Mecalux

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
beyond

Re: Mecalux

Nieprzeczytany post autor: beyond »

cajto pisze: Nieważne, czy będzie to jakiś oscylator, średnia, PA, czy coś innego, ważne, żebyś dzięki temu był bardziej pewien jednej wersji niż drugiej, oczywiście z odzwierciedleniem % w wyniku.
Czyli szukasz potwierdzenia, co zmniejsza Twój zysk i zwiększa ryzyko. Najwięcej zarabia się na niepewnych sytuacjach, a na pewno nie szukając potwierdzeń.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

beyond pisze:
cajto pisze: Nieważne, czy będzie to jakiś oscylator, średnia, PA, czy coś innego, ważne, żebyś dzięki temu był bardziej pewien jednej wersji niż drugiej, oczywiście z odzwierciedleniem % w wyniku.
Czyli szukasz potwierdzenia, co zmniejsza Twój zysk i zwiększa ryzyko. Najwięcej zarabia się na niepewnych sytuacjach, a na pewno nie szukając potwierdzeń.

:shock: :shock: :shock: :shock: Chyba najbardziej się traci w takich sytuacjach, ale zawsze mogę się mylić.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

beyond

Adrianoforex pisze: :shock: :shock: :shock: :shock: Chyba najbardziej się traci w takich sytuacjach, ale zawsze mogę się mylić.
Może źle to ująłem - nie chodzi o strzelanie w ciemno, ale unikanie szukania potwierdzeń czy to w świecach, czy to w przebiciu czegoś, bo zanim potwierdzenie się utworzy, cena odleci i zwiększa naszego Stop Lossa.

Awatar użytkownika
Trader1
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Trader1 »

beyond pisze:
Adrianoforex pisze: :shock: :shock: :shock: :shock: Chyba najbardziej się traci w takich sytuacjach, ale zawsze mogę się mylić.
Może źle to ująłem - nie chodzi o strzelanie w ciemno, ale unikanie szukania potwierdzeń czy to w świecach, czy to w przebiciu czegoś, bo zanim potwierdzenie się utworzy, cena odleci i zwiększa naszego Stop Lossa.

Tu bym sie zgodzil jezlei wejdziesz bez potwierdzenia to nawet jezeli przebija dany poziom i nie beda chieli pojsc tak jak my bysmy chcieli to i tak dadza nam wyjsc przynajmniej na zero .. Tak ja uwazam.

Edit: oczywiscie jezeli wejdziesz stosunkowo nisko na wyznaczonym poziomie.

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Adrianoforex pisze:
beyond pisze:

:shock: :shock: :shock: :shock: Chyba najbardziej się traci w takich sytuacjach, ale zawsze mogę się mylić.
Rzadko zgadzam się z Adrianoforex, ale tutaj w 100% przyznaję mu rację.
Co do postu Beyond - dla mnie to farmazon dnia.

Do autora - sam popatrz, pograj, pomyśl i oceń.

beyond

cajto pisze: Co do postu Beyond - dla mnie to farmazon dnia.
A co przemawia na Twoją korzyść? Ja testowałem to zagadnienie statystycznie i poza zwiększeniem SL potwierdzenia nie dają żadnej przewagi. Oczywiście jestem otwarty na nowe badania, także chętnie się dowiem, jakie potwierdzenie jednak dają przewagę.
Trader1 pisze:Tu bym sie zgodzil jezlei wejdziesz bez potwierdzenia to nawet jezeli przebija dany poziom i nie beda chieli pojsc tak jak my bysmy chcieli to i tak dadza nam wyjsc przynajmniej na zero .. Tak ja uwazam.
Dokładnie tak jest - jeśli mają przebić poziom, to go przebiją a często nasze ryzyko jest małe albo w ogóle możemy przejść na BE.

Każdy niech robi jak uważa, ja sygnalizuje tylko taki problem, ktoś ma inne zdanie (choć nie potrafi tego kulturalnie wyrazić) - w porządku.
cajto pisze:Do autora - sam popatrz, pograj, pomyśl i oceń.
Dokładnie, to jest dobry pomysł.

Mecalux
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mecalux »

Tak więc widzę 3 ciekawe poziomy sup/res. Zaznaczyłem je czerwonymi poziomymi liniami. I poziom to 1.3620, II poziom 1,3520, III poziom to przedział 1,3440 - 1,3460.
I poziom. Jestem zniesmaczony brakiem reakcji na 1,3620...zwale to na karb konca tygodnia...co prawda reakcja była ale stanowczo za mała.
II poziom ok 1,3520 zagram małego longa albo zrealizuje target z shorta jeśli takiego zagram.
III poziom. Tam definitywnie koncze z ewentualnymi shortami i strzelam wiekszego longa.

Jeśli wskoczą z powrotem do niebieskiego kanału to będzie oznaczać dla mnie koniec z szortami i powrót do longów.
Szorta bedę grał w okolicach 1,3690 a także na odbicie od niebieskiej linii kanału. Możliwe jest takze wykształcenie prawego ramienia i zwrot na południe przez RGR po przecięciu linii szyi.

To taki ogólny plan na przyszły tydzien i rzeczy na które zamierzam patrzeć. Jednak wszystko będzie zależało o kształtu świec i wtedy podejmę ostateczną decyzję.
Mam spory kłopot jak reagować na poziom 1,3620, który teraz powinien być oporem. Sporo tez zależy co zrobi Londyn w poniedzialek rano.

Generalnie spadki odbywają sie troche za szybko więc chyba pora na wychłodzenie oscylatorow i jakiś odpoczynek.

Jeśli macie koledzy jakieś pomysły na przyszły tydzien na EU to bardzo proszę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mecalux
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mecalux »

Stawiam, że przejdą przez poziom 1.3620

Argumenty za przebiciem poziomu 1,3620 to LC
Argumenty przeciw to fibo (nie ma go na rysunku)

Oczekujący buy na poziomie 1,3603 (PDS)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

beyond

Mecalux pisze:Stawiam, że przejdą przez poziom 1.3620

Cokolwiek tam widzisz, kupowanie pod oporem zawsze jest złym pomysłem.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Mecalux pisze:Stawiam, że przejdą przez poziom 1.3620

Co to LC?

ODPOWIEDZ