[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Ja na shorcie od 106,8, ładnie się odbiło od górnego ograniczenia kanału, dolar odrobił z nawiązką piątkowe straty i to bez żadnych ważniejszych powodów, chyba dziś pora w dół. Wystarczy jakikolwiek pretekst. Ja mam SL 107,2 TP 105,40, ale co kto lubi.

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Na razie mamy słowną "pyskówkę" między szefem ECB a szefem FED. Teraz rządzi "Bernanke rally" ale jedzie już na "oparach". :lol:

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

Noob pisze:Ja na shorcie od 106,8, ładnie się odbiło od górnego ograniczenia kanału, dolar odrobił z nawiązką piątkowe straty i to bez żadnych ważniejszych powodów, chyba dziś pora w dół. Wystarczy jakikolwiek pretekst. Ja mam SL 107,2 TP 105,40, ale co kto lubi.

i razem trafilismy SLa to drugi raz w caigu ostnich 2tygodni gdzie niby powinono byc Tp a jest SL na usd jpy

keidys moja ulubuoina para a teraz pole minowe wrrr
Skills pay the bill's

Ksyrax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ksyrax »

Wygląda że już zaczyna puchnąć od wspinaczki :wink:
Teraz powinna być już jazda :roll:

Awatar użytkownika
mysje_hood
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mysje_hood »

zgadzam się. Ja obstawiam zjazd w dół ok godz. 1:50 w nocy. Będzie publikacja wielu waznych danych, np pkb. Przewidywania są na plus wiec jen powinien sie umacniac. Jak bedzie, zobaczymy :D
Obrazek

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Witam,

co sądzicie o czymś takim? Zdaje mi się, że na shorty nadszedł czas - przynajmniej w krótkim terminie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

baczniew
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: baczniew »

zgadzam sie ze słowem "mozliwy"

juz 2razy byłem pewny i zaiczylem SL w ostnim czasie na usd jpy
ostnio prawa logik izawodzą na tej parze
Skills pay the bill's

Ksyrax
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Ksyrax »

Było blisko 108.58 (szczyt z 14.02) mieliśmy jak dotąd 108.56. Prawdopodobnie nastąpi przebicie. Zgadzam się z możliwą korektą.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Jak na razie opór działa, jednak Jen wciąż jest bardzo słaby.

Przy zakończeniu spekulacji na surowcach (zapowiedź Arabii Saudyjskiej o zwiększeniu produkcji) możemy powrócić do długo oczekiwanego carry trade co negowałoby przewidywania o większych spadkach.

Gerdziu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gerdziu »

Po pierwsze "sell in may and go away" odnośnie rynku kapitałowego. Po drugie ECB podniesie stopy % już w lipcu. Po trzecie FED przed wyborami nie podejmie decyzji o podwyższce stóp. Po czwarte ministrowie finansów w Osace nie ustosunkowali się do słabego dolara jako czynnika inflacjogennego.

ODPOWIEDZ