PA, samouk, konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Re: PA, samouk, konto real

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Trejd życia na gbpjpy zakończony. Znowu zabrakło kilka pips aby pozycja była dalej w grze na sporym plusie. Próbowałem się wstrzelić jeszcze małymi pozycjami. Jak widać kierunek obrany ok.

Trejd na eurusd zamknięty z palca blisko TP. Teraz dałem znowu S. Trzecie odbicie od LT na W1. Złamanie trendu na H4.

Grałem też na gbpusd. ESki wycieli, potem dałem L - tutaj popełniłem błąd bo nie zabezpieczyłem pozycji po odejściu ceny o 1xSL. Usprawiedliwiniem może być odsypianie nocy sylwestrowej :D

Wprowadzam nową modyfikację do zarządzania pozycją: jeszcze więcej zapasu od 'technicznego' miejsca tj. 10-15pips w zależności od pary. Chodzi o to aby cena potwierdziła, że już zawraca i więcej nie łapać się na FBO.

Aktualnie balance na +23%.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Mała pozycja S na audcad - klasycznie na przebicie lokalnego SR'a.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Zeziu07 pisze:Mała pozycja S na audcad - klasycznie na przebicie lokalnego SR'a.

Nie wiem do konca jaki masz sysytem ale wydaje mi sie ze jaki by on nie był, to sprzedajac w takim miejscu jak to, znacznie redukujesz sobie szanse udanego zagrania.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

MasterFx pisze:
Nie wiem do konca jaki masz sysytem ale wydaje mi sie ze jaki by on nie był, to sprzedajac w takim miejscu jak to, znacznie redukujesz sobie szanse udanego zagrania.

Mógłbyś rozwinąć? Chodzi o to, że zagranie w dołku :wink: ?

EDIT: S na audcad przestawione na BE.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Zeziu07 pisze:
MasterFx pisze:

To ze zagranie niby w dołku nie ma az tak ogromnego znaczenia bo nigdy do konca nie wiadomo co jest dołkiem a co przykładowo poczatkiem lawiny, wiec nie przywiazywałbym az takiej duzej wagi do tego.

Natomiast piszesz ze zagrywasz na przełamanie S/R' a. Wydaje mi sie ze bardziej "popularne" i statystycznie bardziej opłacalne (przynajmniej w dłuzszej serii) jest granie na odbicie od takich poziomów.

Tylko tyle ;)

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Tak jak pisaliśmy, prawdopodobienstwo udanego zagrania było po stronie LONGA.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Gratki za zagranie.
Jednak jak dla mnie trochę za nisko zeszli na L.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Edek rozłożony na części pierwsze. Tak to widzę.

Co Wy na to? Widzicie jakieś oznaki na UP?

Dodatkowo fajne miejsce, jak dla mnie, zrobiło się na kablu na niewielkie S. Niestety cała ekspozycja na edziu.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Screeny z kablem i z miejscem na S, to o czym pisałem wcześniej.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: PA, samouk, konto real

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

MasterFx pisze:
Zeziu07 pisze:
MasterFx pisze:

To ze zagranie niby w dołku nie ma az tak ogromnego znaczenia bo nigdy do konca nie wiadomo co jest dołkiem a co przykładowo poczatkiem lawiny, wiec nie przywiazywałbym az takiej duzej wagi do tego.

Natomiast piszesz ze zagrywasz na przełamanie S/R' a. Wydaje mi sie ze bardziej "popularne" i statystycznie bardziej opłacalne (przynajmniej w dłuzszej serii) jest granie na odbicie od takich poziomów.

Tylko tyle ;)
Hm.... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia;-) z moich obserwacji wynika ze dużo większy procent powodzenia pozycji jest po przebiciu danego poziomu i retescie (kontynuacja trendu) niż na odbiciu. Oczywiście trzeba też mieć zarys makroekonomiczny. Faktem jest to ze gdy gramy na odbicia to do zgarnięcia jest dużo większy profit z tym ze jest dużo mniejsza skuteczność - kwestia co nasza psychika wytrzyma. Poza tym jeśli ktoś kładzie nacisk na duże rr i nie chce dawać zbyt dużego SL to po prostu zostaje wycinany na SL ponieważ takie "zawrotki" bywają strasznie wickowane. Oczywiście są to moje luźne przemyślenia na ten temat i to co ja widzę. Ilu traderow tyle innych zdan;-) ważne aby posiadać własne zdanie.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ