3% Dziennie
Re: 3% Dziennie
Z tym ichimoku to bardzo dobry pomysł. Tf też bardzo dobry sobie wybrałeś.Jeśli chodzi o walutę Spoglądam na ichimoku sobie też grając swoją strategią i z niej wychodzi że najważniejsze ramy czasowe to m15,h1,d1. Może wybierz sobie jeszcze jakiś z interwałów wyższy niż m15 do określenia trendu i rób opis na screenach.Chociaż ja jestem za ustawieniami standardowymi. Powodzenia
po pierwsze życzę powodzeniaTadzio pisze:Witajcie,
nie wiem to chyba moje trzecie podejście do dziennika. W końcu do trzech razy sztuka![]()
Moje założenie to osiągnięcie dzienne na poziomie 3 % zysku od kapitału.
Gra na interwale m15 za pomocą ichimocu. Zawsze Sl. Nie zajmowanie nowych pozycji przed istotnymi danymi.
................
po drugie to mam złe wiadomości dojdziesz do sufitu i stop dalej nie pociągniesz w ten sposób
/chodzi o założenie 3% dziennie /
pod ten schemat podchodziłem kilkanaście razy i stwierdzam TO JEST NIEREALNE
na razie nie będę sie rozpisywał ale powodzenia
HEJ
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
[/quote]
po pierwsze życzę powodzenia
po drugie to mam złe wiadomości dojdziesz do sufitu i stop dalej nie pociągniesz w ten sposób
HEJ[/quote]
Na początku dziękuje Wszystkim za dobre słowa.
Jones zdaje sobie sprawę z tego co piszesz. Dlatego w pewnym momencie myślę, że przejdę na wyższy interwał czasowy. Da mi to możliwość rozgrywania dłuższych treadów oraz piramidowania zyskownych pozycji.
Ogólnie chciałbym aby tygodniowa stopa zwrotu oscylowała w granicach 15 %.
Dziś były rozegrane trzy pozycje, popołudniu nie miałem zbytnio czasu na grę. Stan na dziś + 10,6 %.
po pierwsze życzę powodzenia
HEJ[/quote]
Jones zdaje sobie sprawę z tego co piszesz. Dlatego w pewnym momencie myślę, że przejdę na wyższy interwał czasowy. Da mi to możliwość rozgrywania dłuższych treadów oraz piramidowania zyskownych pozycji.
Dziś były rozegrane trzy pozycje, popołudniu nie miałem zbytnio czasu na grę. Stan na dziś + 10,6 %.
-
- Maniak
po pierwsze życzę powodzeniaTadzio pisze:
HEJ[/quote]
Dziś były rozegrane trzy pozycje, popołudniu nie miałem zbytnio czasu na grę. Stan na dziś + 10,6 %.[/quote]
Gratulacje. Najważniejsze, abyś zbudował bezpieczny kapitał. Potem rozsądnie podnosić wielkośc pozycji, ale po przekroczeniu konkretnej kwoty depozytu. Ale 10% to niezły zadatek.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Adriano generalnie u mnie ze skutecznością nie ma tragedii. Moim gwoździem do trumny od dłuższego czasu było nie stosowanie sl i granie gridem. Potrafiłem mieć stopy zwrotu 3000-4000% w krótkim czasie a później w tydzień to wszystko stracić. Po porażce przychodziła chęć szybkiego odegrania się , a wszyscy wiemy jak to się kończyło. Po prostu muszę się nauczyć brać straty na klatę, i budować kapitał na spokojnie.
3000-4000% to na ile transakcji się składało. Traciłeś bo za duże pozycję otwierałeś odnośnie kapitału. Jestem cieka jak już wejdziesz na wyższy tf to czy z precyzją wejść będzie u ciebie kiepsko, pewnie tak. A przecież każdy interwał powyżej m5 budowany jest przez świeczki m1 i w tym żadnego przypadku nie ma
Ostatnio zmieniony 17 gru 2013, 22:15 przez anonim09383, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Maniak
Tadzio pisze:Adriano generalnie u mnie ze skutecznością nie ma tragedii. Moim gwoździem do trumny od dłuższego czasu było nie stosowanie sl i granie gridem. Potrafiłem mieć stopy zwrotu 3000-4000% w krótkim czasie a później w tydzień to wszystko stracić. Po porażce przychodziła chęć szybkiego odegrania się , a wszyscy wiemy jak to się kończyło. Po prostu muszę się nauczyć brać straty na klatę, i budować kapitał na spokojnie.
U mnie rekord to 1200% w 3 miechy. Skończyło sie podobnie. Dlatego od wielu lat zupełnie inaczej spoglądam już na te kwestie. Stąd SL obojętnie czy automatyczny, czy mentalny musi być. Do tego zawsze dorzucałem "zabezpieczenie" w postaci wypłaty części zysków, co tydzień. Raz, że bardzo pozytywnie wpływa to na psychikę, dwa, że stanowi element całej strategii obronnej. A taka jest bardzo potrzebna przy systemach regularnie grających pod prąd, przeciw trendowi.

Nie za bardzo rozumiem jak mozna zrobic 4000% i wszystko stracić. Przecież każdy normalny trader powinien wypłacać zyski, po to przecież zajmujemy sie tradingiem prawda ?marcin.in00 pisze:3000-4000% to na ile transakcji się składało. Traciłeś bo za duże pozycję otwierałeś odnośnie kapitału. Jestem cieka jak już wejdziesz na wyższy tf to czy z precyzją wejść będzie u ciebie kiepsko, pewnie tak. A przecież każdy interwał powyżej m5 budowany jest przez świeczki m1 i w tym żadnego przypadku nie ma
Weźmy troszkę suchej kalkulacji, skoro udaje sie nam zrobic 2000% wypłacając cały zysk i startując od kwoty początkowej musielibyśmy zaliczyć 20x MC zanim bylibyśmy na minus, jesli podczas tych 20 kolejnych prób znów udało by sie zrobic 2000% to aby byc na minus to trzeba by zaliczyć 40 X MC, prosta kalkulacja.
Jedyne wyjaśnienie dlaczego ktoś mając 1000% lub wiecej traci wszystko bez wypłacania to albo jest skrajnie lekkomyślny albo to konto demo z którego nie mozna wypłacać

-
- Maniak
Można, można bez SL. Ja na szczęście zagrałem tylko małą częścią półrocznego zysku z konta głównego. Ale popatrz na przykład Iron lady. Foreigner przytoczył jej historię. Do września uzbierała w krótkim czasie chyba ponad 40.000 % zysku. Do tego było to konto PAMM więc przykleiło sie do niej full ludzi i w kilka sesji MC. Niedostosowanie wielkości pozycji do stanu konta to raz a dwa brak SL.
Czyli skrajna nieodpowiedzialność
szczególnie ze udupila nie tylko swoje konto ale i konta podczepionych.