Ink. pisze:marcin.in00 pisze:3000-4000% to na ile transakcji się składało. Traciłeś bo za duże pozycję otwierałeś odnośnie kapitału. Jestem cieka jak już wejdziesz na wyższy tf to czy z precyzją wejść będzie u ciebie kiepsko, pewnie tak. A przecież każdy interwał powyżej m5 budowany jest przez świeczki m1 i w tym żadnego przypadku nie ma
Nie za bardzo rozumiem jak mozna zrobic 4000% i wszystko stracić. Przecież każdy normalny trader powinien wypłacać zyski, po to przecież zajmujemy sie tradingiem prawda ?
Weźmy troszkę suchej kalkulacji, skoro udaje sie nam zrobic 2000% wypłacając cały zysk i startując od kwoty początkowej musielibyśmy zaliczyć 20x MC zanim bylibyśmy na minus, jesli podczas tych 20 kolejnych prób znów udało by sie zrobic 2000% to aby byc na minus to trzeba by zaliczyć 40 X MC, prosta kalkulacja.
Jedyne wyjaśnienie dlaczego ktoś mając 1000% lub wiecej traci wszystko bez wypłacania to albo jest skrajnie lekkomyślny albo to konto demo z którego nie mozna wypłacać

U mnie sytuacja wyglądała tak, iż ubzdurałem sobie pewien poziom depozytu do którego dojdę. Praktycznie zrealizowałem cel, lecz zaczęła się kretyńska gra. Pozycje nie były zabezpieczane sl. Zacząłem dokładać kolejne pozycje do stratnych każda w granicach 2-3 lotów, próbowałem już stanowczo za późno bronić się pozycjami przeciwstawnymi. Depo padło.
Niestety nie należę do ludzi uczących się na cudzych błędach.
Wypłata części depo na pewno będzie realizowana lecz zdecydowanie później. Teraz nie ma z czego