Telewizja biznesowa
Telewizja biznesowa
Lubiłem oglądać TVN CNBC - lubiłem, bo od tego roku już jej nie ma. Stworzono klon TVN24 zwany TVN24 Biznes i Świat (czyli BiŚ), mnie bardziej pasuje TVN24 bis. Krótko mówiąc - jestem rozczarowany. Jak na razie niewiele różni się od TVN24, biznesu jak na lekarstwo. Macie też takie wrażenie?
-
- Maniak
Re: Telewizja biznesowa
Aroon pisze:Lubiłem oglądać TVN CNBC - lubiłem, bo od tego roku już jej nie ma. Stworzono klon TVN24 zwany TVN24 Biznes i Świat (czyli BiŚ), mnie bardziej pasuje TVN24 bis. Krótko mówiąc - jestem rozczarowany. Jak na razie niewiele różni się od TVN24, biznesu jak na lekarstwo. Macie też takie wrażenie?
Niestety tak. Dziwnie zachowali się właściciele ITI. Oszczędności warto było poszukać gdzie indziej. Z czasem poziom merytoryczny wzrósłby do wyższego poziomu.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
U nas się przyjęło, że wszystko musi przynosić zysk. Wprawdzie oglądalność programów biznesowych jest niewielka - nie jesteśmy przecież potęgą gospodarczą - jednak czasami warto w jednym miejscu dokładać, żeby gdzie indziej czerpać profity. Ciekawe, czy takie kanały jak TVN Meteo czy TVN Style przynoszą zysk.Dziwnie zachowali się właściciele ITI. Oszczędności warto było poszukać gdzie indziej. Z czasem poziom merytoryczny wzrósłby do wyższego poziomu.
Jak dla mnie, prestiż grupy TVN upadł - i to bardzo

-
- Maniak
Aroon pisze:U nas się przyjęło, że wszystko musi przynosić zysk. Wprawdzie oglądalność programów biznesowych jest niewielka - nie jesteśmy przecież potęgą gospodarczą - jednak czasami warto w jednym miejscu dokładać, żeby gdzie indziej czerpać profity. Ciekawe, czy takie kanały jak TVN Meteo czy TVN Style przynoszą zysk.Dziwnie zachowali się właściciele ITI. Oszczędności warto było poszukać gdzie indziej. Z czasem poziom merytoryczny wzrósłby do wyższego poziomu.
Jak dla mnie, prestiż grupy TVN upadł - i to bardzo
Czy ja wiem czy niewielka. Może warto było jednak dostosować odpowiednio koszty. Zabił ich pewnie kryzys finansowy, który przez ostatnie lata przetoczył sie po rynkach. Reklamodawcy siedli, spółki również. Więc trzeba było ciąć pensje i koszty w studiu a nie zwijać program.
A czy Blajer został ?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
Został - dla przedsiębiorców jego program jest OK.rh-fx pisze:A czy Blajer został ?
-
- Maniak
Aroon pisze:Został - dla przedsiębiorców jego program jest OK.rh-fx pisze:A czy Blajer został ?
Blajer zapraszał do programu ekspertów, prawników praktyków. Sporo można było się dowiedzieć, nauczyć. Dlatego twierdzę, że TVN zrobił kosztowny błąd. Ale to oni sa decyzyjni.
Wystarczy, że grupa ITI z TVN na czele przestaliby kłamać i pewnie ich wyniki finansowe by się poprawiły. Ale wolą wspierać POprawność polityczną i brnąć w kłamstwa, oszczerstwa, i rynsztok polityczny - są prywatną firmą (szkoda, że tak obficie wspieraną ze Skarbu Państwa) - także jeśli chcą zbankrutować, nikt im nie broni.Adrianoforex pisze: Niestety tak. Dziwnie zachowali się właściciele ITI. Oszczędności warto było poszukać gdzie indziej. Z czasem poziom merytoryczny wzrósłby do wyższego poziomu.
-
- Maniak
beyond pisze:Wystarczy, że grupa ITI z TVN na czele przestaliby kłamać i pewnie ich wyniki finansowe by się poprawiły. Ale wolą wspierać POprawność polityczną i brnąć w kłamstwa, oszczerstwa, i rynsztok polityczny - są prywatną firmą (szkoda, że tak obficie wspieraną ze Skarbu Państwa) - także jeśli chcą zbankrutować, nikt im nie broni.Adrianoforex pisze: Niestety tak. Dziwnie zachowali się właściciele ITI. Oszczędności warto było poszukać gdzie indziej. Z czasem poziom merytoryczny wzrósłby do wyższego poziomu.

Nie, podałem oczywisty związek przyczynowy, skutkowy - warto wiedzieć, dlaczego telewizja CNBC upada, o tym była chyba dyskusja?Adrianoforex pisze: Czy aby nie przesadzasz?

Widzę, że u Ciebie też publiczne media wytresowały odruch Pawłowa - jak tylko się podnosi krytykę na oficjalne media/rząd zaraz ktoś jest katolem/ciemnogrodemAdrianoforex pisze:Nie każdy z nas chce oglądać TV Trwam i patrzeć na ojce Rydzyka. Jestem patriotą, ale myślę. Nie mieszajmy z polityką, nie wpuszczajmy jej na forum.

-- Dodano: 05 sty 2014, 11:38 --
To jest kolejny sukces naszego rządu: "Nie róbmy polityki". Jak to nie? Przecież polityka dotyczy każdego z nas, jak mamy się tym nie zajmować?Adrianoforex pisze: Nie mieszajmy z polityką, nie wpuszczajmy jej na forum.