DayTrading: Środa 15.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 sty 2014, 00:00

Wzrost
15
35%
Bez zmian
2
5%
Spadek
26
60%

Liczba głosów: 43

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 15.01.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

rafmax pisze:
Nowy123 pisze:[quote="rafmuote="krinvest"]którys tydzień z rzędu już te spadki na SP500 Wróżycie a moje Lki dalej maja sie ponad średnią krajową :D
ktoryś dzien? jeden tu na forum to juz ponad rok krzyczy ze zwałka tuz tuz, ze dywergencje, ze to tylko podciaganko itp. i łapie "szczyty" non stop w mniemaniu ze złapał top topów :) ... . az sie czytac nie chce :roll:
nie bede pisał który to delikwent bo przerabiałem juz to w tamtym roku z nim i nie mam ochotu znowu tego robic.

do tego osobnika: czas i rynek nas zweryfikował.

to nie czytaj tyle razy sie pisalo o korektach i nastepywaly ile razy zyski sie kasowalo tego to juz nie napiszesz[/quote]

haha, uderz w stół... :)[/quote]

bo jesli cos piszesz to pisz jak bylo a nie wymyslaj bzdur

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

rafmax pisze:
krinvest pisze:którys tydzień z rzędu już te spadki na SP500 Wróżycie a moje Lki dalej maja sie ponad średnią krajową :D
ktoryś dzien? jeden tu na forum to juz ponad rok krzyczy ze zwałka tuz tuz, ze dywergencje, ze to tylko podciaganko itp. i łapie "szczyty" non stop w mniemaniu ze złapał top topów :) ... . az sie czytac nie chce :roll:
nie bede pisał który to delikwent bo przerabiałem juz to w tamtym roku z nim i nie mam ochotu znowu tego robic.

Tego to nie wiem , nie rozliczam nikogo z jego trejdów , pisałem o tych Lkach juz wcześniej takżke każdy mógł swoje urwać z tego , dużego pola do popisu juz nie bedą mieli , ale i tak jestem pewny , że SP500 , WIG20 jeszcze zaskoczą nie jednego.
Problem tutaj raczej wynika z tego , że mało kto jest obeznany z giełdą papierów , a tam schematy działają zupełnie inaczej niż na walutach, wiec maja prawo sie mylić. Do tego graja sporo wiecej razy dziennie. Ja jednak podchodze z pokorą do "wskazówek" i jak coś proponuje , to tylko dlatego , że moja pewność odnośnie tego jest 9/10 i wszyscy z którymi sie wymieniam na PW pozpozycjami mogą to potwiedzić . takie rzucanie , a może tak , a może tak , a może inaczej mnie nie satysfakcjonuje. :564:

W gruncie rzeczy i tak zacieram ręce powoli pod zjazd na SP500 , który dosłownie mi sie śni, a Lki pakuje tylko wtedy kiedy są oczywiste. :mrgreen:
jak SP500 Pęknie to wybuch będzie słychać wszędzie :D

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

nowy123,
wez nie wymyslaj. dobrze obaj wiemy jak było. dobrze wiesz co pisałes juz rok temu. jak chcesz to ci moge odswiezyc pamiec.

miej honor i sie chociaz przyznaj, pomylic sie kazdy moze.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

z serii "Świat jest Matematyczny" :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zakopiec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zakopiec »

Bemowo1 pisze:
przed chwilą urodziły sie nowe techniczne uwarunkowania.

Eliotowcy zrozumieją to zdjęcie i dopiszą sobie brakujące elementy układanki
Eliotkiem nie jestem, ale moje analizy również potwierdzają dalsze wzrosty.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

krinvest pisze:
rafmax pisze:
krinvest pisze:którys tydzień z rzędu już te spadki na SP500 Wróżycie a moje Lki dalej maja sie ponad średnią krajową :D

Tego to nie wiem , nie rozliczam nikogo z jego trejdów , pisałem o tych Lkach juz wcześniej takżke każdy mógł swoje urwać z tego , dużego pola do popisu juz nie bedą mieli , ale i tak jestem pewny , że SP500 , WIG20 jeszcze zaskoczą nie jednego.
Problem tutaj raczej wynika z tego , że mało kto jest obeznany z giełdą papierów , a tam schematy działają zupełnie inaczej niż na walutach, wiec maja prawo sie mylić. Do tego graja sporo wiecej razy dziennie. Ja jednak podchodze z pokorą do "wskazówek" i jak coś proponuje , to tylko dlatego , że moja pewność odnośnie tego jest 9/10 i wszyscy z którymi sie wymieniam na PW pozpozycjami mogą to potwiedzić . takie rzucanie , a może tak , a może tak , a może inaczej mnie nie satysfakcjonuje. :564:

W gruncie rzeczy i tak zacieram ręce powoli pod zjazd na SP500 , który dosłownie mi sie śni, a Lki pakuje tylko wtedy kiedy są oczywiste. :mrgreen:
jak SP500 Pęknie to wybuch będzie słychać wszędzie :D

spoko tu nikt nie neguje ale jesli cos sie pisz to niech pisz zgodnie z prawda a nie piesz bzdur bo nie raz sie tu pisalo o korekta i sie sprawdzaly jak w dym :wink:

a na tluste S to jak tu nie raz pisalem to 3 -4 kwartal koniec dodruku i wykonczenie 5 duzej fali :)

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

handlare pisze:
Bemowo1 pisze:
przed chwilą urodziły sie nowe techniczne uwarunkowania.

Eliotowcy zrozumieją to zdjęcie i dopiszą sobie brakujące elementy układanki
Mógłbyś rozwinąć myśl? Nie jestem Elliotowcem, ale chętnie skonfrontowałbym To ze swoją koncepcją.

Pozdrawiam.
Na dziennym liniowym mamy klin zwężający się - jest to układ kontynuacji trendu

target dla oandian kosmiczny - taki jak zalączyłem na zdjęciu

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nowy123 pisze:

spoko tu nikt nie neguje ale jesli cos sie pisz to niech pisz zgodnie z prawda a nie piesz bzdur bo nie raz sie tu pisalo o korekta i sie sprawdzaly jak w dym :wink:

a na tluste S to jak tu nie raz pisalem to 3 -4 kwartal koniec dodruku i wykonczenie 5 duzej fali :)
a ja tam nie wiem co wy macie miedzy sobą za problemy , to nie moja broszka , wyjasnijcie sobie na PW , dajcie po buziaku i znowu będzie wesoło :mrgreen: , napisałem jaki mam stosunek do tego w poście wcześniej. Wy gracie po kilka , kilkanascie razy i możliwych schematów dziennie. Ja gram raz. Nie znaczy to przeciez , że nie zdąrzysz odwrócić pozycji jeżeli sie pomylisz i zyskac na tym nawet.

Prawda z SP500 jest taka , że jeżeli sie nie trafi z Lką to od miesiecy wystarczy postępowac tak samo - zwyczajnie poczekać. Jeżeli sie gra pod korekty w takim wyraźnym trendzie wzrostowym na papierach , to trzeba sie liczyć z tym , że jak nie masz wyraźnych sygnałów to bedziesz dostawał po lapach. Na walutach trendy trwaja po kilka max kilkanaście tygodni , na papierach to może trwac i 5 lat i trzeba brać to jako pierwsze przykazanie przy grze na indeksach.

Nowy123 pisze:

Tłuste S nie wiem gdzie widzisz zasięg , ale u mnie to będzie 300 pipsów +50-70 dorzuci psychologia tłumu :D
Generalnie interwał MN pokazuje jak to będzie sieodbywało szybko , 3 dni nie spojrzysz i ominie Cie cała korekta :D

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

krinvest pisze:
Nowy123 pisze:

a ja tam nie wiem co wy macie miedzy sobą za problemy , to nie moja broszka , wyjasnijcie sobie na PW , dajcie po buziaku i znowu będzie wesoło :mrgreen: , napisałem jaki mam stosunek do tego w poście wcześniej. Wy gracie po kilka , kilkanascie razy i możliwych schematów dziennie. Ja gram raz. Nie znaczy to przeciez , że nie zdąrzysz odwrócić pozycji jeżeli sie pomylisz i zyskac na tym nawet.

Prawda z SP500 jest taka , że jeżeli sie nie trafi z Lką to od miesiecy wystarczy postępowac tak samo - zwyczajnie poczekać. Jeżeli sie gra pod korekty w takim wyraźnym trendzie wzrostowym na papierach , to trzeba sie liczyć z tym , że jak nie masz wyraźnych sygnałów to bedziesz dostawał po lapach. Na walutach trendy trwaja po kilka max kilkanaście tygodni , na papierach to może trwac i 5 lat i trzeba brać to jako pierwsze przykazanie przy grze na indeksach.

Nowy123 pisze:

Tłuste S nie wiem gdzie widzisz zasięg , ale u mnie to będzie 300 pipsów +50-70 dorzuci psychologia tłumu :D
Generalnie interwał MN pokazuje jak to będzie sieodbywało szybko , 3 dni nie spojrzysz i ominie Cie cała korekta :D

ja nie mowie o takiej korekcie ale o zmienie trendu przynajmniej w sredni termin bo taka korekta jak piszesz to goldmany juz wieszcza :))) teraz z tych poziomow

a tluste S to sie trzeba zastanowic gdzie widz sie zakonczenie 5 tki :) 1900 czy 2000 :) czy 2100 i wtedy to minim 20 30 % zjazdu :)

na razie 1850 jak zaczarowane bo na tej wieszczonej teraz to trzeba bedzie L szukac po zamknieciu S na ten ruch na piatke

-- Dodano: śr 15-01-2014, 23:01 --

http://www.dailyfx.com/technical_analys ... 000Mum4AAC

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

dajcie jakiegoś brokera sensownego mikrolotami ktory przyjmuje płatność karta tak zeby mi zaksięgowali pieniażki max do 00 ?? chciałem coś wypróbować a nie chce sobie robić syfu na mtraderze i tam najmniejsza pozycja to 0.1 a szkoda mi w razie czego kasy.

Zablokowany