PA, samouk, konto real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
anonim09383

Re: PA, samouk, konto real

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Ja fraktali nie używam ale widziałem na tradimo jak koleś się tym posługuję i wydaje mi się ze dzięki nim można sobie dodatkowo przefiltrować zagranie Napisałem o tf-e h1 i m 15 bo u mnie są one kluczowe wynika to z systemu jaki mam i podstawiłem ten wskaźnik. Z kilku świeczek ościennych pokazuję tą najbardziej wysuniętą w górę czy w dół. A zastosowanie To tak jakbyś grał na wybicie szczytu i na odwrót. Wsparcia i opory też można za pomocą jego sobie rysować w linii poziomej szukasz ich na podobnym pułapie. Jak dla mnie wskaźnik naprawdę pomocny. Sprawdź go jak będziesz miał chęć i czas Powodzenia

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zeziu07 »

Hej, wczoraj już nie miałem siły wrzucić screenów.
Oprócz wycięcia na BE GBYUSD była mała pozycja na AUDCAD na L. Widziałem tam oRGR.

Adrianoforex pisze:
Zeziu najważniejsze, że depo na +8. To jest wiadomośc dnia. A co by było jakby po BE poszło na minus ze 100 pipsów. Nie ma co patrzeć wstecz. Liczy się to co masz na koncie i to co możesz wypłacić z konta.
Masz 100% racji. Jednak jeżeli, któryś raz z koleji wycina Cię o jakieś minimalne wartości( raz o spread, raz o 1,2pips, raz o 5,5 pip przy zagraniu na 190pip) i depo zamiast być + 58% (policzyłem sobie specjalnie) jest na +8% to jednak trochę się można wnerwić.

No ale nic - okazje do grania są mimo bardzo małej ilości czasu.

Teraz poszło L na GBYJPY - wybili ostatni poziom z H4, retest z małym pinem i powolne budowanie wyższych dołków i wyższych szczytów(kurde nigdy nie pamiętam jak to się piszę HH, HL, LL itp :lol: . No i okrągły poziom 170.000. Pozycje już zabezpieczyłem bo coś zaczeli zwalniać.

EDIT.
Nie wiem jak wrzucić załączniki z aktualne pozycji. W jednym poście mogę tylko 3, a jak chcę napisać drugiego posta to mi pokazuje, że nie można pisać jednego posta za drugim :|
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Reszta screenów.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Strasznie mielą to gbyjpy. Dane nic nie pomogly.
No ale jak nie do gory to bedziemy szukac S ponizej 170.00.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Trochę się działo ale nie miałem czasu wrzucać ani pisać.
Po świętach zrobię podsumowanie miesiąca i wrzucę screeny.

Życzę Wszystkim wesołych i pogodnych Świąt w rodzinnym gronie!

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Zeziu07 pisze: , a jak chcę napisać drugiego posta to mi pokazuje, że nie można pisać jednego posta za drugim :|

W przeglądarce otwórz nową kartę przejdź na forum ,wstawiasz i piszesz pod swoim poprzednim, ponownie bez uprzedniego się logowania powinno zadziałaś ja tak robię z PW

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Dobre zakończenie miesiąca prowadzenia dziennika. Jestem w L gbpjpy od 170.09. Zabezpieczone na +48%.A moze byc jeszcze lepiej.
W domu bede dopiero w niedziele i wtedy wrzuce podsumowanie pierwszego miesiąca.

Hasłem przewodnim po tym czasie może być: "MM to podstawa, a robotę robi R:R."

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

W końcu udało się znaleźć chwilę. Teraz ilość czasu na trejdowanie wróci do normy. Co za tym idzie dziennik będzie prowadzony na bieżąco.
Wrzucam screeny co się działo i co się dzieje. Nadal w L na gbpjpy i doszła mała dokładka 'z tego co urosło'. Trejd jest zabezpieczony i nawet jak wywali na be to będzie to trejd życia :wink:

Ciekawą rzeczą, którą zauważyłem przy tym trejdzie jest brak emocji. Nie skaczę pod sufit mimo, że depo fajnie urosło. Zrobili co mieli, spoko, idziemy dalej. Oczywiście uważam to za pozytwną cechę rozwoju.

Jeżeli wywali na BE to depo będzie na ok +43%.

Na podsumowanie miesiąca nie mam już dzisiaj siły.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Reszta screenów.

Awatar użytkownika
Zeziu07
Gaduła
Gaduła

Aktualna sytuacja na GBPJPY oraz nowa mała pozycja na EURUSD.
Na GBYJPY 'dokładkę' przestawiłem na BE, większa pozycja zabezpieczona z furtką na UP. Jeżeli przebiją 173.80 na reteście będę szukał kolejnej dokładki.

ODPOWIEDZ