dorzucilem nano lota, ruszyłem rynkiem, dlatego znowu 1237 przebilismykrinvest pisze:Pedro dorzuć jeszcze troche do pieca , przetopimy jeszcze troche kruszcu

enyłej, mój na brudno wykres złota

nie chce mi sie na nim sprzatac

dorzucilem nano lota, ruszyłem rynkiem, dlatego znowu 1237 przebilismykrinvest pisze:Pedro dorzuć jeszcze troche do pieca , przetopimy jeszcze troche kruszcu
a co jesli 6ty hedz dalej idzie nie w ta strone i trzeba otwierac 7my podwojony?pr7emo pisze:@Nowy
powiem tylko tyle że nie ogarniam tego systemu + AT w jednym
sam system działa na spadek, jak cena idzie do góry to łapie po kolei zlecenia oddalone każde z osobna o 20 pipsów (szachy to są!)
mam zlecenie hedż wstępne o symbolice mikro
i ostatnie (nie koniecznie szóste, tylko kolejne po mikro) o symbolice pi
no jak mi złapie buy stopa to czekam i zakładam SLa na buyu na + 1 punkt, i procedura trwa aż do szustego hedża
najważniejsze w systemie jest to że operuje tylko jednym hedżem w jednym czasie i mogę popełnić błąd na nim bez wpływu na wielkość kapitału, bo jest 1/6 ogólnej pozycji
długo by opisywać...
to czekasz cierpliwieNowy500 pisze:a co jesli 6ty hedz dalej idzie nie w ta strone i trzeba otwierac 7my podwojony?pr7emo pisze:@Nowy
sam system działa na spadek, jak cena idzie do góry to łapie po kolei zlecenia oddalone każde z osobna o 20 pipsów (szachy to są!)
no jak mi złapie buy stopa to czekam i zakładam SLa na buyu na + 1 punkt, i procedura trwa aż do szustego hedża
najważniejsze w systemie jest to że operuje tylko jednym hedżem w jednym czasie i mogę popełnić błąd na nim bez wpływu na wielkość kapitału, bo jest 1/6 ogólnej pozycji
długo by opisywać...
Nowy500 pisze:krinvest pisze:jak ktoś gra edka to lepiej sie miec na baczności teraz
a czemu? pytam z ciekawosci pozamykalem eski z tego wzgledu ze na weekend moze byc wychodzenie z pozycji i realizacja zyskow, a po drugie w przyszlym tygodniu sporo b waznych danych wiec pozostaje chwilowo z boku z nadzieja ze eu nie dojedzie do mojego tymczasowego targetu na 1.35 beze mniepo danyh o inflacjach, bezrobociu i stopach procentowych bedzie latwiej grac.
[/quote]Nowy123 pisze:czemu tak? poszaleją jeszcze dziśkrinvest pisze:jak ktoś gra edka to lepiej sie miec na baczności teraz
Benek wygadał się kilka dni temu
system testujesz
-- Dodano: pt 03-01-2014, 18:53 --
na czym oparty fale wskazniki czy cos innego
interesowalem sie systemami tego typu swego czasu stad moja ciekawosc a sl masz jakis? czyli po 6tym razie zaczynasz zmniejszac pozycje tak, czyli 6 idzie nie wta strona "7" ma(zamykasz jedna), "8"ma zamykasz kolejna? jak DD tam wygladaja? i ewentualne paskudne serie DDpr7emo pisze:to czekasz cierpliwieNowy500 pisze:a co jesli 6ty hedz dalej idzie nie w ta strone i trzeba otwierac 7my podwojony?pr7emo pisze:@Nowy
długo by opisywać...
nie można dokładać siódmego zlecenia!!!!! to bardzo ważne by tego nie robić
już raz tak się przejechałem
mianowicie... był benek i spready skoczyły, zostałem goły i wesoły
zamiast dodawać kolejną siódmą pozycję trzeba usunąć jedną
a strata nie jest błędem jak masz percepcję na to
tak jak by ci chcieli dojebać, to ucieczka tez nie jest niczym tchurzliwym
też myślę że pójdą do góry w średnim terminie, chyba że zmniejszony dodruk namieszaNowy123 pisze:http://elliottfxtrader.blogspot.com/201 ... ex+Blog%29
piękne analizy, szkoda, że mało przjrzysteNowy123 pisze:http://elliottfxtrader.blogspot.com/201 ... ex+Blog%29