bfx journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Re: bfx journal

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Nie wygląda to ciekawie, w sumie w tym tygodniu jestem na -5. Jutro bardzo ostrożnie..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj dwie straty. Chyba odpuszczę grę na telefonie w pracy bo umykają mi często ważne szczegóły.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

bfx pisze:Dzisiaj dwie straty. Chyba odpuszczę grę na telefonie w pracy bo umykają mi często ważne szczegóły.

BFx tak patrzę na ten twój ostatni screen i ... powiem ci, że przy dobrym gridzie byłbyś własnie zarobiony. Aż musze wszystkie twoje screeny przeanalizowac. Moze to będzie kolejna maszynka do zarabiania pieniędzy. :shock: Ale jaja.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze: BFx tak patrzę na ten twój ostatni screen i ... powiem ci, że przy dobrym gridzie byłbyś własnie zarobiony. Aż musze wszystkie twoje screeny przeanalizowac. Moze to będzie kolejna maszynka do zarabiania pieniędzy. :shock: Ale jaja.
Nie wiem co zobaczyłeś ale to co gram teraz gram od niedawna. Cały czas się uczę i mój trading się zmienia. Jak masz jakieś pomysły to dawaj, może nie potrzebnie się tak męczę :D Mi dzisiaj przyszło do głowy że powinienem odseparowac gre na sesji londyjskiej od amerykanskiej. Czy mi się wydaje czy jedni robią swoje a drudzy swoje?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Obrazek

Ja to bym widział ciut inaczej. W pierwszym pomarańczowym prostokącie w tej strefie miałbym rozłożonego grida w dół. Po tej białej świecy z długim dolnym knotem. Pewnie weszłaby tylko jedna pozycja. Ale byłby zysk. Oczywiście obstawiłbym longa.

Drugi pomarańczowy prostokąt to jak dla mnie grid pod przyszłe wzrosty. pewnie zmiesciłbym tutaj z trzy zlecenie od 0,2 poprze 0,4 do 0,7 lota. Ale najlepsza jest ta trzecia sytuacja. Tam byłyby już większe pieniądze i piramida w granicach nawet 5 pozycji (0,2-0,4-0,7-1-1,4 lota).

Tylko teraz zauważyłem, że to M15 a ja robie trade na M5 :roll:

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze:

Ja to bym widział ciut inaczej. W pierwszym pomarańczowym prostokącie w tej strefie miałbym rozłożonego grida w dół. Po tej białej świecy z długim dolnym knotem. Pewnie weszłaby tylko jedna pozycja. Ale byłby zysk. Oczywiście obstawiłbym longa.

Drugi pomarańczowy prostokąt to jak dla mnie grid pod przyszłe wzrosty. pewnie zmiesciłbym tutaj z trzy zlecenie od 0,2 poprze 0,4 do 0,7 lota. Ale najlepsza jest ta trzecia sytuacja. Tam byłyby już większe pieniądze i piramida w granicach nawet 5 pozycji (0,2-0,4-0,7-1-1,4 lota).

W tej sytuacji wyszedłbym na tym dobrze. Ale co jeśli poleciało by w złą stronę? Kiedy zamknąłbyś te pozycje? Nie próbowałem jeszcze gridu, pobawie się na demo :)

EDIT:
Coś takiego?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

bfx pisze:
Adrianoforex pisze:

W tej sytuacji wyszedłbym na tym dobrze. Ale co jeśli poleciało by w złą stronę? Kiedy zamknąłbyś te pozycje? Nie próbowałem jeszcze gridu, pobawie się na demo :)

W przyszłym tygodniu jak już będę po tych wszystkich pogrzebach i złapę czas to możemy zrobić live trading. Wybierzesz jakąś parę, pary i pobawimy się. Na bieżąco będę uzasadniał co i dlaczego. Ale zainspirowałeś mnie tym wykresem na M15

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Adrianoforex pisze: W przyszłym tygodniu jak już będę po tych wszystkich pogrzebach i złapę czas to możemy zrobić live trading. Wybierzesz jakąś parę, pary i pobawimy się. Na bieżąco będę uzasadniał co i dlaczego. Ale zainspirowałeś mnie tym wykresem na M15
Dzięki! Fajnie. Chociaż nie wiem na czym bedzie polegał ten live trading :) Na pewno to będzie edek, obserwuje jeszcze usdchf ale na nim nie gram.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

bfx pisze:
Adrianoforex pisze: W przyszłym tygodniu jak już będę po tych wszystkich pogrzebach i złapę czas to możemy zrobić live trading. Wybierzesz jakąś parę, pary i pobawimy się. Na bieżąco będę uzasadniał co i dlaczego. Ale zainspirowałeś mnie tym wykresem na M15
Dzięki! Fajnie. Chociaż nie wiem na czym bedzie polegał ten live trading :) Na pewno to będzie edek, obserwuje jeszcze usdchf ale na nim nie gram.

Jak będzie się gdzieś klarowała sytuacja na tych parach to wcześniej pisałbym kiedy zacząłbym zakupy a potem ustawił TP i zobaczymy. :mrgreen:

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Ok. Czyli sobie popiszemy :) Nie mogę się doczekac. Spadam do łóżka. Hej

ODPOWIEDZ