FW20-milion w dwa lata

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Re: FW20-milion w dwa lata

Nieprzeczytany post autor: Płaski »

I znów ugrane ponad 100 pkt - ciekawe po ile zamknie te pozycje (odwróci się). Ja wystawiłem opcje L270 i L2600 no i wygasną bez wartości, czyli premia cała moja ;)

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Gratuluję, Ja pewnie też będę sobie na tym kontrakcie grał bo jak rośnie to rośnie i na odwrót. Przez inne tf-y muszę patrzeć niż na walutach ale na razie się tym nie zajmuję brak środków a i jak będę grał to większym depozytem aby zachować MM. Płaski diabeł z Ciebie grasz na spadki nieładnie

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dioor »

No i stało się-nastąpił zgrzt w sytemie jakiego w historii dwóch lat nie było, a wszystko przez rolowanie pozycji i frajerski cudofixing...
Rolowanie pozycji (przeskoczenie z serii Z13 na serię H14) następowało przed ostatnią godziną handlu czyli festiwalem koszyków. Z racji tego że wcześniej gdy rolowanie przebiegało na końcowym fixie i notorycznie przynosiło straty więc teraz przeskok zrobiliśmy przed godziną 15.50. Tym razem gdyby poczekać na fixing zyskalibyśmy na rolce 20 pkt ale nie zmienia to faktu że seria Z13 została na pozycji a H14 na fixingu zmieniła sygnał!!! A system nie robi (nie ma tego w założeniu) dwóch transakcji tego samego dnia. Więc albo seria H14 wróci w normalnych notowaniach na S albo odrócimy się z jeszcze większą stratą po rolowaniu :(
Aha, ilość pozycji na rolce pozostaje ta sama bo to nie był sygnał systemu zmiany pozycji.

Rolowanie pozycji
Sygnał sytemu

Transakcja 3 - 03/12/2013
Short 10
Open 2518
Close 2383
Zysk 133 pkt
Narastająco wynik 13300 Suma 41800

Transakcja 4 (rolowanie pocji) 20/12/2013
Short 10
Open 2405

Życzę wszystkim maniakom forexowym i giełdowym Wesołych Świąt...
Only the Best Trance Music-A State of Trance

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Trzy wiedźmy czasami robią nieprzyjemne cuda.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Trzy wiedzmy robią cuda ale w ostatniej godzinie notowań, a raczej przez pierwsze 40 minut ponieważ jest brana średnia z ostatniej godziny handlu. Tym razem nic się nie działo a szarpnęli serią H na fixie co spowodowało że dioor powinna się obrócić na Longa. Ja mam ten sam przypadek na kontraktach na FW40 (kontrakt na indeks mWIG40), z tym że na serii Z13 miałem Shorta a H14 weszło mi we wtorek na Longa, anulowało i w czwartek znów weszło na Longa. Tylko że powodem takich skoków na H14 jest to że następna seria na tym indeksie jest w ogóle nie płynna i jednym kontraktem można szarpnąć kurs o 1% wzwyż :(
@ marcin.in00-a pewnie że gram na spadki i to jak pisałem od 2581, a dlaczego? A dlatego że WIG 20 był na historycznych maksach od 2009 i tylko rzut beretem miał do rekordu wszech czasów...
I kto tu mówi że u nas nie ma hossy tylko trend boczny :D
Pewnie, ta cała banda chu..a z TFI chcieliby zjeść pączka i mieć pączka tzn wziąć dywidendę i żeby ta dywidenda nie pomniejszała kursu akcji a co za tym idzie indeksu :P

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Płaski pisze:Trzy wiedzmy robią cuda ale w ostatniej godzinie notowań, a raczej przez pierwsze 40 minut ponieważ jest brana średnia z ostatniej godziny handlu. Tym razem nic się nie działo a szarpnęli serią H na fixie co spowodowało że dioor powinna się obrócić na Longa. Ja mam ten sam przypadek na kontraktach na FW40 (kontrakt na indeks mWIG40), z tym że na serii Z13 miałem Shorta a H14 weszło mi we wtorek na Longa, anulowało i w czwartek znów weszło na Longa. Tylko że powodem takich skoków na H14 jest to że następna seria na tym indeksie jest w ogóle nie płynna i jednym kontraktem można szarpnąć kurs o 1% wzwyż :(
@ marcin.in00-a pewnie że gram na spadki i to jak pisałem od 2581, a dlaczego? A dlatego że WIG 20 był na historycznych maksach od 2009 i tylko rzut beretem miał do rekordu wszech czasów...
I kto tu mówi że u nas nie ma hossy tylko trend boczny :D
Pewnie, ta cała banda chu..a z TFI chcieliby zjeść pączka i mieć pączka tzn wziąć dywidendę i żeby ta dywidenda nie pomniejszała kursu akcji a co za tym idzie indeksu :P

Ci co mają np. KGHM, CEZ raczej nie mogą stwierdzić, że jest hossa. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Hola, hola KGH wzrósł od 2009 aż 1000 % :shock: , z 20 do 200 zyla więc dokąd mial rosnąć? Inne spółki mogą się chwalić zyskami mniejszymi no jeszcze w wig20 był BRS który wrósł bodaj 1200% lub więcej
Szczerze powiedziawszy to na KGHu zajmowałem pozycje ns S po 170-175 wytrzymalem do 190-200 i opłaciło się zamek po 130 :mrgreen: , szkoda że nie wytrzymałem do 110 :(
p.s. jutro wrzucę screena czemu wytrzymałem...
p.s. niedługo na GPW mają byc opcje miesięczne - to się będzie działo zyski po kilkaset procent co miesiąc :mrgreen: wtedy tyko kupować, zero wystawki

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

jeśli Indeks giełdowy spada o 7% to logiczne jest ze odzwierciedlenie musi być w spółkach a jeśli znajdzie się coś co rośnie to raczej wzrosty nie są imponujące. Mi się podoba takie inwestowanie bo takim kontraktem można dodatkowo przefiltrować akcje cfd. Jestem mile zaskoczony co do zachowania się TFI .Jak tak dalej pójdzie to może mój padre wyjdzie na ''0'' do końca 20 15x( :shock: )

dioor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dioor »

Mało brakowalo a pozycje by wykosił stop jeżeli zamkną poniżej 2430 to system wróci do eEski :)

edit:
No zamknęli 2422 :) System wrócił na S... Jeszcze tylko jeden dzień i zobaczymy co będzie w nowym roku
Only the Best Trance Music-A State of Trance

Awatar użytkownika
Płaski
Gaduła
Gaduła

Płaski pisze: p.s. jutro wrzucę screena czemu wytrzymałem...
Pkt. na screenie 1 - w tym miejscu papier był starsznie mocno wykupiony na wszystkich scylach więc zająłem shorty...
Ale dalej kgh był kupowany więc musiałem czekać ażpojawi się jakiś sygnał na systemie i się w końcu pojawił w pkt. 2 a dalej to już z górki... :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ