Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Z nedzy do pieniedzy ..:)

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

andy11 pisze:
Adrianoforex pisze:
andy11 pisze:kangur pnie sie powoli w gore :mrgreen:

Na razie to odbicie zdechłego kota. Zadziało wsparcie z lipca 2013. Byłem wtedy w Tunezji i jak dorwałem sie do neta, to nie mogłem uwierzyć jak głęboko to zanurkowało. Jednak finansiści i decydenci z Australii wspominali kilkakrotnie, że na mocnym dolarze to im za bardzo nie zależy.
lubie takie odbicia zdechlego kota juz ponad 100pipek ..... (denko 0,8820 a jest 0,8931)

Aaaa... no to pisz, że ty już jedziesz i zarobiony jesteś. Trochę zawsze zazdrościłem graczom z dłuższym horyzontem czasowym ( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ). Ale gdy ja próbowałem tego sposobu, to niestety moje ADHD przedwcześnie zamykało wiele pozycji. Miałem nawet kiedyś taki łapacz trendów. Na DEMO jedną pozycją pojechałem w półtora miesiąca 970 pipsów. Niestety na realu doszło do 70 pipsów i ADHD powiedziało STOP IT NOW! :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

czy ja wiem czy to ADHD jest chyba nie, mnie wydaje sie wydaje ze to brak obycia graniem duzymi zyskami....to tak zwany strach przed utrata pieniedzy, mogl bym wiele tu wymieniac...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Adrianoforex
Maniak
Maniak

andy11 pisze:czy ja wiem czy to ADHD jest chyba nie, mnie wydaje sie wydaje ze to brak obycia graniem duzymi zyskami....to tak zwany strach przed utrata pieniedzy, mogl bym wiele tu wymieniac...

W wieku 40 lat zdiagnozowali u mnie ADHD i jeszcze coś :lol: Wcześniej takowych badań się nie robiło i może dobrze.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:
andy11 pisze:czy ja wiem czy to ADHD jest chyba nie, mnie wydaje sie wydaje ze to brak obycia graniem duzymi zyskami....to tak zwany strach przed utrata pieniedzy, mogl bym wiele tu wymieniac...

W wieku 40 lat zdiagnozowali u mnie ADHD i jeszcze coś :lol: Wcześniej takowych badań się nie robiło i może dobrze.
znam wielu graczy ktorzy nie potrafia wysiedziec dlugo na pozycji....w dystansie nie maja szans, owszem zarabiaja cos tam...

Adrianoforex
Maniak
Maniak

andy11 pisze:
Adrianoforex pisze:

znam wielu graczy ktorzy nie potrafia wysiedziec dlugo na pozycji....w dystansie nie maja szans, owszem zarabiaja cos tam...

Zawsze walczyłem w półdystansie. Mam za krótkie rączki. A taak zawsze wejśc w zwarcie i na odskoku podbródkowy. Na razie Andy. Nie zaśmiecam już. Udanego weekendu.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

nie zasmiecasz wcale
przeciez wiesz ze to watek duchow..
milo ze piszesz

Adrianoforex
Maniak
Maniak

andy11 pisze:nie zasmiecasz wcale
milo ze piszesz

Jeszcze kiedyś poproszę cię abyś wytłumaczył mi te opcje grubasów. Nie wiem jak to interpretować. Skąd to bierzesz? Trzeba będzie nałożyć pewnie na wykresy historyczne i poanalizować. Może pozwoli mi to z czasem przekroczyć próg zyskownych transakcji pow. 80% :roll:

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Adrianoforex pisze:
andy11 pisze:nie zasmiecasz wcale
milo ze piszesz

Jeszcze kiedyś poproszę cię abyś wytłumaczył mi te opcje grubasów. Nie wiem jak to interpretować. Skąd to bierzesz? Trzeba będzie nałożyć pewnie na wykresy historyczne i poanalizować. Może pozwoli mi to z czasem przekroczyć próg zyskownych transakcji pow. 80% :roll:
przeciez tlumaczylem Tadziowi po chlopsku jak mniej wiecej to wyglada...
jesli ktos nie gra na opcjach to zbyt glebokie zaangazoanie w nie prowadzi do przykrych nastepstw..

gbp/jpy przeczytaj: http://www.forexlive.com/blog/2013/12/2 ... this-week/

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Czyli wszystko jest możliwe ;] Jak kiedyś patrzyłem na tą parę to mi tam ładny short się malował. Fajnie, że umiesz patrzeć długoterminowo. Sam się nastawiam na mniejszy interwał (zysk rzędu 100 pipsów, strata 20-30) i tylko z trendem średnioterminowym (zależy od definicji swojego trendu)

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

ODPOWIEDZ