powiedzcie mi dlaczego niektóre kursy prawie w ogóle nie spadają ? np. taki EUR / TRY od x lat ciągle do góry. Czy takiej Turcji nie musi zależeć na trochę niższym kursie ?? Skoro wiadomo że mają i eksport i import w miarę rozwinięty ??
przecież tak słaba Lira spowalnia import ....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
PipsKong pisze:powiedzcie mi dlaczego niektóre kursy prawie w ogóle nie spadają ? np. taki EUR / TRY od x lat ciągle do góry. Czy takiej Turcji nie musi zależeć na trochę niższym kursie ?? Skoro wiadomo że mają i eksport i import w miarę rozwinięty ??
bo spekulanci bawili sie frankiem , i franka usztywnili , bawili sie jenem i japonce sie wkur.. jak dlugo jen stal w miejsu jak pamietam a teraz ja za drobrych czasow ruchy po kilkaset pipek czest wpadaja.
Wiec jak tam wejda bedzie jazda :0
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek
PipsKong pisze:powiedzcie mi dlaczego niektóre kursy prawie w ogóle nie spadają ? np. taki EUR / TRY od x lat ciągle do góry. Czy takiej Turcji nie musi zależeć na trochę niższym kursie ?? Skoro wiadomo że mają i eksport i import w miarę rozwinięty ??
bo spekulanci bawili sie frankiem , i franka usztywnili , bawili sie jenem i japonce sie wkur.. jak dlugo jen stal w miejsu jak pamietam a teraz ja za drobrych czasow ruchy po kilkaset pipek czest wpadaja.
Wiec jak tam wejda bedzie jazda :0
ale może być tak że ten kurs pójdzie sobie jeszcze o 100% w górę ?
nie wyobrażam sobie żebyśmy mieli euro po 8 zł. ;/ chociaż z drugiej strony byłby impuls exportowy ;];] i Ci co wyjechali na zachód do roboty byli by tutaj bogatsi dwukrotnie ;]
kurde ten forex to dziwna machina
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Tez mnie to trochę dziwi z tym TRY, nie mniej jednak ta para jest fajna maszynka do zarabiania. Eskuje każdy nowy szczyt także teraz przy 2.824. Zaskakujące jest to ze porozumienie z EU nie wpłynęło na umocnienie TRY.
Eur/Try ma jeszcze sporo drogi przed sobą w kierunku północny,m i nie chodzi tu o wartość euro, tutaj chodzi o lirę, generalnie Turcja ma porównywalne problemy z Grecja jakieś 2-3 lata przed niedoszłym bankructwem. Turcja ekonomicznie to jest po prostu trup. Lira z euro jest fajna pod carry trade ale myślę że dopiero z poziomu 3.60 -80
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.