One Click Trader
One Click Trader
Poszukuję w miarę rozbudowanego oprogramowania typu OCT. Jak wiadomo, platforma MT4 ma wbudowany taki wynalazek, jednak poza bodajże Armadą, w wersji podstawowej (ustawianie lotów oraz buy/sell). Zanim zmodyfikuję tp i sl, cena może wykonać takie ruchy, że założenia strategii mogę wyrzucić do kosza. Owszem można to ominąć za pomocą skryptu, ale i tak sekundy uciekają
Wobec mam pytanie, czy znacie może jakieś oprogramowanie typu OCT? W sieci znalazłem dwa: jedno u pana Andrzeja Pierza, drugi na www.icefx.eu.

- SuperFOREX
- Gaduła
Re: One Click Trader
Od wielu lat jako standard takie rozwiązania oferuje platforma FXCM Trading Station. Można używać trzech trybów składania zleceń:
- klasyczny (potwierdzanie każdego zlecenia)
- One-Click - pojedyncze kliknięcie na kwotowaniu lub na okienku z otwartą pozycja lub na wykresie powoduje zawarcie transakcji
- Double-Click - podobny do trybu pojedynczego klikięcia, ale trudniej tu o przypadkowe zawarcie transakcji - raczej nie zdarzają sie przypadkowe "dwumlaski" myszą ;-)
W szybkich trybach składania zleceń definiuje się:
Łącząc to z modelem No Dealing Desk, gdzie zlecenia trafiają na rynek międzybankowy bez opóźnień, FXCM daje bardzo wygodne narzędzie do zawierania szybkich transakcji.
Zachęcam do przetestowania konta demo. Link do naszej strony jest podany w profilu oraz tutaj: http://forex-nawigator.biz/forum/superf ... 23592.html
- klasyczny (potwierdzanie każdego zlecenia)
- One-Click - pojedyncze kliknięcie na kwotowaniu lub na okienku z otwartą pozycja lub na wykresie powoduje zawarcie transakcji
- Double-Click - podobny do trybu pojedynczego klikięcia, ale trudniej tu o przypadkowe zawarcie transakcji - raczej nie zdarzają sie przypadkowe "dwumlaski" myszą ;-)
W szybkich trybach składania zleceń definiuje się:
- Typ zlecenia - po cenie rynkowej (pewność otwarcia pozycji) lub z maksymalnym odchyleniem (ograniczenie możliwego poślizgu cenowegoo - slippage)
- Dodatkowe warunki zlecenia - ważne do odwołania/ wykonaj i anuluj/ wykonaj lub anuluj
- Stop - wielkość w pipsach oraz definujemy czy stop ma być stały czy ruchomy. Jesli ruchomy to czy skokowo skokowo o wielkość stopu, czy dynamicznie o każde 0,1 pipsa ruchu na korzyść otwartej pozycji
- Limit - profit target w pipsach
Łącząc to z modelem No Dealing Desk, gdzie zlecenia trafiają na rynek międzybankowy bez opóźnień, FXCM daje bardzo wygodne narzędzie do zawierania szybkich transakcji.
Zachęcam do przetestowania konta demo. Link do naszej strony jest podany w profilu oraz tutaj: http://forex-nawigator.biz/forum/superf ... 23592.html
Sporo brokerów oferuje swoje własne narzędzia tego typu (np. mForex ma swoje Smart Orders) ale problem polega na tym, że każdy udostępnia te rozwiązania tylko w obrębie własnej platformy, a zapewne autorowi chodziło o coś niezależnego, co będzie mógł wykorzystać na wybranej przez siebie platformie... 
No i tu chyba najkorzystniej dalej wypada OCT Andrzeja...

No i tu chyba najkorzystniej dalej wypada OCT Andrzeja...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- SuperFOREX
- Gaduła
Jeśli rzeczywiście chodzi o rozwiązanie niezależne od platformy, to praktycznie zawsze będzie to wolniejsze niż mechanizm zintegrowany z konkretną platformą. Będą zatem uciekać, może nie sekundy (o których pisze paki), ale dziesiątki lub raczej setki milisekundraposo pisze: zapewne autorowi chodziło o coś niezależnego, co będzie mógł wykorzystać na wybranej przez siebie platformie...

Druga kwestia to interface - niestety nie orientuję się na ile zewnetrzne rozwiązania typu OCT są "uzgodnione" z producentami platform, bądź korzystają z ustandaryzowanych API. Wiem natomiast, że na rynku programów obsługujacych biura maklerskie na GPW był to problem. I takie rozwiązania działały, dopóki dostawca systemu nie zmienił standardu API. No, ale na tym rynku mamy w Polsce oligopol.
Trzeba zatem wziąć pod uwagę, że rozwiązania uniwersalne mają wygrywać wszechstronnością zastosowań, a nie najlepszą wydajnością w konkretnym przypadku.
Trzeba wybierać ;-)
Probowales Mt4Toolkit? Reszta to tylko zabawkipaki pisze:Poszukuję w miarę rozbudowanego oprogramowania typu OCT.
Napisałem własny OCT oparty na MT4Gui, nie wszystko jeszcze w nim działa, ale baza na dalsze prace jest
Korzystając z dawno otwartego rachunku w Armadzie potestuję jeszcze OCT Andrzeja. MT4Toolkit nie ma wersji demo, szkoda mi płacić za coś, co może mi się nie przydać...