Masz skłoność do ryzykowania dużych strat?psxor pisze:Niestety maly cos kolo 0.5% przy pozycjach akurat w tym wypadku 0.50 lota, bo mam bardzo duze depo a gram tak ze jak by mnie przypadkiem przewiozlo to na pewno mi depo nie wybije.cajto pisze:Ile procent depo stanowi zysk z tych 200P?psxor pisze:Forum sie pieprzy od wczoraj, pozamykalem na 1.3560 drabinke esek na edku, znowu ponad 200 pipsow wpadlo laczniena kablu dobralem po 1.6490 ostatnia 3 eske w drabince i czekam na zjazd z 3 eskami 1.6440, 1.6460 i 1.6490, edka bede chwytal znowu drabinke od 1.3600-20 w gore, zobacze jak to bedzie wygladalo ew. Jak przebije 1.3550 to wtedy wejde
DayTrading: Czwartek 09.01.2014
Re: DayTrading: Czwartek 09.01.2014
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Sle stosuje tylko jak nie jestem pewien pary w 80%, jak jestem pewien to nie uzywam SLi i dosredniam. Am bardzo duze depo i stosuje odpowiednio male pozycje do mojego depo, co daje mi wiele mozliwosci, jeszcze nigdy sie nie wyzerowalem, ale bywalo tak ze pozycja wisiala mi np. 6 miesiecy zanim sie wrocila i zarobila na siebie albo odrobila swap
Hardcore jak dla mnie ale skoro działa to czemu nie 
Posadziłem sell na eur/usd z 3592 jak pisałem wcześniej i wlecze się jak flaki z olejem

Posadziłem sell na eur/usd z 3592 jak pisałem wcześniej i wlecze się jak flaki z olejem
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
Gdzie masz TP?yeahman pisze:Hardcore jak dla mnie ale skoro działa to czemu nie
napewno 20 pipsów czyli 1.3572 

-Przepraszam, czy ma Pani rozmienić 200 zł? - Nie!, - To poproszę jedną gumę balonową 

yareck1 pisze:napewno 20 pipsów czyli 1.3572

U mnie w systemie zawsze TP 20 pipsów.Bemowo1 pisze:Gdzie masz TP?yeahman pisze:Hardcore jak dla mnie ale skoro działa to czemu nie
Chcoaz msuze porobić testy bo chce zmodyfikować to troszkę. zamiast np 5 lotów dać 5x1 lot i 4 loty TP 20 a 1 lot 42pipsy bo tyle wychodzi i z optymalizacji danych plynących z moich sygnałów. Ale na razie brak czasu żeby to policzyć

na czym jest oparty system, jeżeli można zapytać? co Cię skłania do zajęcia pozycji? rozumiem że jest to system ręczny...yeahman pisze:U mnie w systemie zawsze TP 20 pipsów.Bemowo1 pisze:Gdzie masz TP?yeahman pisze:Hardcore jak dla mnie ale skoro działa to czemu nie
Chcoaz msuze porobić testy bo chce zmodyfikować to troszkę. zamiast np 5 lotów dać 5x1 lot i 4 loty TP 20 a 1 lot 42 bo tyle wychodzi i z optymalizacji danych plynących z moich sygnałów. Ale na razie brak czasu
-Przepraszam, czy ma Pani rozmienić 200 zł? - Nie!, - To poproszę jedną gumę balonową 

Jutro ważne dane o 14:30 z rynku pracy w USA jeśli nie pokonają wsaprcie 1,3540-50 to prawdopodobnie poleci w stronę słońca czyli pierwszy opór 1,3650, a docelowo 1,37... rynek zweryfikuje :]
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
Mediana co za tym idzie price action równierz i średnie kroczace. MEdiana wykorzystywana jest nie z AP ale z wszechstronnej analizy struktury. Obecnie jest manual ale myślę o robocie - jednak z tym nie miałem jeszcze doświdczenia i nei wiem jak sie za to zabracyareck1 pisze:na czym jest oparty system, jeżeli można zapytać? co Cię skłania do zajęcia pozycji? rozumiem że jest to system ręczny...
Ostatnio zmieniony 09 sty 2014, 20:26 przez yeahman, łącznie zmieniany 1 raz.