Platforma nie wymagająca włączonego kompa.

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Platforma nie wymagająca włączonego kompa.

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Witam.

Czy istnieje jakaś darmowa platforma z notowaniami głównych par walutowych (+np. jakieśfuturesy na SP500), która działa w ten sposób, że nie potrzebuje do swego działania odpalonego kompa.

Najlepiej żeby było to jakies mt4 odpalone na jakimś zewnętrznym serwerze, w którym to mógłbym sobie postawić alerty cenowe SMS i po przekroczeniu których dopiero włączał bym mt4na swoim kompie i zajmował odpowiednią pozycję.

Taki byłby ideał, ale wątpie że ktoś coś takiego oferuje, więc zadowololiłbym się czymkolwiek np. jakąs przegladarkową paltformą oferująca główne pary walutowe wraz z alertami sms (byle by nie miały 15 min opóźnienia).

Czy ktoś spotkał sie z czyms takim ?.

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Re: Platforma nie wymagająca włączonego kompa.

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

Zainstaluj sobie Plus500. Dawno nie zaglądałem, ale tam można był ustawiać sobie alerty cenowe i powiadamianie sms. Nie wymagało włączonej platformy, ale nie wiem czy to jeszcze aktualne. Może to być konto rzeczywiste, na start dostaniesz coś koło 50 czy 75zł.
Inne rozwiązanie to vps.
Poza tym platforma mt4 może przecież działać na smartfonach.

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

drendriu pisze:Witam.

Czy istnieje jakaś darmowa platforma z notowaniami głównych par walutowych (+np. jakieśfuturesy na SP500), która działa w ten sposób, że nie potrzebuje do swego działania odpalonego kompa.

Najlepiej żeby było to jakies mt4 odpalone na jakimś zewnętrznym serwerze, w którym to mógłbym sobie postawić alerty cenowe SMS i po przekroczeniu których dopiero włączał bym mt4na swoim kompie i zajmował odpowiednią pozycję.

Taki byłby ideał, ale wątpie że ktoś coś takiego oferuje, więc zadowololiłbym się czymkolwiek np. jakąs przegladarkową paltformą oferująca główne pary walutowe wraz z alertami sms (byle by nie miały 15 min opóźnienia).

Czy ktoś spotkał sie z czyms takim ?.
Witam,

Nasza zaawansowana platforma SimpleTrader oferuje alerty cenowe SMS.

Po zalogowaniu się do naszego systemu trzeba wejść na stronę Price Feed SMS https://www.simpletrader.net/toolbox/pricefeed i ustawić alert.

Przypominam również, że SimpleTrader to jedna z najlepszych platform do kopiowania zleceń, 1 master/1 slave jest całkowicie za darmo, zapraszam do zapoznania się z nasza bogatą ofertą.

Rejestracja konta: https://www.simpletrader.net/auth.php?do=register
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

DanielFX pisze:Po zalogowaniu się do naszego systemu trzeba wejść na stronę Price Feed SMS https://www.simpletrader.net/toolbox/pricefeed i ustawić alert.
Niestety alerty na tej platformie sa płatne ....

Obrazek

Chyba pójde w opcję darmowych alertów ze smartfona. A te alerty na Plus500 były za free, czy tez trzba było za nie płacić ?.

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

drendriu pisze: Chyba pójde w opcję darmowych alertów ze smartfona. A te alerty na Plus500 były za free, czy tez trzba było za nie płacić ?.
Były całkowicie free. Zakładało się konto rzeczywiste, ale nie trzeba było wysyłać żadnych dokumentów, konto po prostu nie było zweryfikowane. Ale z platformy można korzystać. Trzeba było chyba zweryfikować numer telefonu, a potem można było na niego ustawić alerty.

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

drendriu pisze:
DanielFX pisze:Po zalogowaniu się do naszego systemu trzeba wejść na stronę Price Feed SMS https://www.simpletrader.net/toolbox/pricefeed i ustawić alert.
Niestety alerty na tej platformie sa płatne ....

Obrazek

Chyba pójde w opcję darmowych alertów ze smartfona. A te alerty na Plus500 były za free, czy tez trzba było za nie płacić ?.
Tak są płatne, ponieważ korzystamy z infrastruktury, za która również musimy płacić. Przynajmniej masz pewność dostarczenia SMS'ów (masz dostęp do dokładny logów dostarczenia wiadomości SMS w panelu jak i całą historię SMSów), z tego systemu korzysta już wiele osób. Dopiero niedawno go dodaliśmy, ponieważ nasi klienci tego potrzebowali.
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

https://www.ig.com/uk/demo-application
Zakładasz demo na fikcyjnego emaila z np. 10minutemail.com
Wchodzisz potem w ustawienia konta (Account)->Settings->Personal details
Ustawiasz numer swojego telefonu komórkowego w formacie +48xxxxxxxxx (mam nadzieję że będzie działać ze wszystkimi polskimi operatorami, daj znać bo nigdy nie testowałem z PL)
I możesz potem na dowolnym instrumencie ustawiać Price Alert jak i Indicator Alert (czyli jak jakiś wskaźnik da oczekiwany sygnał)
Konto demo działa przez 2 tyg i można je zakładać na następne emaile.
Dodatkowo masz w tym opcje binarne wszelkiego typu co jest rzadkością w demo kontach. Oprócz tego możesz stworzyć subkonta i w ich ramach mieć konto z MT4.
Możesz też założyć reala żeby nie otwierać kont co po chwilę (nie ma minimalnej wpłaty, nie musisz też wpłacać depozytu, przynajmniej tak kiedyś było)
Mam nadzieję że pomogłem :)
Pozdro
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:https://www.ig.com/uk/demo-application
Mam nadzieję że pomogłem :)
Pozdro
Chyba to będzie najtańsze rozwiązanie :). Dzięki wielkie.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

daromanchester pisze:(mam nadzieję że będzie działać ze wszystkimi polskimi operatorami, daj znać bo nigdy nie testowałem z PL)
Dzisiaj przyszedł mi SMS (heyah) z pierwszym powiadomieniem (konto demo). Dla sieci Heyah działa.
Pierwsza próba założenia konta real nie wyszła -zadzwonił do mnie angol i zaczął napierdzielac po angielskU. Niestety nie za bardzo się z nim dogadałem i weryfiakcja niestety nie przeszła. Chyba zostane na kontach demo, skoro powiadomienia SMS działąją.

ODPOWIEDZ