekszosc AT mozna miedzy bajki wlozyc i pewnie podobny rezultat bylby gdyby malpa grala (oczywiscie nie chce obrazic tych ktorym akurat cos wyjdzie z ....fal i innych). Tak wiec na te ciezkie czasy - zakladajac duze ruchy na rynku ''strategia'' ktora ''opisalem'' wczesniej wydaje sie byc najbardziej rozsadna , a przynajmniej najbardziej dochodowa. No i udaje wykluczyc sie przypadki ze ''ktos cos powiedzial , I POSZLO INACZEJ NIZ MIALO ISC''

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Generalnie to 3 fundamentalne zasady AT to uwzględniają już WSZYSTKIE elementy co nas otaczają, dane, wydarzenia, konferencje, psychologie tłumu itd. - wygooglaj sobie na wiki te zasady :) Wiec ja się nie porwę na stwierdzeni że AT nie działa - owszem działa ale obecnie jest bardzo trudno wykonać poprawną analizę ponieważ jest mnóstwo mylących detali i łatwo się pomylić źle je interpretując. Zresztą pamiętaj że analiza techniczna to nie tylko rysowanie kresek po wykresie. To także a może przede wszystkim - analiza matematyczna, statystyka i wszechstronna analiza struktury. W uproszczeniu tylko graficznym zapisem jest taki RGR - ale on swoje podstawy zależności ma w statystyce matematycznej.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Zablokowany